החברה הכי טובה

אלפית

New member
../images/Emo35.gif החברה הכי טובה

מתוך קריאת ההודעות של הילית* וfila (כל הזכויות שמורות לכן
) צמחה אצלי השאלה הבאה: בימי הילדות היה קיים המוסד של "החברה הכי טובה", או אולי לא אצל כולן? אולי כמה חברות הכי טובות? אז התראינו מדי יום (כחלק משגרת ביה"ס, מן הסתם) ונהגנו לדבר בטלפון כל יום, כל היום, כשלא רבצנו האחת אצל השניה, או התרוצצנו ביחד בחיפוש אחר חוויות. נשמע מוכר? והיום? האם קיימת חברה שהיא הכי-הכי קרובה? האם זו אותה חברת ילדות? האם הקשר הוא יומיומי, או כמעט יומיומי?

אלפית

New member
../images/Emo70.gif החברה הכי טובה

בילדות, חיי החברתיים התמצו בד"כ בחברה אחת טובה, מכסימום שתיים. היום, התווספו לחברת הילדות (האמהות היו חברות, הרו בהפרש של כמה חודשים, כך שגדלנו יחד מגיל אפס, ואפילו אפשר להגיד ממינוס J ) ולחברה הטובה מהתיכון, מספר מצומצם של חברות טובות שאספתי עם השנים, בלימודים ובעבודה. קשה לומר שיש "חברה הכי טובה", אבל עם שתיים הקשר הוא יותר קרוב ותכוף, אם כי לא יומיומי, ומדי פעם זה מתחלף, ודווקא עם משהי מהאחרות קורה שמדברים ונפגשים יותר. אגב, אחת מן השתיים היא אותה החברה הטובה מהתיכון. היו לנו תקופות של נתק, אבל תמיד חזרנו לשמור על קשר בסופו של דבר. קשר יומיומי הוא קשה ... אחרי יום עבודה, גם אני רוצה רק לשבת עם בנזוגי, לאכול יחד ולדבר, ולהיות קצת ביחד-לבד. אחר כך זמן הסידורים והפרוצדורות ההכרחיים בבית, ולבסוף אני מתרגעת, ביום טוב -- יש לי כוח לקרוא קצת, ביום פחות טוב אני מסוגלת רק לבהות בריצודי הטלוויזיה, ובימים ממש גרועים – פשוט נשכבים במיטה, עד שנרדמים! לחברות שלי, בחלקן, יש כבר ילדים, כך שעבורן הזמן הוא מצרך נדיר אפילו יותר, והקשר הטלפוני הוא פעם פעמיים בשבוע במקרה הטוב ... בעצם בנזוגי מהווה היום את החבר הכי טוב שלי, ומגלם בתוכו גם את מוסד ה"חברה" וגם את מה שהיתה עבורי "המשפחה" בצעירותי. הוא-הוא הבית שלי. ועדיין, אין כמו חברות ... ולפעמים יש געגוע לחברות של פעם, כשידענו מה קורה, און-ליין, אחת אצל השניה ...

מאי26

New member
מוסד ה"חברות הטובה" למרבה

הצער משנה קצת את פניו בגילנו. גם לי יש "חברה טובה" כזו עוד מהתיכון שעד היום אנחנו בקשר, אבל עכשיו לא גרות באותה עיר, ויוצא לנו להפגש לעיתים לא קרובות מדי, ולדבר בטלפון רק פעם באיזה שבועיים. ועוד כמה חברות טובות מהאוניברסיטה, אבל גם הן לא גרות באותה עיר, וכל מפגש שלנו צריך לתכנן מראש, וכמובן שאחרי שכולנו התחתנו ו"התברגנו" ועובדות ועייפות אז קשה לשמור על קשר באמצע השבוע. וזה אחרי שבאוניברסיטה למדנו ביחד, גרנו ביחד במעונות והיינו כל הזמן אחת עם השניה. כנראה שהחיים באמת עושים את שלהם, אני באמת מתגעגעת למוסד הזה של החברות הבלתי מוגבלת, אבל הוא לא יכול להשאר בדיוק אותו דבר לאור השינויים הרבים שעברו חיינו.

Ronnie*

New member
כן, גם אצלי זה לא כמו שהיה...

