כמה זה עולה לנו עכשיו?

../images/Emo35.gif כמה זה עולה לנו עכשיו? ../images/Emo35.gif

אהלן, אני אוספת נתונים לצורך כתבה שעושים עלינו ב"הורים וילדים". מאחר שאני כרגע לא מטופלת, אני לא מעודכנת: כמה, בממוצע, אנחנו משלמים עכשיו עבור התרופות? בנות בטיפולים - אנא שרשרו עלות ממוצעת למחזור טיפול. אני מניחה שיש טווח, בהתאם לסוג התרופה וכמות האמפולות - ככל שיהיו יותר תגובות נוכל לעשות אומדן יותר מקיף. תודה!

neta2

New member
רוני. אני משלמת עבור תרופות

כגון גונאל f , מנוגון, כוריגון - 500 שח, ואני נוטלת 3 גונאל לבערב ו- 3 אמפולות של מנוגון. 4 חפיסות צטרוטייד ואנדומטרין 250 שח, אחרי הסבסוד. לא כולל סטרואידים שקבלתי ולא כולל אנטיביוטיקה. (אלו גם תרופות פחות יקרות)

neta2

New member
אוףף מה יהיה איתי?

3 אמפולות של גונאל לזריקה כפול 6. 3 אמפולות של מנוגון כפול 5. כוריגון 10000 ועוד כוריגון תמיכה 5000

kasa

New member
מאוד תלוי במינון. אני חושבת שזה נע

בממוצע בין 1000 ל-2000 ש"ח.

העין ה 3

New member
אצלנו זה קצת יותר יקר

אני משלמת לבית החולים כ-1100 ש"ח ומקבלת החזר של 50% (במקום 83% כי בעלי בקופ"ח אחרת) כך שזה יוצא 550 ש"ח. דקפפטיל כ-20 אמפולות = 100 ש"ח. מנוגון כ-50 אמפולות = 765 ש"ח = 60 אמפולות X 12.75 ש"ח. כוריגון = עוד כמה עשרות שקלים. אנדומטרין = כ-250 ש"ח. וההוצאה העיקרית שלי פרופ' ברטוב שאין עליה החזר מהקופה = 2000 ש"ח. סה"כ = 3700 ש"ח. אל תשכחי להוסיף לזה את שעות העבודה שאנחנו מחסירים לבדיקות בבוקר, ואת ימי המחלה שיש מקומות שמורידים עבורם כסף מהמשכורת (ע"פ חוק!).

סביון1

New member
עלות ממוצעת למחזור טיפול

בסביבות 1000-1500 ש"ח למחזור טיפול, רק עבור התרופות. מדובר בכמות של 5-6 אמפולות של גונל-F ומנוגון (משולב)

ס ת י ו 3

New member
אני שילמתי 1700 ש"ח

עבור הטיפול האחרון, רק תרופות. הטיפול שקיבלתי היה 5 אמפולות ליום של גונל F ויותר מעשרה ימים (לא מי יודע מה יודעת להגיב לתרופות...
).

ifat28

New member
אני בטיפול האחרון הוצאתי 1,300 ש"ח

על בערך 110 אמפולות. 55 של מונוגון ו-55 של גונל אף. ו-7 זריקות צטרוטייד וכוריגון ואוטרוגסטן הייתי צריכה 6 אמפולות בכל יום, 3 מכל סוג, ולהזריק במשך הרבה מאוד זמן.

תרופות בערך 1000 ש"ח

אני לא זוכרת בדיוק אבל כשעברתי את הטיפולים זה היא בסדר גודל של 1000 ש"ח לחודש

kasa

New member
../images/Emo127.gif אגב, זו נקודה מצויינת להעלות.

אני נדהמת מגודל הדיסאינפורמציה שקיימת בקרב מי שאינו מטופל בטיפולי פוריות. אנחנו נמצאות בתוך זה וזה נראה לנו הדבר הכי טריוויאלי ומובן בעולם. אבל בחוץ יש אינספור נשים וגברים שאין להם בכלל שמץ של מושג מהו הליך IVF (ולכן גם כל-כך קל להם להביע אי-הזדהות ולומר בפומבי: "שיילכו לאמץ"). חשוב מאוד להדגיש את העלות של הטיפול, שהיא גבוהה גם כיום, במימון ממשלתי. חשוב להדגיש את סדר יומה של מטופלת IVF שאחת למספר ימים מתייצבת לבדיקות דם, אולטראסאונד, ושאר פולשנויות למיניהם (היסטרו' לפרוסקופיה, שאיבה, החזרה וכד'. חשוב להדגיש את נטילת מינוני התרופות. את המתח היומיומי המלווה טיפול זה. את העובדות שעם התמדה ממושכת - מצליחים. וגם את הצד האמוציונלי. והרצון הכל-כך טבעי לילד. רצון שקיים אצל כל זוג, רק שאצל חלקם הוא אינו יכול להתממש ללא עזרה טכנולוגית חיצונית. חשוב לפנות אל קהל הקוראים שאין לו שמץ של מושג מהם טיפולי פוריות, ויש המון דיסאינפורמציה סביב נושא זה. הכי חשוב בעיניי, להדגיש את בעיית הפוריות ככל מחלה אחרת, שיש לה השלכות רגשיות, פיזיות, וכספיות לא קטנות. ועל כן, נדרש מימון המדינה, כבכל מחלה אחרת.

