חידת טריוויה -

איריס0904

New member
../images/Emo35.gifחידת טריוויה - ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

קיים שיר שהמנגינה שהולחנה ע"י המלחין לא היתה לרוחו, והוא שינה אותה, ושני הלחנים .מושמעים ומוכרים. כלומר שני לחנים לאותו שיר ולאותו מלחין. מה שם השיר המדובר?

tiramisu1

New member
מכיוון שכבר אמרת לי במסר שלא לתשובתי התכוונת

אני יכול להעלות כאן את ספני שלמה המלך, שהולחן פעמיים (או פעם ושלושת-רבעי) על ידי נעמי שמר, שלא הייתה מרוצה מנוסח א' בפי הסמבטיון.

נ א1

New member
סודות בחברה ? למה ?

נ. שמר הלחינה פעמיים את מה אמרו הציפורים". זה לא סוד. זה גם לא נושא פרסים. או שכן ? ויש עוד כאלה.

איריס0904

New member
נגה יקירתי, ברור לי שאת יודעת את התשובה

ואין כאן סודות, אך רציתי את התשובות במסר אישי, כדי לתת לכולם הזדמנות לענות לשאלה.

נ א1

New member
סליחה אם עשיתי בושות

אבל זה כלכך ידוע בציבור שממש חיכיתי שתגידי "בסדר, אבל חוץ מזה יש - - -" , ואני עדיין מחכה. וחוץ מהחוצמזה הזה - פה חדים ועונים על מנת לקבל. עוד לא גמרנו לקנא בסיפור הפרברים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני דווקא לא ידעתי... ../images/Emo122.gif

למען האמת, אני אפילו לא משוכנעת שאני מכירה את השיר באחד הלחנים, קל וחומר בשניהם...
בכל מקרה, ממש לא אכפת לי שכתבת (להיפך) כי לא ידעתי לענות והייתי סקרנית מה התשובה, אבל אני מניחה שה"כל כך ידוע בציבור" זה בכל זאת עניין יחסי. הציבור מורכב מהרבה פרטים, וחלקם לא יודעת הכל...

גרי רשף

New member
אם כבר..

שמעתי פעם את נעמי שמר מבצעת את לכבודך בלחן שהוא ספק חדש ספק עיבוד מתמרח ללחן המוכר יותר, בערך כמו בספני שלמה המלך (שני לחנים לא ממש שונים ולא ממש דומים).

סאביבית

New member
חידת טריוויה המשך...

קיים שיר שהולחן ע"י מלחינים שונים וגם הוקלט פעמים בלחנים השונים אבל מבוצע ע"י אותו זמר. מי מכיר מי יודע? החידה ללא מטרת רווח
אני גם לא מתחייבת שיש תשובה אחת ויחידה, אני מצליחה לחשוב כרגע רק על מקרה אחד.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מכירה דוגמה אחת

"מגש הכסף" (אלתרמן) בביצוע יהורם גאון. הלחן האהוב עלי שאני מכירה מימי ביה"ס הוא של נורית הירש (אני חושבת שהוא גם הראשון) ולפני כמה שנים (בעקבות הפורום) התוודעתי גם ללחן של נחצ'ה.

פּלפּל

New member
וחידה אפילו יותר משוכללת:

זמר אחד שהקליט שני שירים שונים (מילים ולחן) באותו שם. מיהו המבצע ומהו השיר בעל השם הזהה? (*מיחזור של חידה שלי מלפני כמה שנים. אולי גרי רשף זוכר)

פּלפּל

New member
חידוד לשם הבהרה:

מדובר בשני שירים שונים, שאין כל קשר ביניהם מלבד שם השיר שהוא, כאמור, זהה לשניהם. אותו זמר שר את שניהם.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת אם יש רק תשובה אחת

ולמען האמת נעזרתי בשירונט, כי הייתי בטוחה שזה חייב להיות אריק איינשטיין. לא יודעת למה. חשבתי שאולי יש לו שני שירים שונים בשם "אמא" או משהו כזה (לא) אבל אז גיליתי שהוא שר שני שירים שונים בשם "אותך". אם כבר הזכרתי את א"א, הוא שר את "סיום" של אלתרמן, או ליתר דיוק, את אחד הסיומים, כיוון שאלתרמן אהב לסיים... כ"כ אהב לסיים שאפילו את שירונט הוא הצליח לבלבל, וכל מי שינסה לחפש את שיר הסיום שמתחיל ב"כבר השעה מאוחרת" ימצא במקומו את המילים של שיר הסיום משלמה המלך ושלמי הסנדלר...
שירונט מצאו שיר סיום נוסף (רביעי במספר!) שאותו הם זוקפים לזכות אלתרמן (איני יודעת אם בצדק או לא, כיוון שהשיר אינו מוכר לי) שהלחין ושר מיקי גבריאלוב. מי מכיר? ולסיום סיומת, יש גם שיר סיום של נעמי שמר, שתרגמה לחוה אלברשטיין את חאג'ידאקיס. ובזאת סיימתי לעת עתה.

פּלפּל

New member
נראה שיש יותר מתשובה אחת. התכוונתי למשהו אחר.

בכל אופן, קבלי שתי נקודות.

trilliane

Well-known member
מנהל
חשבתי כך

בפרט שזו נראתה לי דוגמה זניחה מדי מכדי שתבחר בה... יש לי תחושה שאני מכירה את הדוגמה שאליה אתה מכוון, אבל לא מצליחה לחשוב בכיוון. תודה על הנקודתיים.

איריס0904

New member
../images/Emo35.gifוכדי לאתגר אותכם - עוד חידה../images/Emo35.gif

להלן שאלה שנשאלתי מ"יקירי הפורום" . איזה מלחין ישראלי הילחין 2 לחנים לטקסט תנכי ( מספר ישעיהו) ורק אחד מהלחנים זכה לפירסום, בעקבות ריקוד שחובר עבורו. ולמרות שהלחן האחר לא פחות יפה. רמזים (ספר ישעיהו, ועבור הצגת תיאטרון).

למעלה