מיתקן גגון

yuv R

New member
בהנחה שאתה מחפש חדש...

השילוב הכי זול: קונים גגון בנפרד - אני קניתי באוטו דיפו בכ- 200 ש"ח. אחר כך קונים מסילות לאופניים - יש בהובי'ס ברמת גן (כנס לקישור של החנויות המומלצות). כל מסילה עולה 150 ש"ח. מתקן גג לשני זוגות יעלה קומפלט 500 ש"ח וקיבלת גגון להובלות כבונוס. השילוב נראה קצת רעוע ואני מודה שלא סמכתי עליו בהתחלה. אחרי שממקמים את הגגון והפסים כמו שצריך זה מחזיק יפה. הכי מומלץ - להביא את האופנים לבחור מהובי'ס שהוא איש נחמד אם כי לא בלתי מוזר, ולתת לו לבצע את ההתאמות. כמובן שאפשר לקנות פסים של THULE (יש כאן כאלו שקנו - אתה יכול לפנות להרשטיק), ואפילו את המתקן כולו קומפלט עם הגגון והפסים. זה יעלה לך בערך פי 3.

הייתי באוטו דיפו ר"ג בשבוע שעבר ו..

..אמרו לי שיש להם מבצע - קונים גגון של THULE, ומקבלים את מתקן האופניים חינם. לא התעניינתי במחירים, כי גם עם "מבצע" החברה הזאת יקרה מדי בשבילי, אבל אם אתה רוצה להשקיע, שווה לבדוק שם.

IlanShacham

New member
וזה עבור מסילה אחת בלבד...

אם אתה רוצה עוד אחת זה עוד 500 ש"ח!

timon1

New member
נשמע אחלה מבצע, מה שנקרא:

"אתה רק תתכופף, הווזלין עלינו"

aFish

New member
יותר מדי זמן היית בתורכיה ../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

ברשותכם- אנצל את השרשור כדי להבין

מה היתרונות של מתקן גגון על מנשא אחורי? אני רוצה לקנות מנשא אחורי כמתנה לחובב אופניים, בתקווה שזה יעזור לנו להכנס לעניין יותר ברצינות (וגם כדי שהוא יפסיק לרכב על הכבישים) . ממה שראיתי כאן יש העדפה לגגון, ואשמח להבין למה . מנשא אחורי ל-3 זוגות עולה 150-250 ש"ח בחנויות בהן שאלתי. גגון , לפי השרשור הזה, עולה לפחות כפליים. אנא- הסבר לירוקים המתחילים. ועוד נקודה- אין לנו רכב קבוע כרגע - רק רכב שעומד לרשותנו בסופ"ש. כך שנוחות ההרכבה והפירוק של המתקן גם היא שיקול מבחינתנו. שוב- אשמח לחוות דעתכם.

IlanShacham

New member
אז ככה

קודם כל, רוב הרוכבים משתמשים במנשא אחורי, אני מניח שבעיקר מסיבות כלכליות. הבעיות איתו הן: 1. האופניים מסתירות לרוב את המספר והאורות האחוריים, בולטים טיפה לצדדים וכו' והשוטרים מאוד אוהבים לתת על זה קנסות. 2. המנשא פוגע בצבע ובפח של האוטו (מי יותר ומי פחות). 3. לוקח זמן להרכיב ולפרק אותו כל פעם. מנשא גג לא נועד לפירוק והרכבה בכל שימוש, ולכן אם זה המצב אצלך, לך על מנשא אחורי.

Eyal Hershtik

New member
יתרונות מתקן גג...

יתרונות: 1.לא מסתיר אורות או את מ"ס הרכב - חשוב לבטיחות ולמניעת קנסות. 2.אינו מגביל את שדה הראיה מתוך הרכב. 3.נוח ופשוט וניתן להשאירו קבוע על הרכב . 4.ניתן לפתוח את תא המטען ללא בעיה וניתן אפילו לנסוע עם 3-4 זוגות ועם אנשים על ציודם בתוך הרכב חסרונות: 1.כיום זה עדיין יקר בארץ. 2.משמיע רעשים מעצבנים. 3.צורך יותר דלק. 4.יש צורך להרים את האופניים לגובה די גבוה - דבר שלא כולם מסוגלים לעשות אתה מוזמן לקרוא עוד הודעה שכתב דרור בנושא חוקיות המנשא . אייל

רעיונות אחרים, אם כך?