ססוני

New member
../images/Emo127.gif מסכימה עם kasa, וכמו בכתבה אמש

בערוץ 1 יש לחדד את העובדה שאי פיריון הנה בעייה גברית ולא רק נשית-- אנו כזוגות כמובן מודעים לכל המרכיבים השונים בטיפולים, אך לאדם מן השורה קל לייחס את המאבק להורות למאבק נשי בלבד. כשמדובר באישה קל להם לשוות את המאבק להורות "לצורך פנימי עז לקנות שמלה חדשה".. עובדה, לא שומעים, למשל, את גב' לינור יוצאת בקריאה למאזיניה הגבריים: "יאללה, לך לאמץ", ברור לה שאת המשפט הסתום הזה היא תפנה לקהל הנשים... ועצוב עוד יותר שישראל לא מי יודע מה מקדמת את הנשים במדינה...

דש1דש

New member
דוקא לא ממש מסכימה

ואחרי הרבה שיחות גם בעבר - כשעברתי את הטיפול וגם היום - לאילו ש"בחוץ" ולא עברו את זה רק אנחנו רק מחזקים את הדיעה של "מה את צריכה את זה" כאשר מפרטים להם את מסכת העינויים שאנחנו עוברות - בדיקת דם כל יומיים, להזריק לעצמך, לסמם עצמךך בהורמונים שמי יודע מה זה עושה לך - זה אולי יביא אותנו במודעות קרוב יותר לאילו שחולים במחלות קשות - אבל לא יגרום לאף אחד לומר "אה - אז באמת אין סיבה שילכו לאמץ"...... כן - אנחנו סובלות - אבל אנחנו רוצות את זה ומוכנות לקבל את זה כי אנחנו רוצות (וגם רוצים - אבל הם פיזית סובלים פחות כמעט תמיד, מה לעשות) ילד. לדעתי כמה זה עולה לנו - כן צריך להדגיש, כמה אנחנו רוצים וכמה שאופציות האחרות לא רלוונטיות לכולם (אימוץ הוא מאוד בעיתי בארץ - בזמן ובמהות וגם בחו"ל יש המון בעיות ועלות מאוד גבוהה). הסבל שלנו צריך שישאר לעצמנו - מי שלא חווה לא יבין ממילא......

ede1

New member
עלות מחזור הטיפול

קניתי את כל התרופות למחזור טיפול הבא וזה הסתכם קרוב ל-1100 ש"ח.

hagk

New member
תלוי בתרופות

אבל בממוצע בין 1500-2000 ש"ח לטיפול על התרופות וזה עם סיבסוד של 90% חגית

קושקה10

New member
כמה עולה טיפול?

לנו כל טיפול עולה בסביבות 2500 ש"ח כי אנחנו משלמים גם לרופא אבל בלי זה, תרופות ועוד עולה לנו בסביבות 1300-1400 ש"ח לטיפול.

כמה עולה טיפול?

2000 ש"ח לד"ר השתתפות 1500 ש"ח לבית החולים תרופות בין 1200 - 1700 ש"ח עבור גונל F מונוגון צטרוטייד או דקהפפטיל וכוריגון + כוריגון לתמיכה כל יום 6-7 אמפולות למשך כ- 17 - 20 יום סה"כ עלות טיפול 4700 למחזור שאיבה. להחזרת מוקפאים: השתתפות בעלות בית חולים 500 רופא 800 תרופות - לא מגיבה לכדורים, לכן מקבלת מונוגון + כוריגון 700 ש"ח סה"כ 2000 ש"ח

קינמוני

New member
../images/Emo41.gifומשהו באותו עניין

ביררתי היום באסותא כמה עולה לעשות הפרייה באופן פרטי ונאמר לי שהמחיר הוא 16 אלף שקל (כולל שלב א +שלב ב אבל.... לא כולל התרופות). מישהי יכולה לעמוד בזה???

כגפן

New member
סליחה על התמימות../images/Emo3.gif

אני דקה לפני IVF ראשון ,והייתי בטוחה שאני מכוסה הרמטית על ידי הביטוח ( יש לי כללית מושלם ) , האם המחירים שצויינו כאן הם לאחר החזרי הקופה? אני בלחץ קל... עד כבד... תודה

למעלה