משאל עם

../images/Emo35.gifמשאל עם../images/Emo104.gif

שרשור זהות: מי את/ה - ישראלי או יהודי (מה אתה מרגיש יותר? או- כיצד אתה נוטה יותר להגדיר את עצמך?) ושאלה נלווית: נניח שלחייך נכנסת עלמה מקסימה, יפה, שנונה, עמוקה, טובת לב, ומעל הכל- היא אוהבת אותך; רק מה- היא אינה יהודיה- גויה. האם אתה מסוגל ללכת ולבנות איתה חיים משותפים, בתחילה נישואין ואח"כ משפחה וילדים? האם מוצאה הלא-יהודי (גיור איננו אופציה במשאל הזה) מהווה איזו בעיה עבורך מבחינה זו? הערה קטנה: זמן רב אני מחפש פורום שיתאים בעיני לשאלה ממין זו והאמת היא שלא ממש מצאתי. כאן אני מנסה בפעם הראשונה ומקווה מאוד שזה ילך.

nirc2

New member
שאלת השאלות

ישנה בדיחה ישנה שמספרת שפעם כמה טרוריסטים חטפו מטוס מישראל לאירופה. אחד החוטפים נעמד בקדמת המטוס וצעק "מי כאן יהודי???" אז ניגש אליו רב ואמר לו "הו, בני, זו שאלה טובה מאד, מיהו יהודי?" כמספר היהודים, כך מספר התשובות שתקבל לשאלה מסוג זה שהעלית... ובקשר לעניין הזהות, זה מטופש... אנחנו יהודים וישראלים. אי אפשר להגיד מה אנחנו יותר. אני למשל גם יהודי, וגם ישראלי, וגם מצייר, וגם גר ברעננה, וגם זכר, וגם קוראים לי ניר וגם שירתתי בצבא ויש לי עיניים כחולות ולחברה שלי קוראים רחלי ואפילו לחברה שלי לשעבר קוראים רחלי ובין לבין יצאתי עם עוד מישהי שקוראים לה רחלי (צירוף מקרים מוזר)... אז מה אני? אני כל מה שציינתי ואף יותר. מלפפון הוא ירוק יותר או ארוך יותר?

למעלה