האם אפשר ליחס נטיה מינית לאדם א-מיני?

inbardaf

New member
../images/Emo35.gifהאם אפשר ליחס נטיה מינית לאדם א-מיני?

כלומר: האם אפשר לומר על א-מיני רומנטי שמחפש זוגיות ורוצה בין זוג מהמין שלו - שהוא הומוסקסואל או לסבית? ואם לא איכפת לו, אז הוא בי? או שברגע שאין מין בתמונה, אין משמעות להגדרה הזו? (מאחר והיא מתיחסת לנטיה המינית של האדם וכאן זו יותר נטיה נפשית) כך שלמעשה אי-אפשר להגדיר א-מיני כהומו, בי וכד' מה אתם אומרים?
מה שכן, אין על הדגל של קהילת הלהט"ב:

מקמיקא

New member
אני מניח שיש משמעות להגדרה

יש הגיון בלהבדיל בין א-מיני 'הומו' לבין א-מיני 'הטרו', ואין הגיון בלהמציא לזה שמות אחרים, למרות שהומו והטרו נובעים מהומו והטרוסקסואל שזאת הגדרה מינית. אם מישהו יגיד שהוא א-מיני בי יבינו אותו, זה מה שחשוב
א-מיניות כאילו נמצאת על סקאלה אחרת בכלל מהומו\סטרייט. נראה לי זה היה כתוב באחת הכתבות איפשהוא, שיש כאילו 'מד' של מיניות ו'מד' של נטייה, אז אתה יכול לנטות להומו, לסטרייט (בקצוות) או לבי (באמצע), אבל הסקלה של א-מיניות היא משהו אחר ועצמאי.

inbardaf

New member
האמת, קיוותי שיהיו עוד תגובות

רציתי לשמוע כמה שיותר א-מיניים בנושא. משהו לא 'יושב' לי בהלגיד שאני א-מינית לסבית עם אני בוחרת לחיות עם בחורה. אני חושבת על עצמי, למשל.. נכון שאני מעדיפה גברים. אני אפילו חשה סוג של משיכה לגברים. (ולכן מעדיפה אותם..) אבל, אם אני יחליט לחיות עם אישה, זה יהיה דווקא מתוך הא-מיניות שלי שמאפשרת לשים את כל הנושא המיני בצד ולחפש פשוט חבר/ה במובן הנפשי הטהור, כמו א-מיני מסוג א'. אם אין סקס, אז מה בעצם משנה מה מינו הפיזי של בן-הזוג? זו בדיוק המחשבה שמובילה אותי לחשוב שא-מיניות גוררת סוג של א-מגדריות (לפחות א-מיני סוג א') למרות שבמבט ראשון, הדברים שאמרת, נשמעים לי נכונים. אני צריכה עוד לחשוב על זה.

this ocean

New member
לדעתי האמת

היא באמצע. שילוב של א-מיניות ורומנטיות, מוריד את החשיבות של הגוף, ומעלה את החשיבות של האישיות, ואישיות מושכת היא לא תלויית מגדר. אבל, בהחלט תתכן משיכה רגשית, ואולי קצת מינית (אצל אסקס סוג ב'
)שהיא יותר מובהקת כלפי מגדר מסויים. גם אם במקרה ייצא לי להיות בקשר א-מיני רומנטי עם גבר, אני לא אפסיק להגדיר את עצמי כסטרייט, כי זאת ההעדפה הבסיסית שלי.

מקמיקא

New member
יש בזה משהו

משיכה א-מינית נובעת מאישיות ולא מפיזיות, אבל מאידך, ברור שיש העדפה מינית גם כאשר יש א-מיניות. אני חושב שזה בגלל שהמשיכה הזאת היא באמת בגלל איך שאנחנו רואים את המינים האחרים, שזאת באמת הגדרה מגדרית. למשל, אישה נמשכת לגברים בגלל שסטריאוטיפית, גבר הוא גדול וחזק ומשרה הרגשה של בטחון, אבל אם היא הייתה פוגשת אישה שהייתה משרה עליה את ההרגשה הזאת של הבטחון, היא הייתה יכולה להתאהב גם בה (אם הראש שלה פתוח מספיק). כמובן שהדוגמא הזאת די מופשטת
ברגע שאין מגדריות, אין סטראוטיפים, ואז אולי אין באמת משיכה מגדרית.