ראשית תודה. אבל עוד שאלות: 1. כמה זמן לוקח להרכיב ולפרק גגון? 2. כמה הוא עולה? נראה שאם זה יקר וסבוך (וכיוון שמנשא הוא לא ממש חוקי וכו') אדחה את המתנה הזו עד שיהיה לנו רכב קבוע. בינתיים אקנה מתנת אופניים אחרת. הצעות יתקבלו בברכה! לבחור יש אופניים טובים וכן קסדה, ביגוד , ערכת תיקון. די בסיסי . יש הצעות? מה לדעתכם יכול רוכב אופניים לבקש לעצמו בסכום של עד 400-500 ש"ח גג? שוב תודה, אנטוניה.

IlanShacham

New member
תיק רכיבה עם מים יש?

אם לא אז זה מה שהוא צריך. אפשרויות אחרות: 1. ספידומטר (אם אין) 2. מד דופק בסיסי 3. ביגוד לחורף - שרוולים לידיים ולרגליים, גופיה טרמית.

yuv R

New member
../images/Emo26.gifרגע רגע רגע../images/Emo70.gif../images/Emo36.gif

אני נוטה שלא להסכים לדעה הרווחת. המשימה שבאמת גוזלת זמן היא הרכבת הפסים על הגגון. אחרי שהרכבתם פעם אחת - אפשר להשאיר את הפסים על הגגון ולהסיר את הגגון איתם - מקבלים משהו כזה
#
בגודל ענק. אם ברשותכם הכלים המתאימים (מברגה חשמלית ובוקסה מתאימה) הרכבת הגגון חזרה גוזלת עשר דקות. הסרתו - 90 שניות. מהנסיון שלי - אחרי שרואים פעם אחת במראה הפנימית את המנשא האחורי מתנתק מצד אחד של הרכב ומתנפנף באוויר כשעליו שלושה זוגות אופניים ב- 90 קמ"ש... אין שום התלבטות
כן, הוא היה מותקן כמו שצריך, מחוזק ב- 6 נקודות, רצועות מתוחות, הכל לפי הספר. פשוט מתקן מחורבן. עוד קודם לכן מתקן אחר איכותי יותר התפרק לי על רכב אחר. בקיצור... לא שווה את החסכון בכסף ו/או זמן. מה גם שקנס אחד משוטר מכסה את ההפרש. בהצלחה

yosi53

New member
חיכיתי רגע, ושום עובדה לא השתנתה..

Well , אני מרגיש חייב להגן על המנשא האחורי המושמץ כל כך. זה נכון, רוב המשתמשים קנו אותו בגלל המחיר, אבל.. נשארו אתו בגלל: 1. הגמישות. 2. יכולת הנשיאה (עד 3 זוגות). 3. כן, כן,.. האמינות!(היחסית...) ובנושא זה אני יכול להעיד מנסיוני. אני נושא את אופני ואופני חברי כבר כשנתיים על מנשא 'פושט' שכזה שעלה לי כ 100 ש"ח. ובכן.. אחרי חיזוק ומתיחה יסודיים שיש להקפיד עליהם, מעולם לא חשתי חוסר בטחון ביציבות המנשא. הכל יציב 'אבן'. נכון, מפגש אקראי עם נציג ממשלת ישראל במדים תכולים הבהיר לי את המציאות בענין המספר מאחור (אבוי, גם לא היו לי רשיונות ותעודת זהות...) אבל הנציג המכובד היה 'אוהד' רכיבה וויתר לי 'רק הפעם' ואף הבהיר לי מה עלי לעשות על מנת שלא להפגש עמו שנית בנסיבות דומות (שאז כמובןיהיו הרבה פחות אוהדים..). לחובת המנשא הגגוני אני חושב שמנשא גג חייב להיות קבוע על הגגון, מה גם שהגגון לא כל כך חביב על רוב נהגי ישראל 'יבבני החסכון בדלק'- עובדה, תספרו כמה מכוניות פרטיות נוסעות עם גגון, מיעוט מובחר, יש לאמר... מעבר לזאת נכחתי פעם ב 2 זוגות אופניים על גגון שפשוט קרסו בפניה וזה היה מאד לא נעים. (לא ידוע לי הדגם) אבל בהחלט יתכן שזה היוצא מן הכלל. לסיכום: אל תגידו בגת ואל תרקדו בחוצות אשקלון - המנשא האחורי עדיין טוב ובעל תמורה עילאית למחירו (בתנאי שתקפידו על עוד מתיחה לפני היציאה לדרך). נשיאה נעימה!!