כשהייתי קטנה, היתה לי חברה-הכי-טובה ולא היינו נפרדות לרגע... היא חברה שלי מגיל שלוש, ועד היום היא "חברת נפש" שלי, כפי שנהגה לומר אן שרלי (אם אני לא טועה). כיום יוצא לנו לדבר בטלפון משהו כמו פעם בחודש ולהיפגש עוד פחות, אבל אני עדיין מרגישה מאוד קרובה אליה ויודעת שהיא תמיד תבין אותי ותעודד אותי. יש לי עוד חברה טובה מתקופת חטיבת הביניים, וגם אותה אני רואה בערך באותה תדירות (כלומר, לא הרבה). יש לי חברה מתקופת התיכון שגם היתה חברה טובה מאוד שלי, אבל לצערי הקשר התנתק כמעט לגמרי... ויש לי חברה טובה בעבודה, שאני מקשקשת איתה כל היום וגם היא מעין "חברת נפש" שלי, ואני בטוחה שגם איתה אני אשמור על קשר, גם אם בעתיד הוא יהיה פחות אינטנסיבי. ואני מסכימה עם הדעה שבן הזוג מחליף במידה רבה את מושג "החברה הטובה"... אין לי חברה טובה יותר ממנו

אתי@

New member
גם אני כמוכן מרגישה שהחברה הכי טובה

שלי זה בעלי. חברות הילדות שלי כבר לא חברות טובות כמו בעבר, משום שהתבגרנו והשתנינו. אנחנו עדיין חברות, אבל באופן טבעי, אופי הקשר השתנה. (אין לנו את הזמן והאפשרות הטכנית לבלות כ"כ הרבה זמן ביחד) החברות הטובות שלי היום הן דוקא כאלה שפגשתי בצבא, או במסגרת עבודה, וגם איתן הקשר הוא לא יומיומי.

אצלי זה דוקא אחרת...

בעלי הוא באמת החבר הכי טוב שלי, אבל זה חא אומר שאין את "החברה הכי טובה"... זה שונה. יש לי חברה אחת מאוד טובה, אנחנו חברות מכיתה ט´ ואופי הקשר די נשמר (אמנם אי אפשר להיפגש כל יום, אבל אנחנו מדברות לפחות פעם ביום בטלפון ומשתדלות להיפגש מתי שרק אפשר). חוץ מזה, אני חלק מרביעיה של חברות שמכירות מימי בית הספר היסודי... נפגשנו בצופים והקשר הטוב בינינו נשמר לאורך השנים אני דוקא מרגישה שאלו חברות שלעולם לא אוכל לותר עליהן או להתרחק מהן מכיוון שעברנו באמת הרבה יחד... כמובן שיש עוד חברות מהצבא, עבודה, לימודים וכו´, אבל חברות ילדות בעיני זה משהו אחר...

fila

New member
אני ממש מתגעגעת לתקופה של

"החברה הכי טובה" והיו תקופות שונות בחיים שבכל אחת מהן היתה מישהי אחרת שהוגדרה "הכי טובה" והיום אני מודה שאין מישהי אחת ספציפית שאני מגדירה ככה, כי האדם הכי קרוב אליי זה כמובן שמעון, ואני חושבת שזה טבעי שזה כך. יש לי 2 חברות שאני מדברת איתן לפחות 3 פעמים בשבוע אבל אנחנו כבר ממש לא מתראות כמו פעם. יש לי חברה מסויימת שיש נושאים מאוד ספציפייים שאני מדברת איתה עליהם ואני ממש לא מעלה בשיחותיי עם החברות האחרות. לסיכום נשרתי עם חברה אחת מהתיכון שתי חברות מהצבא חברה אחת מהמושב ושתי חברות מהאוניברסיטה, ויש כמובן את החברה מהעבודה. אני מבחינתי איבדתי את החברה הכי הכי טובה שהיתה לי אי פעם לפני שנה בערך כשבגלל שטות וכעס קטן שלא טרחנו להסדיר ביננו התרחקנו כ"כ שאני לא חושבת שיש דרך חזרה. אולי עברנו כבר את הפאזה הזאת של החברות הטובות, ולפעמים זה חבל (אוף אני נזכרת שהייתי נוסעת עם חברה שלי בלילות עם מוזיקה בפול ווליום והיינו שרות בקולי קולות! )אין ספק אני מאוד מתגעגעת!

danonit

New member
לי תמיד היתה אחת כזאת...

