האם בלוגים נחשבים לקהילה?

ilankogan

New member
../images/Emo35.gif האם בלוגים נחשבים לקהילה?

מה לדעתכם יכול לגבש קבוצת בלוגרים לקהילה? לדוגמא: אירועים, כלים, פעילויות כתובות וכו'. תציעו רעיונות ואנחנו מבטיחים לשקול אותם בחיוב

siv30

New member
הכי מגבש זו היכרות אישית

לכן מינימום מפגש בלוגריםרעיון נוסף, כנס על בלוגים והשפעתם על הצרכנות על עולם האינטרנט ...

Tali1912

New member
בלוגים נחשבים לקהילה

כן, הם קהילה, כי הם מכירים אחד את השני דרך הבלוג, דרך ביקורים בבלוגים, האפשרות להכיר אותם דרך הפורומים קיימת, אבל מי שבחר לו להתמקם יותר בבלוגיה מאשר הקומונות והפורומים שם משתמש מסויים יותר ידבר אליו מאשר אולי היה נתקל בו בפורום. רעיונות....? יכול להיות שתאי המוח יחשבו על משהו בכיוון.

חלק לא קטן מהקוראים שלי

נפגשו איתי אישית. אחרי זה זה הפך לקהילה.... כשנפגשים, פתאום קוביה אחרי קוביה הדברים מסתדרים להם... (זו כמובן קהילה קטנה אבל היא שלי...
באופן כללי, בלוגרים מעצם היווצרותם לא נוצרו למטרת קהילה גדולה אחת. יש הרבה שמעדיפים ונוח להם להישאר מאחורי המסך (זה גם מה ששונה מפורומים לדוגמא). מה שכן, יש מספיק שאין להם שום בעיה לצאת מהמסך ולעשות דברים. לדעתי, מה שיכול לגבש זה עניין של פעילות למען הקהילה: קשישים, ילדים או התנדבות כלשהיא.

ע ל ו מ ה

New member
אפשר לחשוב על שני סוגי "נחשבים" לקהילה

הסוג הראשון הוא התחושה הפנימית - מתי בלוגרים מרגישים שהם חלק מקהילה. הסוג השני הוא התצוגה החיצונית - מתי קבוצת בלוגרים נראים למתבוננים מבחוץ, כקהילה, או באופן כללי מפרסמים עצמם כקהילה. עבור הסוג הראשון, אני לא סבורה שיש צורך בריבוי כלים. בלוגים בפשטותם יש בהם משהו גאוני המאפשר יצירת קהילה. קריאת הרשומות מהווה את הטריגר - מי שמעניין אותי, אשוב אליו, ולאט לאט אכיר אותו. התגובות מהוות משוב - ואם גם הבלוגר מצא את התגובות שלי נעימות לו, הוא יכיר אותי עם הזמן (מוניטין). הקישור לבלוג שלי בעת התגובה, מאפשר לו לבקר אצלי, כך שההכרות תהפוך להיות הדדית וכנ"ל התגובות, מן הסתם. בשלב הזה אפשר לומר שאנחנו חלק מקהילה, אם כי כשזה רק שניים זה לא ממש זה. כשאותם שמות צצים שוב ושוב בתגובות אחד של השני, כשהם זוכרים את הרקע ולכן התגובות שלהם עמוקות ומראות מחשבה ואכפתיות אמיתית, אז הם קהילה ומרגישים כקהילה. לי יש קהילה כזו - שהתבססה לה כבר לפני כמעט שלוש שנים בבלוגים בלבד ולפני כמעט שלוש שנים הקמנו לנו קומונה ומאז אנחנו מתקהלים אף יותר. לא היה צורך בשום מפגש ע"מ ליצור את תחושת הקהילתיות, שעיקרה נבע מכימיה ומאכפתיות. ע"מ לאפשר לקהילתיות שלנו להיות אמיתית, מה שהרגשנו שחסר לנו בבלוגים זה אינטימיות - חלק מהדברים רצינו לחלוק זה עם זה בלי לחשוף לעולם כולו. לכן פתחנו קומונה. אז אולי אם היתה אפשרות לחסום רשומות מסוימות לחברי הקהילה בלבד (אפשרויות שונות: לחסום לקריאה, לחסום רק לתגובות. לחסום את כל הבלוג, לחסום רק לפי רשומה) זה יכול היה לאפשר יצירת יותר אינטימיות. לגבי הצגת הקהילה והרחבתה. קודם כל יש את ה-blogroll, שבו אני יכולה להציג לעולם את מי שאני אוהבת לקרוא. כך מי שנהנה לקרוא אותי יוכל למצוא דברים שיש סיכוי לא רע שיאהב גם הוא. זה הדבק - כי זה מה שמאפשר למי שמגיב אצלי להגיב גם אצל מי שאני מגיבה לו. וכך המעגל מתרחב. בעולמות שלנו יש גם מקום להציג את החברים שלי, זו עוד דרך להודיע לעולם על קהילה, ולאפשר למי שמרגיש עצמו דומה לנו להצטרף (אם נחליט שהוא מתאים לנו - לא "נחליט" בהצבעה, אלא פשוט נאמץ אותו, נגיב לתגובותיו, נבוא לקרוא אותו, וכו'). לא ברור שזה הכרחי לשם יצירת קהילה, אבל אני מתה על ויזואליזציות, אז הייתי שמחה אם אפשר היה לתאר את הרשת החברתית הנבנית דרך ה-blogrolls והתגובות באופן ויזואלי.

