אני מצטרף לאוהדי המנשא האחורי המושמ
ץ... משום מה, נראה שבעלי מתקני הגג משוכנעים שזו השיטה הטובה ביותר, ולא היא. זה הכל עניין של נוחות אישית, ולא רק עניין של מחיר. כבעל מתקן כזה כבר כמה שנים, עדיין לא מצאתי לו תחליף בנושא גמישות השימוש בו. אני מתאים את המתקן שלי (יותר טוב מהמתקן הממוצע בכך שיש לו 3 חלקים מתכווננים ולא רק 2, כך שאפשר כמעט תמיד להרים את האופניים גבוה מעל המספר והאורות) על מספר רב ושונה של רכבים, החל מוואן, האצ'בק ואפילו על ג'יפ עם גלגל מאחור, כשברוב המקרים המספר ואורות האיתות כלל לא מוסתרים. במקרים הבודדים שכן, יש לי מספר רזרבי תקני, אם כי לא מואר, ולכן לא חוקי ללילה. אם היה לי צורך, הייתי מסדר גם תאורה (זה קל). אגב, אני מתקין את האופניים כל כך גבוה כך שגם בנסיעה לאחור בחניה בין שני רכבים האופניים בכלל לא בסכנה של הפגעות מהרכב שמאחור! אני מסכים שזה קריטי להתקין אותו נכון ויציב, ולבדוק את תקינות הרצועות במהלך הנסיעה, כי עקב עומס האופניים (במיוחד אם יש כמה) יש לרצועות נטייה להתרופף וצריך למתוח. זה חשוב במיוחד ברכבים עם פגוש מעוגל. מקרי התקלה בהם חזיתי נבעו מהתקנה לא נכונה. ברגע שמכירים את נקודדות התורפה הסיכון קטן מאד. אחד הדברים החשובים הוא לא לסמוך על רצועות הגומי לקשירת האופניים שבאות עם המתקן אלא להשתמש ברצועות בד או חבלים. עוד מגבלה של מתקן אחורי היא שישנם רכבים בהם אין אפשרות לתפוש את הרצועות העליונות כי אין רווח מתאים בין הדלת לגוף הרכב. כלומר, לרכבים כאלו יתאים רק מתקן גג. מצד שני, גם למנשאי גג יש חסרונות, כגון בעיות במעבר במקומות נמוכים (כגון ביער או חניה תת-קרקעית), וכן שקשה יותר לאנשים לא גבוהים או לא חזקים להרים את האופניים לגובה הדרוש להתקנה, וכמובן צריכת הדלק והסיכון לגניבה אם משאירים מותקן. לסיכום, לכל אחד יתרונות וחסרונות. מבחינת מחיר, ראיתי גם מתקנים אחוריים לא זולים (שלי למשל עלה 300 ש"ח לפני כמה שנים, אבל שווה כל אגורה). פשוט מה שהרוב קונים זה את הדגם הזול ביותר, שאינו בר השוואה למתקני גג שהינם בד"כ איכותיים יותר. כבר ראיתי מתקן אחורי שיושב על וו גרירה וזה מתקן יציב ביותר , אבל לא זול ומתאים רק לבעלי וו גרירה. שכל אחד יבחר את מה שמתאים לו...