האם אתה יודע ,היכן נמצא הילד

Fengluzon

New member
../images/Emo35.gif האם אתה יודע ,היכן נמצא הילד

שלך הלילה
לאור גל השירשורים האחרון בנושא גניבות,שוטטתי לי באינטרנט ומצאתי מספר מתקנים אשר אמורים לדווח לנו על מיקום ילדנו. אני מדוע לכך שהנושא אינו חדש, אך משמועות (אני מדגיש , שמועות בלבד(, הבנתי שנושא זה הינו בעייתי ולא תמיד אפקטיבי. האם אנו יכולים לייצר בעצמנו מתקן כזה? המתקן מבוסס על מערכת GPS ואני מודע לכך שניתן ליצור קשר בין שני GPS אקטיבים שאחד מהם יהיה תחנת ממסר והשני ישמש כמתקן (מעקב -אם תרצו). מה גורם לכך שיגיעו נתונים ב"זמן אמת". מדוע יש לשלם עבור שרות "זמן אמת". האם איני יכול ליצור ולספק לעצמי שרות כזה? מתקן

hananlv

New member
באופן תאורטי התשדורת של ה GPS

לא יכולה לעבור מחסום של יותר מ 20 ס"מ -- מעשית אפילו פחות מה שאומר שאין מצב שהאיתור יעבוד כשהאופנוע נמצא בחדר סגור או אפילו מתחת לגשרון. ןלכן אגב רוב מערכות האיתור אינן מתבססות על תקשורת לווינית כי אם על תחנות בסיס (בדומה לסלולר) אלה שאז איכות האיתור תלויה ברמת הפיזור של האנטנות. על אפשרות התקשורת העצמאית בין שני מכשירי GPS לא שמעתי מעולם - אבל נניח ואתה צודק - בשום מצב הרי זה לא תוכל לבצע בעזרת האפשרות הזו איתור - היות וזה מתבסס על חיתוך תשדורות ממספר לווינים (לפחות 4)

gizmo350

New member
תקשורת בין שני GPS

קיימת באופן מסחרי-סדרת RINO של גרמין

gizmo350

New member
תבדוק את המפרט

בדגמים המתקדמים יותר יש שידור רציף של מיקום המכשיר ואף הנתיב אותו ביצע המכשיר. כמובן שישנה מיגבלת טווחים.

hananlv

New member
בוודאי שמכשיר מסוגל לשדר איפה הוא

נמצא (בתנאי כמובן שהוא רואה מספיק לווינים) עדיין - המכשיר הקולט לא יכול לדעת איפה נמצא המכשיר המשדר בלי שיש למכשיר המשדר תקשורת עם הלווינים.

בוקסה

New member
תחנות ממסר

באמצעות האות מהלווינים המכשיר יודע את מיקומו המדוייק ולאצריך לשלם כדי לקלוט את האות אבל הוא בשום פנים ואופן לא מסוגל לשדר אל הלווינים עניין השידור מתבסס על רשת מקומית כגון סלקום מירס או איתוראן כזאת שיש לה תחנות ממסר פזורות בארץ ועל שרותים אלה צריך לשלם

למעלה