(
) האם יכולות להיות יצירות ספרותיות בבלוג?

(../images/Emo35.gif) האם יכולות להיות יצירות ספרותיות בבלוג?

האם יכולות להיות יצירות ספרותיות רציניות בבלוגים? "הרבה זמן אני שואל את עצמי, מה ההבדל בין יצירות ספרות שיוצאות לאור באינטרנט לעומת יצירות שיוצאות לאור בדפוס? הרי בנינו, אף אחד לא יכתוב ביקורת על ספרות שנכתבה ע"י כותב אנונימי באינטרנט, האם זה אומר שכל מה שמתפרסם באתרים לא מקצועיים(אל"מ, כמו המפלצת הנודעת שהסתובבה באותו הרחוב ולקחה נשמות של ילדים תמימים)זה זבל?" http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=963744 אפשר להגיד שספר "המקלדת" היא מן צעד ראשון ליצירות ספרותיות שהתפרסמו על ידי בלוגרים אנונימים ברשת, לא?

ע ל ו מ ה

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif לגבי ספר המקלדת וצעד ראשון

אני חושבת שההבדל המשמעותי בין ספרות שנכתבת ברשת לספרות המתפרסמת בספרים הוא העריכה, ולמעשה גם הסינון של ההוצאה לאור. כשספר יוצא לאור בספר (ואני לא מדברת על הדפסה עצמית אם כי גם שם עצם ההוצאה הכספית היא סינון מסוים), אתה יכול להיות סמוך ובטוח שמישהו שמבין קרא אתהספר והעריך אותו כיצירה ספרותית, וגם, שעורכים מקצועיים עברו על הטקסט והידקו ותיקנו ודייקו אותו. יצירה ספרותית שאתה קורא בבלוג, היא בגדר "כתב יד" בטרם נשלח להוצאה לאור. אין ספק שבין עשרות אלפי כתבי יד יש גם יצירות ספרותיות חשובות. שיקול נוסף שאפשר להוסיף הוא שאם מישהו כותב יצירה ספרותית שיש לה סיכוי להתפרסם ע"י הוצאה לאור, חבל לו לפרסם אותה ברשת, כי אז יש לו סיכויים נמוכים יותר לקבל חוזה פרסום בהוצאה לאור אמיתית (כלומר, יש סיכוי שיגלו אותו, אבל את הטקסט שכבר פורסם לא יפרסמו באופן מיוחד בספר, סביר להניח). לכן, מה שכן מתפרסם ברשת, הוא מה שהיוצר לא העריך מספיק ע"מ לשלוח להוצאה לאור. זה לא אומר שזה לא ראוי (כי ייתכן מאד שרק ביישנות, או עצלות מנעו את הפניה להוצאה לאור) אבל זה מראה שהסיכויים למצוא יצירה ספרותית ברשת הם לא מאד גבוהים. אני אישית כבר כתבתי פה בעבר שאני בהחלט רואה בכתיבה בבלוג מכשלה בדרך לכתיבת ספר, כי אם הייתי מנסה באמת להגשים את תכניתי לכתוב ספר הייתי צריכה להתמודד עם הרבה מאד קשיים (עקביות, קו מנחה, וכו') שבבלוג אני מרשה לעצמי להתעלם מהם. כלומר, בחרתי בדרך הקלה, ובכך אני מקטינה את סיכויי להתפתח לסופרת.

דם דם

New member
אני חושב

שהאינטרנט פתח חלון להרבה כישרונות ספרותיים אחרים שלא היו יודעים על קיומם הרבה אנשים פתאום כותבים והשתפרו בכתיבה שלהם גם כאלה שמעולם לא כתבו למגירה האינטרנט הוא צעד חשוב ל"ספרות המחתרתית" או ל"ספרות הלא קונבנציונלית" אם אפשר לקרוא להם ככה זה נותן חשיפה לאנשים ולחלקם אולי זה דרך להגיע לבתי דפוס אז כן לשאלתך,יצירות ספרותיות יכולות להיות באינטרנט ולהתחיל משם. ממש כמו להקות נוער שמתחילות דרכם במסיבות נוער/בתי ספר ולאט לאט מגיעות למועדונים קטנים ומשם לחברות תקליטים ידועות

siv30

New member
בעייתי למצוא ספרות איכותית וטובה

גם בזו היורדת לדפוס, בגלל ההצפה שיש בשוק הזה, אז למצוא אחת כזו בבלוגים זה בכלל בגדר מחט בערימת שחת.

דווקא הרבה כותבים ביקורות

על כל מיני בלוגים שכותבים סיפור בהמשכים וכו' כן, "המקלדת" היתה מן צעד כזה.. אבל כבר שמעתי לפני זה על בלוגרית שרצו להוציא את דבריה לאור אחרי שכתבה אותם בבלוגה, אין לי מושג מה היה עם זה בסוף.

למעלה