mary lou

New member
לדעתי...

הבלוגרים הם לא קהילה אבל הם מכילים בתוכם הרבה קהילות קטנות. מה יכול לגבש אותם? הפורום הזה נגיד, הוא מקשר בין בלוגרים שונים שאולי לא היו מתעניינים אחד בשני בלעדיו. אירוע כלשהו יכול להיות באמת נחמד, רק צריך לחשוב על משהו שימשוך גם צעירים וגם מבוגרים...

TaxiMedia

New member
כל בלוג הוא קהילה

לכל דבר ועניין. לטעמי, הבלוג מחליף בצורה מסוימת את הפורום. אם בפורום אני מוגבל בבחירת הנושא וההתנסחות מכיוון שהפורום מוגבל לנושא ספציפי הרי שבבלוג אני כותב על איזה נושא שאני רוצה ואינני מוגבל בניסוח (דחיפת לינקים/ תזוזה מהנושא) והמגיבים הם שיוצרים את הקהילה. מה יכול לגבש קבוצת בלוגרים לקהילה? ראשית, יש קבוצות כאלו ברשת בדרך כלל מה שמשותף להם הוא נושא הכתיבה והשקפת עולם. מה יכול להיות טריגר לקהילות חדשות ? לדעתי, בלוג משותף למספר בלוגרים יכול להיות אחלה טריגר. תעלו פלטפורמה של בלוגים שנועדה לשמש כבלוגי קהילות כשכל בלוג מנוהל על ידי מספר בלוגרים וכל אחד יכול להוסיף בו פוסטים ולאחר מכן לדון עליהם. רק חשוב שיהיה בידול בין הקיים לחדש ושזה יזכה לקידום משמעותי שלכם.

חהמן

New member
חה!

אנחנו תומכים ברעיון. בלוגים שיתופיים זה הדבר! יאללה, תתפזו את זה. אנשי חה!

Bavmorda

New member
כן, סוג של קהילה אבל לא נראה לי שהייתי מגיעה

לאירוע ואלי מדבקה של הניק שלי. כמו ברדיו, לפעמים זה נחמד שלא יודעים איך השדרן נראה. אנחנו נהנים לקרוא אחד את השני, לשמוע, לחלוק, לאהוב, לתמוך והכל מבלי לדעת איך הצד השני נראה. טוב לדעת שאנחנו יכולים להתחבר למי שנמצא מבפנים ללא מגבלות ודעות שניות על איך אנשים נראים, הולכים נשמעים וכו. אני אוהבת את האנונימיות ברשת, כל עוד היא לא מנוצלת לרעה (למשל טרולים).... סתם דיעה כללית על הרשת ותפוז בכלל, בתור משתמשת בתפוז מיזה 7 שנים אוטוטו.... BAV.

למעלה