השאלות הקשות

Azazel

New member
../images/Emo35.gifהשאלות הקשות../images/Emo35.gif

נתחיל בגילוי "נאות": אני ממש לא מתומכי המפלגה. חלק אולי מכירים אותי מפורומים של מפלגות אחרות ( אני לוקח חלק בכולם, פחות או יותר ). השאלות שלי הן כדלקמן: א) אריאל שרון כבר איננו נער, נאהב זאת או לאו. רוב הסיכויים הם שבמידה והוא ייבחר, (וזה מה שמסתמן, למרות שאני הולך להילחם בכך ), זאת תהיה הקדנציה האחרונה שלו בפוליטיקה. מהן התכניות לעתיד הרחוק הזה של חברי התנועה והנהגתה? האם אין לכם חשש שתנועה זאת תתפרק לאחר עזיבתו של הגורם המכונן, האלפא והאומגה שלה? ב) מהו מצע המפלגה? האם זה לא מוזר לתת את תמיכתכם במפלגה שאין לה כלל מצע עדיין? האם אין אתם פשוט מודים בריש גלי, שאתם פשוט סומכים על שרון "שיעשה את הדבר הנכון"? האם הדבר לא נראה לכם אנטי-דמוקרטי בעליל? ג) כיצד אתם הייתם רוצים שמצע כזה ייראה?

bhnadav

New member
../images/Emo70.gifהתשובות הקלות../images/Emo70.gif

א) באשר להמשכיותה של המפלגה - זה לא מעסיק אותי כרגע. אני מאמין שאם בקדנציה הנוכחית קדימה תזכה להצלחה גדולה, כפי שאני מצפה ממנה, ותביא הישגים שיקדמו את האינטרסים של המדינה - תהיה לה המשכיות. אין שום סיבה שלא תתמשך ההצלחה, אם בממשלה שתקים קדימה (באם תקים) - יישאו בתפקידים הבכירים אנשים כמו ציפי לבני, אהוד אולמרט, מאיר שטרית, אוריאל רייכמן ועוד. ברגע שהם יהיו שותפים להצלחה של המפלגה, אין לי ספק שהעם ייתן להם את המנדט להמשיך, גם אחרי ששרון יילך. ומדוע אמרתי שזה לא מעסיק אותי כרגע? - הסיבה היא שאני חושב שכרגע מדינת ישראל עומדת בפני הכרעות קשות בשנים הקרובות, ושכרגע שרון הוא המתאים ביותר להנהיג את העסק. אחרי שהוא יסיים את תפקידו, נבחן את המצב ונחליט. כפי שאמר מנהל הפורום וצדק - ההשקפה הפוליטית של כל האנשים הרציונלים היא דינמית. לגבי מועמד פוטנציאלי להנהגת המדינה - אין לי ספק שמדובר בציפי לבני. אולי עכשיו היא קצת חסרת ניסיון, אבל אין לי ספק שהיא עוד תהיה ראש ממשלת ישראל. היא, אגב, זאת שכותב חתימתי התכוון אליה. ב+ג) באשר למצע - אני אכן סומך על שרון שיעשה את הדברים הנכונים, אבל ברור שאם במצע הרשמי יהיו דברים עקרוניים שלא ייראו לי - אני אשנה את עמדתי. אבל אני באמת ובתמים סומך על שרון ועל הנהגת קדימה שיציגו מצע שיתאים לזרם המרכזי של מדינת ישראל, שיציגו פתרונות לנושאים הכלכליים והחברתיים, שיהיו ממלכתיים בעמדותיהם (גם בנושא דת ומדינה), ושיחרתו לשלום עם שמירה אדוקה על הביטחון. בנושא החינוך כמובן שצריכים לבוא פתרונות, ואני מאמין שנשמע על כאלה בתקופה הקרובה, עד הבחירות.

ערב רב

New member
לא הבנתי, אתה תומך במפלגה עוד

לפני שפרסמה את מצעה? אתה לא מרגיש קצת מגוחך?

bhnadav

New member
לא.

את העקרונות הכלליים של המפלגה שמעתי כששרת המשפטים ציפי לבני הציגה אותם במסיבת העיתונאים בחדר הישיבות בכנסת לפני מספר הישיבות, ואני מסכים עם מה שנאמר שם. אני יודע מי הם החברים במפלגה, מי יו"ר המפלגה, מהן עמדותיה בנושאים שקרובים אליי - בנתיים זה מספיק. כפי שכתבתי כאן מספר פעמים, יש עוד יותר מ-3 חודשים עד לבחירות, ועד אז דברים יכולים בהחלט להשתנות. אני מקווה שהמצע המלא יהיה לרוחי. בנתיים - על פי הלך הרוח כעת במפלגה - אני בהחלט תומך בה.

hanavat

New member
כרגע מצע זה מה שאני מחפש ...

מה הייתי רוצה במצע הזה: 1- חתירה לסיו0 הסכסוך הפלשתינים ע"פ מפת הדרכים, הסכם ז'נווה או קמפ דיויד שאומרים בדיוק את אותו הדבר פחות או יותר 2- צמצום הפער החברתי ע"י : א- הקלות מס לנשים עובדות, הכרה בהוצאות על חינוך ושמרטפות לצורכיי מס. הורדת המע"מ על מוצרים בסיסיים: לחם, חלב גבינה וכ"ו. עידוד יציאה לעבודה. 3- פיתרון בעיית החינוך ע"י העלאת שגר המורים ומעמדם, מיחשוב כיתות, הרחבת ספריות עידוד קריאה. 4- שינויי שיטת המשטר למשטר נשיאותי בו ראש הממשלה לא תלוי בכנסת לביצוע תפקידו... ( לפי דגם ההפרדה בין הרשויון בארה"ב ), הורדת כוחו של בית המשפט העליון- עם כל הכבוד לחשין וברק הם מערבים עצמם בפוליטיקה ייותר מדיי. 5- הוצאת אנשי צבא מהפוליטיקה לטובת אנשיי רוח- פילוסופים, היסטוריונים, אנשי חינוך רופאים וכ"ו 6- התנחלויות- פירוק מיידי של כל המאחזים הבלתי חוקיים (תוך חצי שנה), הריסת כל מאחז שיבנה באופן מיידי והצמצום תקציביי הבנייה בהתנחלויות לטובת בנייה הנגב ובגליל. 7-הקצאת תוכנית חירום לפיתוח הנגב - רכבת לאילת, עיר בה"דים, פיתוח בסיסי חיל האוויר ודאגה לכך שאנשיי הקבע יגורו בערי הנגב ויעלו את רמת החיים. .............. וזהי רק ההתחלה .......

למעלה