inbardaf

New member
שכחת את עניין המראה החיצוני

לא שאני מבינה מה מושך החזה ושאר איבריה האינטימיים של אישה, אבל כל הגברים סביבי יכולים לספר לך מה זה עושה להם...
אם הם יכירו גבר רגיש ועדין ובעל שאר תכונות שמיוחסות לנשים, זה לא יעשה להם את זה כל עוד הפיזי שלו גברי. הדברים שאתה מתאר נראים לי כהסבר לאנשים שהם בי. לפחות מאחת שעובדת איתי והיא כזו. היא היתה נשואה הרבה שנים ולפני כמה שנים היא הכירה משהיא והיום הן ביחד.

this ocean

New member
לא כל...

גברים שנמשכים בעיקר לחזה של אישה, הם בד"כ מהזן הבבוני יותר. למרות שאסקסואלים נמצאים במקום מנטלי גבוה יותר, יש גם מדרג בקרב האנשים המיניים, אנשים בהמתיים יותר ופחות

inbardaf

New member
סכימה עם דבריך, אבל

הרעיון היה כללי. בלי לרדת לפרטים מדויקים של איבר מדויק בגוף וההיקף שלו. כל אחד אוהב משהו אחר. בסה"כ הכללי, גבר הטרו ימשך למאפיינים נשיים גופניים. לגוף של אישה יש יותר ממאפיין אחד. כמו גם לגוף של גבר.

this ocean

New member
נכון

ככה גם אני מרגיש כגבר הטרו, אבל אני מנתק את עצמי מהמשיכה האינסטינקטיבית כי אין בה שום איכות אמיתית מעבר לחייתיות, ולכן אין לי צורך לממש אותה. מה שאני רואה כמצב ראוי יותר, זה מצב שבו המשיכה הרוחנית לאדם (שמראש מתבססת על המהות של האדם השני ולא על איבריו) יוצרת גם משיכה גופנית. במצב כזה, המשיכה לא מרגישה חייתית ונמוכה, היא גם בד"כ בעוצמה יותר נמוכה אבל גם הרבה יותר מעודנת. כמובן שאני לא מתייחס פה לסקס, אלא למגע בגבולות מאד מסויימים.

inbardaf

New member
ומה עם תחושה אנרגתית?

אני חווה תחושה אחרת לגמרי מבחינה אנרגתית במגע עם גבר מבמגע עם אישה. יש לי חברה שבעברה היתה הודפת כדור ברזל. היא גדולה וחזקה יותר מרובם של הגברים שאני מכירה. היא גם בעלת תכונות מגדריות גבריות לרוב ובחזות החיצונית לה מלבשת בעיקר בטריקו רחב וג'ינס וכמובן שיער קצר, כך שהיא ממש לא משדרת נשיות מקובלת. לפי התאוריה שלך, יכולתי להתאהב בה בקלות, ובכל זאת זה לא קורה. ידוע גם שבקרב אנשים עם נטיות מיניות הומוסקסואליות, לרוב בין בני הזוג יש אחד יותר גברי ואחד יותר נשי. זה אומר שהציפיות שלנו מהתכונות המגדריות, משפיעות על בחירת בין הזוג, אבל לא על מינו. כלומר: אם אני אישה שנימשכת לגברים, אני יכולה לחפש דווקא גבר עם תכונות מגדריות נשיות (לפחות חלקי) ולא אישה. ומנגד אני יכולה להיות לסבית שמחפשת אישה בעל תכונות מגדריות גבריות ולא גבר. כל שזה בעיני הרבה מעבר לתכונות מגדריות. למרות שאין ספק שהחינוך/תרבות שבה אנו חיים, משפיעה על התכונות שאנחנו מחפשים בבני זוגינו, לא נראה לי שזה משפיע על המין שנבחר.

this ocean

New member
זה בגלל שהאנרגיות

המגדריות, אלה שמגדירות את הזהות העצמית, לא קשורות דוקא לביטויים המגדריים שהאדם בוחר. גבר נשי, ברוב המקרים, תופס את עצמו כגבר ולא כאישה, בגלל האנרגיות הפנימיות שהוא מזהה בעצמו. מעבר לזה, אין סיבה שתימשכי דוקא לאדם ספציפי בגלל המגדר, בין אם זה גבר או אישה גברית. כדי להימשך לאדם אחר נדרש הרבה יותר מאשר מגדר, מגדר זה לדעתי זניח ביחס לאישיות כולה, ולתכונות הא-מגדריות שמושכות אותנו (בפרט כא-מיניים), ובכלל לא צריך להתייחס אליו כגורם מרכזי. אני גם מתייחס לזה יותר כגורם אנרגטי, בלי צורך להיכנס לסטריאוטיפים של מה מאפיין גבר או אישה.