ביסודי זאת היתה ילדה שגרה בבניין שלי, אח"כ כל מיני. בתיכון ובצבא היתה לי גם חברה הכי טובה, אחרי זה בלימודים נפרדו דרכנו. את החברה הכי טובה שלי עכשיו (כמעט 10 שנים) הכרתי בצבא. נהיינו חברות הכי טובות ממש כנגד כל הסיכויים - היינו שונות מאוד אז, היא היתה ילדה טובה ואני הייתי קצת מופרעת, גם באנו ממקומות שונים לגמרי בארץ אבל התחברנו וכל אחת נתנה המון לשניה. היו לי המון המון חברות שהכרתי בצבא, אבל רק איתה נשארתי בקשר. לפעמים ממש מדהים אותי איך הקשר שלנו שרד את המעבר לבגרות. שתינו למדנו לימודים תובעניים, היינו בקשרים לא מוצלחים עם בנים ובסוף מצאנו גם נפשות תאומות והתחתנו (עם בני הזוג, לא אחת עם השניה
), לכל אורך הדרך היינו קודם כל חברות הכי טובות. מאחלת לכל אחת חברה כזאת! עכשיו אנחנו מתכננות איך זה יהיה להיות בהריון יחד ולטייל יחד עם עגלות ברחובות

תשובה קצת מסובכת

בתקופת הילדות- ואפילו עד התיכון תמיד היו חברות- וחברה אחת יותר טובה- הכי טובה. בגיל 12 הכרתי חברה שהייתה גם שכנה- ויותר מכך. נשמה תאומה. היא זו שהייתי בוכה לה (והיא לי) איתה חלקתי את סיפורי הסקס הראשון... האכזבות.. האהבות... היה לנו ממש קשר טלפתי- כשהייתי חושבת עליה היא הייתה מטלפנת, ולהפך. היא הכירה לי את בעלי. בשלוש השנים האחרונות היא כמעט לא בארץ. מטיילת במזרח, חוזרת- נוסעת, ועכשיו היא כבר 4 חודשים באיטליה. הנקודה היא שפיסית היא כבר לא כאן בשבילי- למרות שהיא הקפידה לחזור לחתונה שלי וגם ללידה של אופק (שזה יותר ממה שחלק מהמשפחה שלי טרחו לעשות). אבל כשאנחנו יחד- גם אחרי חודשים של חוסר תקשורת פרט לאינטרנט- אנחנו מיד מתקשרות מחדש. בקיצור אין לי מושג אם עדיין להגדיר אותה בתור "החברה הכי טובה", אבל מה שבטוח שאם היא כבר לא בעלת התואר הזה- אז אין לי כרגע חברה הכי טובה- רק כמה חברות די טובות....

שאלה טובה מאוד - תשובה ושאלה

אני מתגעגעת לימים האלו שלא היינו כל כך עסוקים/ות... ושהיה לנו זמן לשרוץ אחת אצל השניה ולדבר בטלפון שעות. היום יש לי כמה חברות טובות, וקשה לי להגדיר מי הכי טובה בבירור. אם כל אחת מדברים על דברים אחרים ועושים דברים אחרים והיא ממלאה צורך קצת אחר. היתה לי חברה מאוד טובה שנים רבות (מכיתה ד´ עם הפסקות) ובשנים האחרונות, למרות מאמצים, הקשר קצת התקלקל. אני הרגשתי שהיא כל הזמן עסוקה בעצמה ולא נמצאת שם בשבילי כשאני צריכה. אפילו היא כיכבה כאן בשרשור שהיה על ה-frienemy. עכשיו היא מצאה לה חברה טובה יותר והציפיות שלנו אחת מהשניה תואמות יותר. ושי לי עוד שתי חברות טובות מאוד (אחת בעיקר, שהיא גם אחת החברות הטובות של שירי מהפורום
). הקשר עם אף אחת הוא לא יומיומי-טלפוני. עם חלק יש תכתובות בדוא"ל באופן די יומיומי, ועם חלק גם זה לא. אבל באמת, עם חברות טובות, ובעיקר חברות ילדות, יש הרגשה שזה לא משנה אם לא מתראים חודש-חודשיים (ככה זה בד"כ) או אפילו אם לא מדברים כאשר יש תקופה לחוצה, תמיד כשנפגשים יש על מה לדבר והן מבינות אותי. ולגבי מה שאמרתי על זה שאנחנו עסוקים - עצוב לי שאני לא יכולה להיות "שם" עבור חברות וחברים שלי כמו שהייתי פעם, ולעזור להם כשהם צריכים. בגלל העבודה והיחסים עם בן הזוג, אני לא הראשונה שיפנו אליה לעזרה בהעברת דירה, בבקשה לישון אצלי כשנתקעים וכו´. יש הרגשה שכל אחד (ובעיקר כל זוג) נהיה יחידה נפרדת ועסוק מאוד בעניינים שלו. אתן גם מרגישות כך?

rona25

New member
מסכימה עם כולכן..

