../images/Emo35.gif מה זה מנהל פורום ../images/Emo35.gif
הי חבר´ס... בזמן האחרון פנו אליי כמה אנשים מהפורום בשאלות משאלות שונות.. ואני חושב שהן שאלות חשובות אז החלטתי לענות עליהן כאן בפורום וגם להרחיב קצת מעבר. אז מה זה מנהל פורום? קודם כל, איך מגיעים לניהול פורום? להיות משתתף מן השורה בפורום קיים, לכתוב הודעות מעניינות ולהפגין נוכחות באופן כללי. ברגע שיחפשו מנהל פורום לנושא שקשור אלייך, כותב ההודעה, כבר ימצאו אותך. אתה או את יכולים גם להציע את עצמכם דרך פורום תפוז און ליין, שנמצא ברשימת הפורומים בשורה העליונה. לפעמים גם (וכך קרה לעבדכם הנאמן) גולש אחר ממליץ עליך לניהול פורום ואז כבר
יוצרים איתך קשר... אז תודה לפומלית ! אם אתה לא משתתף קבוע בפורום כלשהוא, קצת יותר קשה לקבל פורום לניהולך, אבל בד"כ אם יש לך נושא מעניין וחשוב ואם אתה באמת מתמצא בו, יש לך סיכויים מצוינים. מה צריך כדי להיות מנהל פורום? לא יותר מדי. צריך מחשב עם חיבור לאינטרנט, לאהוב לכתוב, והרבה, מספיק ידע בסיסי בנושא הפורום שאתה רוצה לנהל. לא צריך להיות מומחה גדול, אבל חייבת להיות אהבה לנושא. מה מקבל מנהל פורום מתפוז? לא מקבל משכורת. מקבל הרבה חום ואהבה, וצ´ופרים קטנים ונחמדים. מה יודע מנהל פורום על הגולשים שלו? לא יותר ממשתמש רגיל. אין למנהל פורום כלים לבדוק מספרי IP של מחשבים. במקרים שבהם יש חשש לעבירה פלילית או סכנת חיים ניתן לבדוק מספר IP אבל רק באישור של הדרגים הגבוהים ביותר בתפוז וזה כמעט ולא קורה. מנהל פורום יודע גם את האימייל של הגולשים. פרט לכך למנהל פורום יש את אותו הידע על הגולשים שיש לכל משתמש רגיל. האם מנהל פורום יכול לדעת אם אני כותב בשני כינויים? לא. הוא יכול לשער, לחשוב, להניח, אבל אין לו שום דרך לדעת. איזה כלים יש למנהל פורום שאין לי? ראשון וחשוב מכולם - כלי השרשור. מטרתו היא ליצור סדר מסוים בדף. יש מנהלים בעלי מחלות שונות ומשונות שמשרשרים קצת יותר מדי... אבל הם לומדים.. (רואים, לא?) כלי שני - מחיקת הודעות. מנהל יכול למחוק כל הודעה שקיימת בפורום שלו, המחיקה כוללת גם את כל הודעות התגובה שנכתבו לאותה ההודעה שמחק. חשוב לדעת שכלי המחיקה לא אמור להיות כלי לשימוש יומיומי אלא רק במקרים מסוימים, כל מנהל וחוקי הפורום שלו. אצלנו בפורום המחיקות מתבצעות על פרסומות או הודעות כפולות. הודעות של הומופובים כמעט תמיד (אלא אם כן הן כתובות בשפה מגעילה) נשארות בפורום. הגבלה - המנהל יכול להגביל משתתף מלכתוב בפורום. סיבת ההגבלה חייבת להיות מצוינת בפני המשתתף. כרגע אצלנו בפורום אין אף אחד שנחסם, גם לא ההומופובים הגדולים ביותר. אין סיבה. עריכת הודעות - לא קיים כזה כלי. כל הודעה מופיעה בדיוק כפי שנכתבה. כתיבת מאמרים, הוספת קישורי פורום, וטאג ליינס - אין הרבה מה להסביר. באופן עקרוני כל אחד יכול לשלוח מאמר או קישור, רק למנהל יש כלי לעריכת הפרמטרים האלו. זה הכל לבינתיים. אם יש עוד שאלות... אני אשמח לענות! גיא
הי חבר´ס... בזמן האחרון פנו אליי כמה אנשים מהפורום בשאלות משאלות שונות.. ואני חושב שהן שאלות חשובות אז החלטתי לענות עליהן כאן בפורום וגם להרחיב קצת מעבר. אז מה זה מנהל פורום? קודם כל, איך מגיעים לניהול פורום? להיות משתתף מן השורה בפורום קיים, לכתוב הודעות מעניינות ולהפגין נוכחות באופן כללי. ברגע שיחפשו מנהל פורום לנושא שקשור אלייך, כותב ההודעה, כבר ימצאו אותך. אתה או את יכולים גם להציע את עצמכם דרך פורום תפוז און ליין, שנמצא ברשימת הפורומים בשורה העליונה. לפעמים גם (וכך קרה לעבדכם הנאמן) גולש אחר ממליץ עליך לניהול פורום ואז כבר