התקנת גגון כל פעם

כבעלים גאה לסוברו ששונא את רעש הרוח אני מתקין את הגגון לפני כל רכיבה. עסק של 5 דקות כאשר הגגון כבר מותאם ברוחבו לגג. רק להניח ולהדק את התופסנים. היתרון הגדול ביותר מבחינתי - תא המטען נשאר זמין. אילן

XCrider

New member
זה מבצע "רב שנתי" מאד, אני זוכר

משהו דומה מלפני כמה שנים... כנראה שהמבצע זה להצליח למכור במחיר כזה...

xrafix

New member
שווה לבדוק??? רק אם זכית בלוטו! ../images/Emo8.gif

אני לא זכיתי לצערי אבל כשבדקתי עשו לי "חישוב" של "מבצע": גגון (משופצר, עם נעילה, מאלומניום...) + מסילה (המשופרת.... ) יצא לי מחיר מ ב צ ע : 2700 שקלים חדשים....... !!!!!!
מה לא שווה???
בלעתי את הרוק... אמרתי תודה בנימוס..... ושוקל ברצינות להכנס לנושא ייצור מנשאי אופניים....

XCrider

New member
אני מצטרף לאוהדי המנשא האחורי המושמ

ץ... משום מה, נראה שבעלי מתקני הגג משוכנעים שזו השיטה הטובה ביותר, ולא היא. זה הכל עניין של נוחות אישית, ולא רק עניין של מחיר. כבעל מתקן כזה כבר כמה שנים, עדיין לא מצאתי לו תחליף בנושא גמישות השימוש בו. אני מתאים את המתקן שלי (יותר טוב מהמתקן הממוצע בכך שיש לו 3 חלקים מתכווננים ולא רק 2, כך שאפשר כמעט תמיד להרים את האופניים גבוה מעל המספר והאורות) על מספר רב ושונה של רכבים, החל מוואן, האצ'בק ואפילו על ג'יפ עם גלגל מאחור, כשברוב המקרים המספר ואורות האיתות כלל לא מוסתרים. במקרים הבודדים שכן, יש לי מספר רזרבי תקני, אם כי לא מואר, ולכן לא חוקי ללילה. אם היה לי צורך, הייתי מסדר גם תאורה (זה קל). אגב, אני מתקין את האופניים כל כך גבוה כך שגם בנסיעה לאחור בחניה בין שני רכבים האופניים בכלל לא בסכנה של הפגעות מהרכב שמאחור! אני מסכים שזה קריטי להתקין אותו נכון ויציב, ולבדוק את תקינות הרצועות במהלך הנסיעה, כי עקב עומס האופניים (במיוחד אם יש כמה) יש לרצועות נטייה להתרופף וצריך למתוח. זה חשוב במיוחד ברכבים עם פגוש מעוגל. מקרי התקלה בהם חזיתי נבעו מהתקנה לא נכונה. ברגע שמכירים את נקודדות התורפה הסיכון קטן מאד. אחד הדברים החשובים הוא לא לסמוך על רצועות הגומי לקשירת האופניים שבאות עם המתקן אלא להשתמש ברצועות בד או חבלים. עוד מגבלה של מתקן אחורי היא שישנם רכבים בהם אין אפשרות לתפוש את הרצועות העליונות כי אין רווח מתאים בין הדלת לגוף הרכב. כלומר, לרכבים כאלו יתאים רק מתקן גג. מצד שני, גם למנשאי גג יש חסרונות, כגון בעיות במעבר במקומות נמוכים (כגון ביער או חניה תת-קרקעית), וכן שקשה יותר לאנשים לא גבוהים או לא חזקים להרים את האופניים לגובה הדרוש להתקנה, וכמובן צריכת הדלק והסיכון לגניבה אם משאירים מותקן. לסיכום, לכל אחד יתרונות וחסרונות. מבחינת מחיר, ראיתי גם מתקנים אחוריים לא זולים (שלי למשל עלה 300 ש"ח לפני כמה שנים, אבל שווה כל אגורה). פשוט מה שהרוב קונים זה את הדגם הזול ביותר, שאינו בר השוואה למתקני גג שהינם בד"כ איכותיים יותר. כבר ראיתי מתקן אחורי שיושב על וו גרירה וזה מתקן יציב ביותר , אבל לא זול ומתאים רק לבעלי וו גרירה. שכל אחד יבחר את מה שמתאים לו...

למעלה