יש לי כמה שאלות..

../images/Emo35.gifיש לי כמה שאלות..

כדאי לי לנסוע למזרח הרחוק בספטמבר? איך מתעסקים עם הטראוול צ'קס? כדאי לי להתייעץ עם רופא? זה יהיה חכחם אם אזמין חודש לפני כרטיס למטוס? אמרו לי שלטוס באלעל זה לא מה שאני חושבת שהוא לא משהו זה נכון? תודה לימור

muga

New member
כמה תשובות

- כדאי לי לטוס למזרח הרחוק בספטמבר?? כן, למה לא? השאלה אם כדאי לטוס למזרח הרחוק או האם כדאי לטוס בספטמבר? בכל מקרה, התשובה היא כן. בספטמבר מסתיימים רוב המונסונים במזרח הרחוק, מזג האוויר נוח למדי..(כמובן, הכל תלוי במדינה..לאיפה את רוצה לטוס??) - איך מתעסקים עם הטרוול צ'קס? טרוולים רוכשים בארץ וחותמים עליהם, כל פעם שאת באה לפדות טרוול בחו"ל, את מציגה דרכון, חותמת שוב על הטרוול ומקבלת את ערכו בדולרים או במטבע המקומי. חשוב שהחתימה תהייה זהה לזו שבדרכון. - כדאי להתייעץ עם רופא? ברור. לרוב הארצות במזרח יש חיסונים שכדאי לקבל. רופא מטיילים יוכל לומר לך בדיוק אלו חיסונים בהתאם לזמן הנסיעה ויעד הנסיעה. - זה יהיה חכם אם אזמין חודש לפני כרטיס? אין בעיה עם להזמין חודש לפני כרטיס, רק צריך לקוות שהטיסות לא יהיו מלאות... - לטוס עם אל-על - אני אישית חושבת שאל-על גובה הרבה יותר מדי כסף על הטיסות שלה ולא בצדק. יש עוד הרבה חברות זולות יותר ולא טובות פחות שמגיעות לאותן יעדים. בתכל'ס - החלטה שלך. טיול נעים

pitzitt

New member
בבקשה...

אז ככה, למזרח תמיד כאדי בכל חודש תלוי לאן, אבל ניראה לי שספטמבר זה אחלה. טרוול צ'קס נוח ופשוט להתעסקות, לפחות איפה שאני הייתי הודו נפאל וניראה לי שכך גם ברוב המקומות, את כבר תיראי מקומות שפורטים טרוולים ואיפה שתיקני את הטרוולים כבר יסבירו לך אם תבקשי, המלצה קחי גם קצת במזומן סתם כי זה נוח למעברי גבול ועוד כל מיני כאלה , אבל קצת, טרוולים זה נוח ובטוח רק תעקבי אחרי כמה פרטת ויהיה בסדר, להתייעץ עם רופא... אני לא יודעת תלוי בהרגשה שלך. אם את יודעת שאת בטוח טסה תזמיני חודש חודשיים ליפני זה לא מזיק. אני באלעל לא טסתי למזרח אז אני לא יכולה לומר לך, טסתי להודו עם הירדנים והיה סבבה, ועם אל איטליה שזו פשוט היתה טיסה ארוכה מדיי, אבל לא נוראית. חוץ מזה, מה שבטוח יהיה מדהים... מקווה שעזרתי קצת.

לימור75

New member
והתשובה שלי

זה יהיה מאד לא חכם להזמין חודש לפני כרטיס למטוס, בדרך כלל חודש לפני הטיסות כבר מלאות, וקשה למצוא תאריכים. עדיף כמה שיותר מוקדם, ולבטל אפשר תמיד. טרוואלרס - בבנק בישראל את חותמת על הצק פעם אלת (דוגמאת חתימה) וכשאת פורטת אותו את חותמת פעם שניה. לפרוט אפשר בכל הבנקים, אצל חלק גדול מהחלפנים, בבתי מלון (לא גסטהאוסים), בחנויות גדולות, ואפשר לשלם איתם על טיסות פנים, ועל חלק מהטראקים. אי אפשר לשלם איתם בשווקים, במסעדות, בגסטהאוסים. חשוב לצלם את טופס הביטוח שמקבלים מהבנק בישראל, ולא לשמור אותו יחד עם הצ'קים. בכל פעם שפורטים צ'ק לרשום את מספר הצ'ק שפרטת.

לימור75

New member
זה כל כך פשוט

בבנק, או במלון, או בחנות, במקום למסור שטרות את מוסרת צ'ק.

אלעל באמת לא משהו...

בפעם האחרונה שחזרנו מתאילנד היתה שביתה בבן-גוריון ונתנו לנחות רק לאלעל - אז נאלצנו לבטל את הטיסה עם הירדנים ולטוס אלעל - הירדנים הרבה יותר טובים (וגם האוזבקים) - המושבים באלעל היו פשוט צפופים בטרוף (והטיסה ארוכה יותר) חוץ מזה אם כבר במזרח בספטמבר-אוקטובר אז נפאל היא כנראה המקום המדהים ביותר בעולם בעונה הזאת...

