אני אומר לך איך אני רואה את זה
מניסיון אישי ומתוך קריאה מרובה של סיפורים של א-מיניים: לפי הבנתי, יש שתי חלוקות שונות - החלוקה למשיכה מינית ורומנטית, והחלוקה למשיכה לגברים ונשים. וכל אחד מהפרמטרים מאופיין בעצם בסקאלה. למשל - סטרייט יימשך מינית ורומנטית למין השני וכלל לא למינו. א-מיני "סטרייט", לפי השאלה שלך, יימשך רק רומנטית למין השני ולא מינית. ומובן שהכל בסקאלה - יכול להיות מישהו שמגדיר עצמו כביסקסואל, שלמעשה נמשך מינית ורומנטית לכל המינים, אך נמשך מינית למין השני פחות מאשר למינו. א-מיניות, למשל, תופסת טווח מסויים בסקאלה המינית, אצל גברים ונשים בנפרד. מהאפס המוחלט, חוסר המשיכה הטוטאלי, עד לרמה מאוד קטנה של משיכה שעדיין אי אפשר באמת להגדיר אותה כמשיכה מינית ממשית. מן הסתם, אין לי שום הוכחה שכך הדברים עובדים. אבל זו התיאוריה שמסתדרת לי הכי טוב עם כל מה שאני יודעת על א-מיניות עד היום. ואם מסתכלים על זה ככה, הרי, יכולים להיות באותה המידה אנשים שנמשכים מינית ורומנטית למין מסוים, אבל רק מינית או רק רומנטית למין אחר. מה ששלל לי את התיאוריה עד ללפני שנה וחצי, מכיוון שלא פגשתי אף אדם כזה. אבל לפני שנה וחצי סיפרתי למישהי על כך שאני א-מינית ועל איך אני תופסת סוגי משיכות ואיך מתוך זה מתבטאת הא-מיניות שלי. ולהפתעתי, הכרתי את הסוג עליו דיברתי לפני רגע. היא נמשכת מינית ורומנטית לגברים, אבל רק רומנטית לנשים. היתה לה חברה למשך תקופה מסוימת והיא לא הבינה למה לעזאזל זה מרגיש כמו התאהבות, כמו שהיא מתאהבת בגברים, אבל היא בכל זאת לא נמשכת אליה מינית. [והאמת שבאופן אישי היה מאוד נחמד לדבר עם מישהי שיש בה את הלהט לשמוע את מה שיש לי להגיד בנושא הא-מיניות שלי, ולא רק לצפות שתקבל את זה וזהו, כמו בד"כ. תמיד נחמד, בכל דבר בחיים, שאנשים יכולים להזדהות איתך. ובנושא הזה זה קורה לעיתים כל כך נדירות.] כך שכנראה באמת יש אנשים מיניים שחווים סוג מסוים של א-מיניות רומנטית, כלפי אחד המינים. אם כן, לפי הבנתי, ניתן להגדיר א-מיני הומו / בי, מכיוון שההגדרה המינית נמצאת ב"א", ואילו ההגדרה הרומנטית בהומו / בי. ויש, כמובן, א-רומנטיים, שהם גם לא נמשכים רומנטית לאף אחד מהמינים. וכמובן, כמובן, הכל יש להגדיר בסקאלות. למשל, אני מגדירה עצמי כא-מינית בי. אבל למען האמת, אם ניכנס עמוק אל תוך ההגדרה, אני נמשכת רומנטית לשני המינים בערך באותה מידה, באותו אזור בסקאלה, ומינית אני לא נמשכת בכלל לבנים, וכן נמשכת מעט מאוד לבנות. אז הכל בתוך הטווח של הא-מיניות, כמובן, שכן אי אפשר להגדיר את המשיכה המזערית הזו באמת למשיכה מינית, אבל משהו בקצה הסקאלה קיים. כאמור, זה לא מדעי ולא מוכח, ככה אני תופסת את זה. זה מה שמתיישב לי הכי נכון עם כל תיאוריה או תיאור א-מיניות שקראתי עד היום.