מה זה זן?

paz89

New member
../images/Emo35.gifמה זה זן?

מישהו אמר לי להיכנס לאתר הזה וקראתי דברים פה ושם אבל לא הבנתי מה זה בעצם זן? ולמה השם של הפורום הוא "זן והעיר הגדולה"? אשמח אם מישהו יוכל לענות לי. תודה,

TheHead

New member
קוראים לפורום ככה כי

יש תוכנית בטלוויזיה בשם "סקס והעיר הגדולה". יותר מזה, זה כבר יהיה "שת"פ עם גורמים זרים" כפי שאומרת ההודעה החשובה לגולשים שעומדת לי מול העיניים :,-( מצטער!

paz89

New member
ומה זה זן?../images/Emo35.gif

אוקיי...ומה זה זן אתה גם לא יכול להגיד לי?

dharani

New member
מה זה זן

מהו הקול שמשמיעה מחיאת כף היד האחת בלא לחשוב על טוב ובלא לחשוב על רע לי הראה את פניך המקוריות ליפני היולד אביך ואימך ידעת את התשובה היבנת זן בהצלחה

darmha

New member
מה זה זן? שאלה נפלאה

כשאדם מתפלל לאלוהיו, מטרת תפילתו היא להיות אחד עם מושא התפילה. להיות אחד עם מושא התפילה זה זן. כשספורטאי בתחרות נותן את ה- 100% שלו עד שכל העולם מסביבו נעלם והוא הופך לאחד עם העשייה שלו זה זן. כשזוג עושה אהבה בלהט כל כך עמוק עד שהשניים הופכים לאחד, זה זן. אז מה זה זן? הכרה צלולה, נקייה מרעשי רקע, ממודעות עצמית ומשיפוטיות. אז מה זן? זה סוג של מדיטציה, המלמדת את האדם את השקט שבעין הסערה, את העירנות של האריה בציד, ואת היציבות של ההר, זוהי מדיטציה בעיניים פקוחות המאפשרת תוך זמן קצר ביותר להתאמן בה בעמידה, בהליכה, בישיבה, בשכיבה, בנהיגה באכילה... עד שאין כבר מאמץ בלעשות אותה והיא נטמעת לחלוטין בחיים של המבצע אותה. השמיים פתוחים הארץ רחבה והדרך נצחית. בברכה, יובל

byron

New member
זמן קצר?

לדעתי צריך להתאמן בלהתאמן הרבה זמן לפני שממש מתאמנים בזן עצמו, כל כך קשה ל"התאמן" או אולי לפעול בזן בהליכה ובישיבה, לדעתי צריך להתחיל להתאמן לקראת זה. הרי בודהידהרמה טען שצריך להתאמן בידי 18 הלוהאן שנה לפני שאפשר להתאמן במדיטמיה (אומנם בשביל לחזק את הגוף לקראת הישיבה, אבל יש קשר גוף נפש ולכן חיזוק הגוף מחזק את הנפש)

האם זן זה התחברות אל האחד?../images/Emo8.gif

אל הנשמה שלנו שנמצאת בשליש כאן. אל הנשמה שלנו ששני שליש שלה נמצאים בשמים. אל ההכונה שלנו... אל החלק היצירצי שלנו. אל השלם, אל האהבה?...

למעלה