תודה, אבל...

יש הרבה חילוקי דעות בעניין. הטיסה ארוכה אולי בגלל שזה טיסה ישירה? בנפאל בספטמבר יהיה קריר או חם? ואיך יהיה בתאילנד בתאריך הזה? תודה לימור

ג'ורדניאן זה כמעט טיסה ישירה...

הטיסה קצרה יותר כי טסים מעל ארצות ערב (פעם אחרונה זה היה מעל ערב הסעודית) ואל על עושים סיבוב (הטיסה עם הירדנים כולל הטיסה לרבת עמון+המתנה בשדה היתה יותר קצרה מ אלעל!). הבעייה (שלי) עם אלעל לא הייתה זמן הטיסה אלא 2 הסנטימטרים השלמים שהם השאירו לי בשביל לנשום. בספטמבר קצת חמים בנפאל (20-28 מעלות) - בכל מקרה לנפאל עדיף סוף ספטמבר/אוקטובר (ובהרים כמובן הרבה יותר קר...) בתאילנד תמיד 30+ מעלות ו 90+ אחוזי לחות (חם ולח, אבל בצפון יותר נעים)

פיני007

New member
למזרח תמיד כדאי. טסתי פעם עם

תאי אירוויס (תאילנד) מאתונה ישר לבנגקוק. טיסה אחלה, שרות אחלה, כמו ארמון בשמיים. בפעם השניה למזרח עליתי על אל-על לניו-דלהי. המטוס היה אז בואינג 767 אם אני לא טועה, מרווח באופן לא רגיל. היה נח אבל לקח המון זמן כעשר שעות או יותר וירדתי הרוג מעייפות.

אם כבר מדברים על נפאל..

יש שם בתקופת ספטמבר חורף? אם אני נכנסת לשם מתאילנד, אני מקבלת ויזה חינם ככה או שאני צריכה לעשות משהו..? השאלה כנ"ל גם ללאוס.. תודה מראש לימור

עמית22

New member
חורף בספטמבר

לנפאל ספטמבר נחשב כעונה מצויינת, אין גשם והשמיים מתנקים מעננים, מה שמאפשר ראות מצויינת בטרקים ובכלל. ויזה לנפאל ניתן לקבל בכל מעבר גבול נפאלי וכמובן גם בנמל התעופה בקטמנדו בעלות של 30$. אישור השהייה הניתן הוא למשך חודשיים וכניסה נוספת באותה שנה קאלנדרית מקנה זכות ל- 30 יום נוספים ללא תוספת תשלום. בלאוס מאידך גיסא, ספטמבר לא נחשב לזמן האידיאלי לטיול, אך אני שהייתי בלאוס בספטמבר האחרון יכול להעיד שהיה נפלא, לא מפוצץ מדי, השמיים שמלאים בעננים נראים יפיפיים ומקבלים צבעים מטריפים, המונסון עצמו לא מורגש כמעט. ובכלל לאוס נפלאה, אין מילים רעות על המדינה הזאת (חוץ מאולי שבויינטיין אין מה לעשות וסתם יקר). דרך אגב מדינה שגם מאוד מומלצת וגם בה הייתי בספטמבר האחרון זו קמבודיה. אוף סיזן בקמבודיה אומר שאין כמעט תיירים והכל נורא זול ורגוע, מדינה מקסימה, אם כי יכולה להיות קצת קשה לאנשים שלא היו בהודו לפני כן.

כמה זמן..

לוקח לעשות שם ויזה לנאפל וללאוס ולקמבודיה? סלח לי על הבורות.. קמבודיה קרובה לתאילנד? יהיה נבון להוציר ויזה לכל הארצות הללו מהארץ או עדיף בתאילנד? תודה מראש
לימור

עמית22

New member
ויזות

ראשית כל, אל תצטערי על הבורות שלך, אף אחד לא נולד עם הידע הזה, כולנו חקרנו שאלנו וחווינו בשביל לדעת... ויזה לנפאל לוקח בין 3 דקות לבין שעתיים (תלוי כמה מהר יצאת מהמטוס והגעת לדלפק, כדאי שיהיו כמה תמונות פספורט ספייר, למרות שאפשר להצטלם בטרמינל). ויזות ללאוס וקמבודייה לוקחות כמה ימים מועטים בבנגקוק. אנחנו עשינו את הטעות ובשביל לחסוך זמן בבנגקוק הוצאנו ויזה ללאוס בדלהי, הויזה עלתה לנו 35$ במקום 18$ בבנגקוק. יש בבנגקוק גם ויזות אקספרס שמוציאים מהיום להיום או מהיום למחר בתוספת קטנה לעלות הויזה. ללאוס יש ויזות לחודש או ל- 15 יום, כאשר ויזות ל- 15 יום ניתן גם להוציא בכניסה למדינה. לקמבודיה הויזה היא לחודש למיטב זכרוני. קמבודיה היא מדינה שצמודה לתאילנד ממזרח ללאוס מדרום ולויטנאם ממערב. ראי קישור

למעלה