hineta

New member
../images/Emo89.gif../images/Emo89.gif ../images/Emo90.gif../images/Emo90.gif ../images/Emo89.gif../images/Emo90.gif

יש אסקסואליים שמגדירים את עצמם כהטרו/הומו/לסבית/בי-רומנטיים (סיומת רומנטי במקום הסיומת סקסואל..). סיומת סקסואל נפוצה (וסיומת רומנטי לא מוכרת) בגלל שאנחנו חיים בחברה סקסואלית
. אצל ביסקסואלים יש מושג שנקרא gender-blindness שנראה לי גם נורא מתאים למה שכתבת על אסקסואלים וא-מגדריות - בגלל שחוסר המשיכה שלנו כלפי גברים ונשים זהה, מה זה משנה אם מי שהכרנו זה גבר או אשה? זה משנה רק מבחינה רומנטית ופיזית (לפחות אצלי, אני חושבת). יש אסקסואלים שמפרידים בין משיכה פיזית למשיכה מינית (הם יכולים להיות מוקסמים ממראה חיצוני של מישהו, אבל זה לא יגרום להם לרצות לעשות משהו מיני איתו). ככה שאם אנחנו אוהבים הגדרות, אז כבר יש לנו נטיה מינית (אצל סקסואלים), נטיה רומנטית ונטיה פיזית. ככה נוח לי להסתכל על זה, אבל אני מבינה שזה מסבך את העניינים.

inbardaf

New member
אין ספק שהסתבכתי...

אני חושבת ככה: אני א-סקסואלית סוג ב' רומנטית. המשיכה הרומנטית שלי היא לגברים. מאחר והמשיכה הרומנטית היא הדבר הכי קרוב לסקס שיש לא-סקסואלים, אני רואה את הנטיות הרומנטיות כמקבילות להגדרות סקסואליות בקרב אנשים סקסואלים. כלומר: אם הנטיה הרומנטית שלי היא לגברים - אני הטרו, אם לנשים אני לסבית (הומו) ואם גם וגם אני בי. מצד שני, מכיוון שאני א-מינית (גם אם סוג ב'
), קל לי לשים את כל נושא הסקס והרונטיקה בחוץ ולחיות חיים שלמים בלעדיהם. מה שיכול להוביל אותי לחיות עם אישה מתוך קשר חברי עמוק (נפשי ורוחני וכד') ואז אני לא רואה בי לסבית, כי בעצם אין שם בחירה שקשורה בשום צורה למין/מגדר של האדם שבחרתי. מאוד הגיוני שאנשים מסוג בי יהיו gender-blindness - שזה להבנתי בדיוק א-מגדריות. היא פשוט מגיעה בדיוק מהכיוון ההפוך של הסקס.