ומרגישה הרגשה זהה עם החברות - גם הטובות (אגב רוב החברים הטובים שלנו הם מהלימודים באוניברסיטה וכולם בזוגות- אין לי מושג למה זה יצא ככה) אין קשר יומיומי אלא בעיקר טלפוני ואימייל - ונפגשים בעיקר בסופ"ש או לפעמים מפנים יום באמצע השבוע... כולם נורא עסוקים - אבל אני יודעת שבמקרה הצורך כולם יעמדו לצידי.... בכלל אני דוגלת במשפט - הכי חשוב באיכות ולא הכמות ועל כן יש לי חברים מעטים אבל טובים
ואגב מלבד בעלי אחותי היא החברה הכי טובה שלי ואני מספרת לה כל - כולל קיטורים, וזה קשר שהתחזק רק בשנה שנתיים האחרונות כאשר עברנו לגור אחת ליד השניה ואני עוזרת לה עם הילדים (היא גדולה ממני ב 8 שנים). מצד אחד זה הכי כיף בעולם כי היא מכירה אותי מגיל 0 ומצד שני לפעמים יש חיכוכים בגלל הקרבה והמשפחתיות הדביקה... עכשיו למשל בא לי מאוד לספר לה שאני בהיריון - אבל אני יודעת שתוך שניה כל שאר המשפחה תדע ואני מתאפקת בקושי

מיכלכהן

New member
מסכימה לענין היחידה הנפרדת

אבל נראה לי שככה זה אמור להיות.. אמנם היום, בעלי הוא החבר הכי טוב שלי, אבל החברה הכי טובה מימי יסודי ותיכון (מכיתה ו´) היא עדין חברה ממש טובה, בקשר טלפוני יומיומי..והיא מאד קרובה גם לבעלי ואנחנו מסתדרים מצויין עם החבר שלה.. הייתי אומרת שהחברה הכי טובה נשארה בעצם החברה הכי טובה..מה שכן השתנה הוא הקשר עם יתר החברות.. אם פעם היינו חבורה, אז היום זה כבר לא ככה.

הילית*

New member
החבר הכי טוב שלי זה בעלולי....

בדיוק בשבוע שעבר חגגנו את יום החברות שלנו ואמרתי שהלוואי ותמיד נהיה חברים הכי טובים.... גם אני מתגעגעת למוסד החברה הכי טובה. היום כשכ"כ עסוקים ויש לחברות שלי זעטוטים קצת קשה לשמור על קשר יומיומי אבל יש לי חברות ממש טובות שכשאנו נפגשות או מדברות בטלפון זה כאילו דיברנו גם אתמול ושלשום ובן החברות שהכי מפרגנות בעולם והכי תומכות כשצריך. לכן אני לא חושבת שצריך קשר יומיומי בשביל להרגיש שיש חברה טובה בסביבה

שמופית

New member
לי תמיד היתה חברה טובה אחת...

אני כנראה ממש לא טובה בחלוקת אנרגיות בין הרבה חברות. ביסודי היתה לי חברה טובה אחת. אח"כ התפצלנו לחטיבות ביניים שונות והקשר דעך. בחטיבה היתה לי חברה ממש ממש טובה והקשר התפספס לקראת סוף התיכון (ריבים ושטויות של מתבגרות אני מניחה). מכיתה י´ יש לי חברה שהיא כיום החברה הכי טובה שלי. אנחנו אמנם לא מתראות הרבה אבל מסוגלות לדבר 3 פעמים בטלפון בלי שיגמרו לנו נושאי השיחה
וחוץ ממנה שהיא החברה הכי הכי ומתמיר שהוא החבר הכי הכי, יש עוד חברות וידידים, אפילו כאלה שאני לא בקשר רציף איתם אבל ברגע שמדברים, מגשרים על כל הפערים שנוצרו ונדמה כאילו דיברנו רק אתמול.

danonit

New member
נכון שקשה יותר היום למצוא חברות?

כשהיינו בגן, ובבי"ס התחברנו פחות או יותר עם מי שנתקענו איתה, שכנה, זאת שישבה לידנו בכיתה או הלכה איתנו ביחד הביתה מבי"ס... עכשיו, במבין כל החברות ש"נתקעתי" איתן, מהלימודים, מהעבודה, מהחבר´ה יש מעט מאוד כאלה שאני באמת מוצאת בהן נפש תאומה, מישהי שכיף לדבר איתה והיא באותו ראש כמוני....

