המצאתי היום, מקווה שלא קלה מדי...

בסג

New member
../images/Emo35.gifהמצאתי היום, מקווה שלא קלה מדי...../images/Emo35.gif

קבוצת נחליאלים אנקורים יונים ודרורים נלכדו ע"י צייד. אמר להן הצייד כך: "ציפורים יקרות! האם מכירות אתן את חידת הגמדים/אסירים/ארנבים עם הכובעים בצבעי שחור-לבן/N-צבעים? למקרה שלא, הרי היא לכם, LIVE: בעוד שעה אבחר לי לציפורים-נציגות: נחליאלי אחד, אנקור אחד, יונה אחת ודרור אחד. על הציפורים-הנציגות אצווה להסתדר בטור עורפי בסדר שתבחרנה, ולאחר מכן - אניח על ראשיהן מצנפות שחורות ולבנות (כל ציפור-נציגה תראה את הכובעים של אלו שלפניה בלבד). כל ציפור-נציגה, לפי סדר שתבחרו ותתכננוהו מראש, תאמר צבע אחד - שחור או לבן. והיה אם ציפור-נציגה תאמר צבע התואם לצבע שעל כובעה, כל הציפורים בנות-סוגה תשוחררנה לחופשי. לאחר תום השחרורים (אם יהיו) - אעשה סעודת מלכים מכל הציפורים שתשארנה. כעת, לכו תכננו לכן את תכניתכן; בלי רמזים מהקהל, בלי מראות-תלויות-על-עצים ובלי מכונות זמן! בעוד שעה ניגש למשחק הגורלי...". הצייד התרחק משם, והציפורים נשמו לרווחה; חלקן אף גיחכו קלות. כולן כמובן הכירו את "חידת-הגמדים/אסירים/ארנבים-עם-הכובעים-בצבעי-שחור-לבן/N-צבעים", וידעו שהתמזל מזלן ליפול על צייד שוטה, ויש להן אסטרטגיה שתבטיח שכל הציפורים תשוחררנה לחופשי. מהי האסטרטגיה המבטיחה?

היי

האחרונה היא זו הראשונה שתאמר מה על ראשה. ותדע לפי הכובעים שעל ראשי הציפורים שלפניה.

בסג

New member
מההודעה שלך אני מבין שגם אתה המצאת.

עם אותה מסיכה כמו שאני בחרתי? אם כן - זהו צירוף מקרים מעניין.

../images/Emo62.gif

בחידה המקורית, ניתן להבטיח שלפחות 3 ציפורים ישוחררו. ההיגיון שלי אומר שהקונץ בחידה הזו הוא שמתוך 4 הסוגים שנמנו, שניים הן בעצם מאותו סוג (אולי זכר ונקבה) ולכן כשהאחד ישתחרר, ממילא ישתחרר גם השני. (ואחד מביניהם יהיה הראשון שיענה). כעת נדרש מישהו עם ידע בזואולוגיה שירים את הכפפה..

בסג

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

אני הייתי מופתע למדי כשזה נודע לי...
"על הגדר קפץ אנקור אנקור קטן אנקור אפור קפץ ניתר קפץ ניתר לו פה ושם טרילילי טרילילי טרילילי טה-טם טרילילי טרילילי טרילילי טה-טם פתאום פרח פרח ונעלם"

למעלה