מרגישה הכי מגעיל בעולם-מה עושים?

../images/Emo35.gifמרגישה הכי מגעיל בעולם-מה עושים?

היי ולילה טוב. אני מבקשת את עזרתכם בקשר למשהו שכבר הרבה זמן מפריע לי. מאוד מפריע!!! אני יהיה פה מאוד כנה, אפילו שלא נעים לי ככה להודות בחסרונות שלי, ואני מקווה שתנסו להבין אותי ולא להיות אכזריים אליי.(אני יודעת שאני לא בסדר..) יש לי חבר כמה שנים, שנתיים, ולחברה טובה שלי יש חבר חצי שנה. ואני מרגישה שאני מקנאה בה בגללו. זה פעם ראשונה שאני מקנאה בה בגלל גבר. היו לה הרבה חברים, ואף אחד לא ממש גרם לי לקנא בה. בנוסף, היא בחורה לא הכי חיובית ולא הכי ישרה או נחמדה ולא נראית הכי טוב, וממש מפריע לי שהיא זכתה בגבר מושלם שאני בחיים לא יזכה לדבר כזה.. הוא חתיך וחכם ומשקיע וקונה לה ומפנק אותה וממש מושלם!! הןא מהגברים האלה שלא רואים כמעט בחוץ. ואומנם אני אוהבת את החבר שלי והוא ממש ממש מתוק ומדהים, אבל בכל זאת אני מקנאה בה. והיא כל הזמן מספרת לי על הדברים שהוא עושה ואיך הוא מתנהג אליה וכמה שהוא מושלם. וממש מהסיפורים שלה הוא באמת מושלם. אני בחורה שנראית טוב, וכמעט לא יוצא לי לקנא באנשים בכלל. והרגש הזה שהתחיל לפקוד אותי ממש עושה לי רע. למעשה זה גורם לי לריב כל הזמן עם החבר שלי. כי אני כל הזמן חושבת למה הוא לא יכול להיות גם כל כך טוב כמו החבר שלה???? וכל הגברים נראים "קטנים" לי החבר המושלם שלה.. ההרגשה של הקנאה הזאת ממש מציקה לי ומשגעת אותי, אין לי חיים כבר... למה זה קורה לי???? ומה אני יעשה???

voguemaster

New member
את יודעת מה הכי מעניין ?

שבאופן לא צפוי את תגלי שחברה שלך הולכת לזרוק את החבר שלה. ואת כמובן לא תביני למה כי בעיניך הוא התגלמות החבר האידיאלי. תסתכלי קצת מעבר, תקראי בין השורות, אולי אז תירגעי קצת

לא נראה לי שזה יקרה

תודה על התגובה, אבל הוא כבר הציע לה נשואים. והיא הסכימה כך שלא נראה לי שהם ייפרדו..

מה לקרוא בין השורות?../images/Emo12.gif

זה שהיא בחורה מניפולטיבית, ותחמנית ובכלל לא ישרה - ממש לא מפריע לו.

nom123

New member
החברה שלך רעה

כמו שאת מציינת. אז למה את חברה שלה? ולמה שהיא לא תעשה לך דווקא ותגרום לך לקנא.. הרי זה משהיא רוצה. ואת משתפת פעולה. בטוח שיש בו פגם אם הוא נמשך אליה.. "לא הכי חיובית ולא הכי ישרה או נחמדה ולא נראית הכי טוב" תרגישי טוב.

קנאה...