צילולה

New member
היתה בתיכון אבל

בסוף התיכון עברנו דירה וכמעט לא יצא לי להיפגש איתה אבל היינו מקשקשות שעות בטלפון. במהלך השירות הצבאי כל אחת מאיתנו תפסה כיוון אחר, והחברות הזו החלה להעיק והתחלתי לראות בה מישהי שמבחינת התכונות שלה, היתה בדיוק עם התכונות שהתחלתי לא לאהוב באנשים, לאט לאט התנתק הקשר ובסוף רבנו. חוץ ממנה היתה לי עוד חברה טובה, שאחרי הצבא הייתי מדברת איתה בערך פעמיים בשנה-ביום ההולדת שלה וביום ההולדת שלי. בתקופה האחרונה, אחרי שהודענו להם שאנחנו מתחתנים, ואחרי שסיםפרתי לה את כל הבעיות שהיו לי עם החתונה, הקשר ביננו חזר להיות יותר טוב, ויוצא לנו לדבר הרבה יותר בטלפון (שזה לא כזה חוכמה לעומת מה שהיה קודם). לראות אותה, אני עדיין לא רואה בתדירות גבוהה אבל זה בגלל שרוב הזמן אני בדרום והיא במרכז. אבל היא מוגדרת עכשיו לדעתי כחברה הכי טובה. היא ועוד מישהי שאיתי במעבדה. ומעבר לזה - ניר בהחלט מתפקד כחבר הכי הכי הכי טוב שיש לי. מישהו שאני מספרת לו הכל הכל וסומכת עליו הכי בעולם!!

אופה3

New member
אצלי המשפט חברה זה עברה, בטוח

חוויתי את זה יותר מידי פעמים בחיים, יותר מידי סכינים בגב ובלב, אז תודה רבה מתרחקת מחברות. סליחה שאני כזאת שלילית, אבל זה הניסיון חיים שלי האופה

חברות ...

כשהייתי קטנה יותר בתקופת ביה"ס היסודי היתה לי חברה ממש טובה שהיינו ממש "דבוקות" אחת לתחת של השניה , ישנות ביחד, אוכלות יחד הכל יחד. אבל שעברנו לחט"ב לא היינו באותה כיתה, והתחלנו להתרחק ועכשיו אנחנו בכלל לא בקשר. עכשיו יש לי בערך 3 חברות טובות, שאת שלושלתם אני מכירה מתקופת הביה"ס , אחת מהיסודי, אחת מהחטיבה ואחת מהתיכון....

עדיש

New member
משתנה...

אני חושבת שבחתונה לפני שבועיים ,אולי מפני שזה היה שלב של סגירת פרק ופתיחת פרק...הצלחתי לשים בקטגוריות את עניין החברות ולראות כל אחת ממרחק (כולן היו שם) ובכן,,, יש את החברות מהתיכון ומהצבא שאז היינו אחת בת.. של השניה זה נראה לנצח וזה התפוגג והן אפילו לא היו בחתונה. נשארה אחת מהצבא ולמרות שאני נורא נודניקית לשמור על קשר אני מתאכזבת כי זה ממש לא היא ותמיד אני צריכה לבוא אליה -אז אני כבר לא רודפת. וישנה,יעל, מכיתה א´ שזה קשר עם אהבה אבל בשנתיים האחרונות הבנתי שגם מבוסס על תחרות מי הגיעה יותר ולאן-אני מאוד השתנתי בשנים האחרונות ופעם היית בוחרת חברות שבאיזשהוא מקום מגרדות לי את הפצעים-יעל היא מסוג החברות שהייתי בוחרת לעצמי אבל משום מה אני קשורה אליה בקשר עז. הכרתי לה את בן זוגה ומשום מה היא השתנתה מאז. ויש חברות מהלימודים שכנראה עם אחת ישאר קשר כי היא חמודה אמיתית ויש עוד אחת שהיא בת של חברים של ההורים שילדו שתי בנות כמו הוריי וההפרשים בינינו שבוע לטובת האחיות מהמשפחה השניה ויש המוןן אהבה ומורכבות. והכי עצוב שאין זמן בחיים אני סטודנטית לחוצה ובקושי את האיש אני רואה ואני ממש רוצה רק לבלות ולראות אותו וחבר´ה-מתי נעשה את זה עם כמה צאצאים על הראש? ובסוף החבר/ה הכי טוב/ה שאספר לו הכל זה האיש שלי והבנתי את זה הכי טוב בחתונה ואפשר לומר שהתאהבתי בו בעוצמות שלו היו לפני החתונה.

למעלה