מצב הרגל לאחר הגבס

מיגל2

New member
../images/Emo35.gifמצב הרגל לאחר הגבס

שלום לכם כמו שזכור הורד הגבס לבני ביום ה' וללא עדות בסופו של דבר לק"פ. רק ששמתי לב שרגלו שגובסה בפעם האחרונה בגיבוס חזק יותר וכתיקון יתר היא נפוחה מעט ובעיקר גב כף רגלו נפוחה כמו נפיחות של בצקת אך אין זה בצקת,בנוסף כשאני מבצעת לו את התרגיל ברגל נשמעים "קלאקים" בעיקר בכף רגלו. האם ידועות לכם תופעות אלו כי שוב נלחצתי מכך? האם בגלל שרגלו היתה בגבס שבוע וחצי וללא תנועה אזי קשה בהתחלה לבצע לו את התרגיל? תודה

יש שיפור

שלום אצלנו (אם תסתכלי כתבתי למטה) היה גבס שבועיים והרגל נפוחה בעיקר גב כף הרגל , המקום נראה דיי בצקתי וד"ר בור אישר שאכן יש מעט בצקת אבל הבטיח שללא הגבס יהיה שיפור. ואכן אחרי יומיים של נעליים יש שיפור בעיקר האדמומיות פחתה, אבל אמרו לי שזה מסתדר כי הרגל נושמת . אני רוצה להוסיף שגם מרקם העור של הרגל המגובסת משתפר לחלק ללא גבשושיות. מקווה שעזרתי אילנית

מיגל2

New member
חוסר הבנת הבעייה

חברים יקרים נדמה לי שלא אוכל אף פעם להבין לעומק את הק"פ. פרופ' פורת החליט לאחר 3 גיבוסים ויכולת כיפוף רגלו של בני למצב של 30 מעלות כי אין מדובר בק"פ,שאלתי היא האם לא כך צריך להיות מצב רגלו של כל ילד עם ק"פ לאחר גבסים?כשלדבריו של פרופ' פורת לא ייתכן המצב ברגל ק"פ. האם רגל לאחר גבס של שבוע וחצי אינה גמישה ככל רגל רגילה,כי אני מרגישה שרגלו של בני אינה גמישה וקלה לכיפוף כמו השנייה(שנולדה בריאה)אך בכל זאת ניתנת לכיפוף של 30 מעלות ואף יותר.

טאניוש

New member
תשאלי את הרופאים

כל מה שאני יכולה לעשות זה להשוות עם רגליים של לאון, זה לא ממש תורם, כי אצלו היה ק"פ תנוחתי באחת ואמיתי בשניה. הרגל שבה היה תנוחתי גובסה רק פעם אחת לשבוע, והיא מתכופפת כמו רגל שלי בערך ואפילו יותר, ללא שום מאמץ ב-45 מעלות. רגל ק"פ מתכופפת אבל לדעתי לא ל-30 מעלות, או שכן אבל לא באותה קלות ואני פוחדת ללחוץ יותר מדי. אולי תרגילים ישפרו את המצב? אגב, קבעתי תור ליום שני הבא. אם תהיו שם אז נפגש.

טאניוש

New member
יכול להיות שנדחה את התור

ביום שני הבא אני לא יכולה להגיע. מתלבטת בין לשלוח את לאון עם אבא (ואז כל השאלות יישארו ללא תשובות) לבין לדחות. אמרו לנו להגיע לביקרות אחרי 6-8 שבועות, ובשבוע הבא בדיוק 8. מרוב שדחיתי עכשיו יש מצב שנגיע אחרי 9 שבועות...

למעלה