אני אומר לך איך אני רואה את זה

מניסיון אישי ומתוך קריאה מרובה של סיפורים של א-מיניים: לפי הבנתי, יש שתי חלוקות שונות - החלוקה למשיכה מינית ורומנטית, והחלוקה למשיכה לגברים ונשים. וכל אחד מהפרמטרים מאופיין בעצם בסקאלה. למשל - סטרייט יימשך מינית ורומנטית למין השני וכלל לא למינו. א-מיני "סטרייט", לפי השאלה שלך, יימשך רק רומנטית למין השני ולא מינית. ומובן שהכל בסקאלה - יכול להיות מישהו שמגדיר עצמו כביסקסואל, שלמעשה נמשך מינית ורומנטית לכל המינים, אך נמשך מינית למין השני פחות מאשר למינו. א-מיניות, למשל, תופסת טווח מסויים בסקאלה המינית, אצל גברים ונשים בנפרד. מהאפס המוחלט, חוסר המשיכה הטוטאלי, עד לרמה מאוד קטנה של משיכה שעדיין אי אפשר באמת להגדיר אותה כמשיכה מינית ממשית. מן הסתם, אין לי שום הוכחה שכך הדברים עובדים. אבל זו התיאוריה שמסתדרת לי הכי טוב עם כל מה שאני יודעת על א-מיניות עד היום. ואם מסתכלים על זה ככה, הרי, יכולים להיות באותה המידה אנשים שנמשכים מינית ורומנטית למין מסוים, אבל רק מינית או רק רומנטית למין אחר. מה ששלל לי את התיאוריה עד ללפני שנה וחצי, מכיוון שלא פגשתי אף אדם כזה. אבל לפני שנה וחצי סיפרתי למישהי על כך שאני א-מינית ועל איך אני תופסת סוגי משיכות ואיך מתוך זה מתבטאת הא-מיניות שלי. ולהפתעתי, הכרתי את הסוג עליו דיברתי לפני רגע. היא נמשכת מינית ורומנטית לגברים, אבל רק רומנטית לנשים. היתה לה חברה למשך תקופה מסוימת והיא לא הבינה למה לעזאזל זה מרגיש כמו התאהבות, כמו שהיא מתאהבת בגברים, אבל היא בכל זאת לא נמשכת אליה מינית. [והאמת שבאופן אישי היה מאוד נחמד לדבר עם מישהי שיש בה את הלהט לשמוע את מה שיש לי להגיד בנושא הא-מיניות שלי, ולא רק לצפות שתקבל את זה וזהו, כמו בד"כ. תמיד נחמד, בכל דבר בחיים, שאנשים יכולים להזדהות איתך. ובנושא הזה זה קורה לעיתים כל כך נדירות.] כך שכנראה באמת יש אנשים מיניים שחווים סוג מסוים של א-מיניות רומנטית, כלפי אחד המינים. אם כן, לפי הבנתי, ניתן להגדיר א-מיני הומו / בי, מכיוון שההגדרה המינית נמצאת ב"א", ואילו ההגדרה הרומנטית בהומו / בי. ויש, כמובן, א-רומנטיים, שהם גם לא נמשכים רומנטית לאף אחד מהמינים. וכמובן, כמובן, הכל יש להגדיר בסקאלות. למשל, אני מגדירה עצמי כא-מינית בי. אבל למען האמת, אם ניכנס עמוק אל תוך ההגדרה, אני נמשכת רומנטית לשני המינים בערך באותה מידה, באותו אזור בסקאלה, ומינית אני לא נמשכת בכלל לבנים, וכן נמשכת מעט מאוד לבנות. אז הכל בתוך הטווח של הא-מיניות, כמובן, שכן אי אפשר להגדיר את המשיכה המזערית הזו באמת למשיכה מינית, אבל משהו בקצה הסקאלה קיים. כאמור, זה לא מדעי ולא מוכח, ככה אני תופסת את זה. זה מה שמתיישב לי הכי נכון עם כל תיאוריה או תיאור א-מיניות שקראתי עד היום.

inbardaf

New member
מעניין מה שכתבת

אני עדיין "מתלמדת" בתחום ושמחה לשמוע כל חוויה של כל אחד. זה מעניין לראות איך אנשים תופסים דברים מגדרים אותם. נראה לי שאני פסיכולוגית מבוזבזת..

inbardaf

New member
ועוד משהו

יש לי מחשבה שמלווה אותי הרבה שנים, עוד לפני שנחשפתי לנושא הא-מיניות: אני חושבת, שלפעמים אנחנו פשוט מאוד אוהבים משהו, אהבה אמיתי אנושית וטהורה ואז לא משנה מה מינו, ורק בגלל התרבות והתפיסות שלנו, אנחנו משליכים על זה מיניות. למשל: אני מכירה מישהוא שהיה סטרייט לחלוטין והיה לו חבר מאוד טוב. בשלב מסויים הוא הרגיש שהוא מתאהב בו ורצה להיות איתו מינית. לפעמים אני חושבת שהוא לא באמת הומו, אלא רק תרגם את האהבה שלו למיניות. אני חושבת על זה בהקשר של אהבת ילדים ואחים. פעם אמרתי לידיד שלי שאני אוהבת אותו כמו אח. הרגשתי ממש קרובה אליו ועוד כל מיני דברים שאנשים מתארים כרגשות שיש בין בני זוג, אבל לא הרגשתי שאני רואה בו בן-זוג או רוצה אותו ככזה (בלי קשר לסקס) ואמרתי פעם אחרת למישהו שאני אוהבת אותו כמו את הבנות שלי. הוא לא הבין מה אני רוצה מחייו... הוא שאל אותי איך אני בכלל משווה? ואמר שאהבה בין גברלאישה זה הדבר הכי גבוהה שיש והתיחס לזה גם בהיבט המיני. אני יודעת שזה מה שאומרים, אבל אני מרגישה אחרת. אני מרגישה שאפשר מאוד לאהוב מישהוא מבלי שיהיה שם מיניות או רצון לזוגיות כלשהי.

