התאמת ספרי
לגילאי ילדים

טאש

New member
../images/Emo35.gif התאמת ספרי../images/Emo77.gif לגילאי ילדים

שלום לכולם רציתי לדעת האם סדרת נרניה (האריה, המכשפה וארון הבגדים...) מתאימה לקריאה של ילד בכיתה ג'? האם קאיטוש המכשף (יאנוש קורצ'אק) מתאים לכיתה ו' ? איזה ספרים מומלצים לנער בכיתה ח' שלא כל כך בעיניין של ספרים ובכל זאת רוצים שהוא יקרא? תודה מראש על התשובות

טאש

New member
ותוספת ../images/Emo35.gif לאיזה גיל לדעתכם מתאים

הספר צ'רלי והשוקולדה?

sagiberg

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

צ'רלי והשוקולדה יתאים לכתה ד' או ה'. האריה ,המכשפה...יהיו קשים לבן כתה ג' אבל יוכלו לגרום הנאה לילד בו' ולשעשע גם ילד בכתה ח'. לילד בח' תוכלי להציע את ההוביט או את שר הטבעות בהצלחה

התשובות שלי

קודם כל- זה נורא תלוי בילד המסויים, ברמתו, בטעמו ובהרגלי הקריאה שלו ולדעתי אין דברים חד משמעיים. בגדול ולמרות זאת, צ'ארלי מתאים לדעתי לכתות ג'-ד', לתולעי ספרים גם ב'. קאיטוש אכן יכול להתאים ל- ו' וגם ל-ח' אבל תלוי בילד. נארניה ממש ממש לא ל-ג' , יותר ו', ז' ח'.

טאש

New member
תודה רבה על כל התשובות ../images/Emo13.gif

אז אפשר להגיד ש:
צ'רלי לכיתה ג' (ילד עם רמת קריאה - בסדר)
קאיטוש לכיתה ו' (ילד עם רמת קריאה ממש טובה)
נרניה לכיתה ח' (נער שלא ממש מתלהב מקריאה וצריך משהו לא דבילי אבל לא קשה מדיי)
רבה

ורדה ש

New member
עוד משהו על התאמה לגיל

כשמדברים על ספר לילדים (ולנוער צעיר) אז יש חשיבות רבה לפרטים שלאו- דווקא קשורים לתוכן: למשך גודל האותיות, המרווחים בין המילים והשורות, כמות העמודים... ספר כמו "צ'רלי והשוקולדה" יכול להתאים להרבה ילדים בכיתה ג', אבל הדפוס כתוב באותיות קטנטנות, והניקוד נראה כמו חריוני זבובים... השורות צפופות והדפים נראים עמוסים. הרבה ילדים בכיתה ג' לא יצליחו לעבור את המחסום הזה... עוד גורם שצריך לקחת בחשבון הוא אוצר המילים של הספר, ספר שעמוס במילים "גבוהות" שהילד לא מכיר יכול להמאיס את הקריאה. שלא תבינו לא נכון: אני בעד שפה עשירה ומעניינת גם בספרי ילדים, אבל צריך לקחת בחשבון שלא יהיה פער יותר מידי גדול בין השפה שהילד מכיר ושפת הספר, כי ספר שבו נתקלים בכל שורה במילה לא מוכרת יכול לתסכל עד מאד. גם כמות העמודים חשובה, וחשוב להתאים את הספר לסבלנות של הילד. יש ילדים שהסבלנות נגמרת להם לפני סוף הספר, לילדים כאלה עדיף מראש למצוא ספר לא עב-כרס כדי שיצליחו להגיע לסוף הספר לפני שנגמרת הסבלנות...

טאש

New member
מסכימה איתך, ופה אני בבעיה בהזמנה

אינטרנטית, כי לנו בבית יש בעיקר הוצאות ישנות ואין לי מושג איך נראות החדשות. אני אצטרך לעצור בחנות ספרים ולהעיף מבט.... תודה

טאש

New member
הצצתי בספרים והחלטתי לוותר על צ'רלי

והשוקולדה כי הוא כתוב בכתב יחסית צפוף ועם ניקוד מה שהופך את הכל לבלוק שחור על דף לבן, ולא נח לקריאה. על קאיטוש אני לא מוותרת (היה הספר האהוב עלי במשך שנים) ואני מקווה שהוא יתאים גם לילד הזה. נרניה - דווקא כתוב גדול ומנוקד, כאילו מותאם לילדים צעירים, אז ההתלבטות בעינה עומדת..... ושוב תודה על כל התגובות

MetaalSryus

New member
לדעתי../images/Emo141.gif

נרניה עדיף אולי ה'. ג' נראה לי קטן מידי קאיטוש הקוסם- ממש לא מומלץ בעיני לפני כיתה ח'. מבחינתי אפילו אחרי. יש בו פשוט קטעים קשים מידי לגיל צעיר וקשה לי להגיד על ספר לבנים, כי רוב הספרים שאני קוראת הם או "ספרי בנות" או פנטזיה. אבל תמיד אפשר לקחת צופן דה וינצ'י, וכמובן הארי פוטר, שבאמת מומלץ מאוד.

mydas

New member
נרניה

בהחלט מתאים לכיתה ג' לדעתי. בקשר לילד בכתה ח.. זה תלוי בסגנון של הבן אדם. אני הייתי ממליצה על הרפתקאות\פנטסיה משהו שמושך ומתוח כזה.. אבל זה מאוד סובייקטיבי.

אייני

New member
לא מסכים

נרניה מבחינת העלילה, מתאים לכיתה ג', אבל לא מבחינת התוכן והשפה. כשקראתי את זה, הייתי בערך בכיתה ג' או ד' והשתעממתי קשות (למרות שהייתי בין אלה שתמיד רצים לקרוא כל ספר). רק בכיתה ה' בערך החלטתי לתת לספר הזה עוד צ'אנס ואז נהניתי, לתדהמתי...

אייני

New member
בסדר, אבל תחשבי

רוב האנשים לא ממש יסבלו ספרים שיותר מדיי כבדים לגילם, במיוחד ילדים קטנים שלרוב מתייאשים בקלות אם הם לא מצליחים. לא כדאי לתת לו קודם ספר יותר קליל? זה תלוי כמובן מהי רמתו, אך היום, בחברה ה"מודרנית" שמבוססת רק על מחשבים וטלויזיה - הילדים הרבה פחות קוראים, כך שעדיף לתת להם ספר שהוא בהחלט לפי רמתם ולא "ייתכן שכן, אם הם ברמה גבוהה".

mydas

New member
טוב

למרות שבספרי פנטסיה\הרפתקאות אני חושבת שלא ממש שמים לב לשפה (אני לא.) מתרכזים רק בהרפתקאה וזהו. (אא"כ השפה ממש זולה)

למעלה