מחפשת ידע , מאמרים ולינקים באתרים באינטרנט

שמוטסי

New member
../images/Emo35.gifמחפשת ידע , מאמרים ולינקים באתרים באינטרנט

בנושא אסטרטגיות לשיפור הזיכרון וגישות טיפול שונות. רעיונות לאמצעי טיפול אשמח אם למישהי יש מידע שימושי- זה יועיל לי מאוד בהבניית טיפול.

א ו ט י

New member
שמוטסי

לצערי לא קיימות אסטרטגיות לשיפור זיכרון. פשוט כי זיכרון לא משתפר. כן קיימות אסטרטגיות לפיצוי על ליקויי זיכרון אותן ניתן ללמוד ובעזרתן ניתן לשפר את התפקוד של הלוקים בזכרונם. אבל לפני האסטרטגיות, חשוב להבין איזה זיכרון נפגע ועקב מה? האם עשית אבחון מסודר? במה נפגע תפקוד המטופל? מה גילו ועיסוקו? כל אלה ועוד חשובים על מנת להתאים אסטרטגיית פיצוי מתאימה.... וזה ממש רק על קצה המזלג!

בבקשה:

אתר שאני אוהבת במיוחד שמצוי תחת "אסטרטגיות למידה" אבל כל מה שיש שם הוא שימושי גם לאסטרטגיות זיכרון http://www.studygs.net/hebrew/ עוד דברים כמובן קשורים לטכנולוגיה מסייעת: היומן הקשיש והטוב, תזכורות בסלולארי, מחשב כף יד, טיימר וכד'. מעבר לזה - חייבים חייבים חייבים לעבוד עם מודעות. לאנשים עם בעיות זיכרון אני אומרת כך: "להבדיל ממה שנדמה לכם, אנשים עם בעיות זיכרון צריכים לזכור רק דבר אחד... שהם לא זוכרים. ואז לעשות משהו שיעזור להם לזכור"

Mנטה

New member
לאיזו אוכלוסיה ?

אולי עם מבוגרים אי אפשר לשפר זיכרון אלא לשמר ולפצות אבל נדמה לי שעם ילדים דוקא אפשר לשפר.

לושקי1

New member
המלצה

ממליצה מאוד על הספר "נפלאות הזיכרון ותעתועי השיכחה" של ניצה אייל!!

למעלה