Berethor

New member
אכן יש להפריד בין אהבה ומשיכה

למרות שכמובן יכול להיות גם וגם. אבל ברוב המקרים זה אהבה או משיכה. בנוגע לבחור ה"סטרייט", אני לא מסכים, כי גבר יודע להפריד בין חברים ואפילו אהבה של חבר ובין משיכה מינית ו"אהבת אישה", אם הוא בחר להיות איתו בקשר מיני הוא כן הומו. מה שכן יש גברים שפוחדים להיות בקשר קרוב עם חברים, כדי שלא יחשבו שהם הומוסקסואלים. בהחלט יכול להיות אהבה של חברים או אחים בין גבר ואישה, בעצם המושג "אהבה של גבר לאישה" הוא מאוד צר אופקים וטפשי, הכוונה פה בעצם לתאהבות או אהבה לבת זוג. אהבה של חברים או אחים לא קשורה בכלל למין של האדם או למיניות, ולמעשה יותר עליונה מאהבה הזאת, "טהורה" כי היא לא מערבבת בין משיכה ואהבה. ההכללה הזאת של אהבה זוגית על כול סוגי האהבה האחרים, מראה על חברה מופקרת ועל זלזול במוסג עצמו, כי כביכול זה משהו בפהרסיה, למעשה אהבה זוגית או התאהבות היא רק לאדם אחד(לפחות באותו זמן) ואהבה האחרת היא לכול השאר שאוהבים. זה אבסורד שמיעוט מאפיל על הרוב בצורה הזאת. בקשר לגבר הזה שאמרת לו שאת אוהבת אותו כמו תבנות שלך, זה לא היה דבר כול כך חכם לומר, אחרי הכול הוא לא ילד שלך, היית צריכה לומר אוהבת כמו חבר או כמו אח, במקום. "ואמר שאהבה בין גבר לאישה זה הדבר הכי גבוהה שיש והתיחס לזה גם בהיבט המיני." כול דבר שהוא מיני הוא לא כזה גבוע, ולמרות שאם לזוג יש את שנהם כמובן שזה בסדר גמור. וזאת בדיוק הסיבה שלא משתמשים במילה "אהבה" הרבה, זה היה דיי צפוי שהוא לא יבין ויפרש את זה איך שמתאים לו. ולמעשה עדיף שלא היית אומרת לו כלום. אם את חושבת שזה שווה מאמץ היית יכולה להסביר לו שזאת "אהבת אישה לאישה", ושהמין שלא לא משחק כאן תפקיד בגלל שזאת לא מעוניינת בו מבחינה זוגית/מינית, נו טוב שיחייה באשליה. בכול אופן אם את לא יכולה להסביר(או לנסות) עדיף שפשוט לא תשתמשי במילה הזאת כלפי גברים. "אני יודעת שזה מה שאומרים, אבל אני מרגישה אחרת. אני מרגישה שאפשר מאוד לאהוב מישהוא מבלי שיהיה שם מיניות או רצון לזוגיות כלשהי." הם יכולים להגיד עד מחר, הם אומרים כי זה מתאים להם וכי הם מאוד מיניים. למעשה הם "אוהבים" כמעט כול אישה/ גבר, אבל לא אוהבים אף אחד. את מרגישה נכון, כי זה בדיוק מה שקורה אהבה שאת מתארת היא האהבה הפופולרית ביותר, השניה היא הנדירה והאנדבידואלית. אצל אלה שזה לא ככה, זה כי הם מופקרים ש"אוהבים מינית" ונמשכים כמעט לכול מה שזז.

inbardaf

New member
אהבה ומשיכה

"ולמעשה יותר עליונה מאהבה הזאת, "טהורה" כי היא לא מערבבת בין משיכה ואהבה" נסיתי להסביר לו למה האהבה שלי גבוהה יותר וטהורה יותר מאהבה שתלויה במשיכה. לכן השוותי לבנות שלי. יש דברים שאנשים מסויימים כנראה לא יבינו...

למעלה