יש לי הרגשה שהקנאה פה היא בעלת עבר ולא נולדה משום מקום. לך יש חבר שנתיים, לה חצי שנה, את אף פעם לא קינאת עכשיו ופתאום- את מקנאת בה ואפילו משמיצה אותה ואומרת שהיא רעה ולא כנה ולא יפה. אני לא מכירה לא אותך ולא אותה אבל לא יכולתי להימנע מההשערה שיכול להיות שהיא תמיד נראתה בעינייך גרועה ממך, פחות יפה ממך, פחות חכמה ממך, והיית חברה שלה כי כשהביטחון העצמי נמוך, זה נורא כיף להסתובב עם מישהו שגרוע ממך ומעלה לך את האגו. ופתאום- היא מצאה מישהו שמעריץ אותה. זה מעצבן אותך. זה מובן. אם המקרה הוא זה- וורק את יודעת לענות על זה בכנות לעצמך, לא לנו, אז את צריכה לעבוד על הביטחון העצמי שלך, את צריכה להבין שאת טובה בזכות עצמך והיא בזכות עצמה ואם תתחילי לאהוב את עצמך לא תצתרכי להיות טלויה בזה שהיא תהיה פחותה ממך. יכול להיות גם שזאת היא שמרגישה נחותה ממך למרות שאת בכלל לא התכוונת לגרום לה לזה- ואז היא בבעיה. במקרה כזה יכול להיות שהיא מספרת לך אפילו דברים שבדתה מליבה בשביל שאת תחשבי שחבר שלה הוא כזה מושלם ותקנאי. ככה היא מרגישה שסוף סוף יש לה את מה שאין לך (אגב, המקרה הזה לא סותר את הקודם, יכול להיות שהם משתלבים) ולבסוף, יכול להיות שהמצב הוא בדיוק כפי שאת מתארת אותו, ואז, לדעתי עלייך לתת לזה לעבור, כי אם היא כזאת רעה כפי שאת מציינת יכול להיות מאוד שהוא בכלל לא מאושר איתה אלא היא מפעילה מניפולציות שגורמות לו להישער, אולי הוא סתם עיוור ובסוף הוא יזרוק אותה, ואולי כפי שציינתי כל הדברים הנפלאים שהוא עושה לה הם פרי דימיונה של חברתך. בין אם המצב הוא זה או אחר לפי דעתי את צריכה להיתבונן לתוך עצמך ולחשוב מאיפה באה הקנאה. לרוב, אנשים שאוהבים את עצמם ובוטחים בבני זוגם ושמחים על מה שיש להם, מקנאים מעט מאוד (אני לא אומרת שבכלל לא, קנאה במידה מעטה זה דווקא בריא). והעיקר- אל תחמירי עם עצמך. זה שאת מקנאת זה לא עושה אותך בנאדם רע.

niva99

New member
אורנית יקרה.

אף אחד אינו מותח ביקורת על רגש הקינאה שהתעורר אצלך כלפיה. זה די מובן למה את מרגישה כך. אני רוצה ל"התקיף" את העניין ברשותך מזוית לגמרי שונה. - מה הקינאה הזו עושה לך? הרי ידוע שרגשות שלילים משפיעים עלינו לרעה. ישנם אפילו ספרים בנושא שמתארים כל רגש שלילי- איזו מחלה הוא גורם. אני הייתי מציעה לך (אם תוכלי ליישם זאת-כי זה לא קל). לנסות ולהשתחרר מרגש הקינאה הזה. - מה שנראה לך מהצד כאידאלי-יכול להיות שזה באמת כך-ויכול להיות שישנם דברים שאת אינך יודעת אודותיו. -לכן העיצה הטובה ביותר היא לדעת להעריך את החבר שלך. ולנסות ולהיות מאושרת איתו.

צופית5

New member
מסכימה עם ניבה 99 ../images/Emo45.gif

ב"ה מנסיוני מתוקה...לא כל מה שנוצץ זהב, והדשא של השכן לא תמיד ירוק יותר...אם זה ממש קשה לך ותדללי את הקשר עם החברה שלך ותתרכזי בך ובחבר שלך...ועצה מאוד מאוד חשובה בזוגיות אסור לעשות השוואות לבני זוג אחרים כי בכל אחד יש טוב ורע...

ברוכה הבאה ../images/Emo70.gif

קנאה היא לא רגש שלילי, היא דבר טבעי. השאלה היא לאן מתעלים אותה..? בכל אפן, אולי בגלל שאת כבר שנתיים עם החבר שלך ומן הסתם הוא מושלם עבורך כי אם לא כך לא היית איתו פרק זמן ממושך שכזה, כבר אין את הריגוש של ההתחלה שלחברה שלך עדיין יש עם בן זוגה.

s h i r k u s h

New member
אל תיכנסי להשוואות...

כל אדם שונה מאדם אחר. אם תקחי 2 תאומים זהים, הם לא יהיו זהים לחלוטין, להיפך בד"כ הם הולכים כל אחד לקיצוני אחר. לדעתי את מנסה לשנות את החבר שלך וזה לא טוב, כי אי אפשר לשנות אדם ללא רצונו האישי. כדאי שתשקיעי במקום לחשוב על החבר של חברה שלך, על החבר שלך, תעשי רשימה של כל החיובי בו ותשאלי את עצמך מדוע את איתו.

למעלה