משוואה לא מתימטית, לא ישראלית

../images/Emo35.gif משוואה לא מתימטית, לא ישראלית

ומתאימה לעונה: בהתחלה הוא האמין ב-X, אח"כ לא האמין ב-X, אח"כ נעשה בעצמו X.

גיל14

New member
אם כך...

אולי מדובר ב-X בתור מישהו שמסוגל לעשות דבר מה, כלומר, האמין שקיים אדם שיכול לקפוץ מעל 3 מטר, אח"כ לא האמין, אח"כ הצליח בעצמו?

n u t

New member
אולי

מדובר בישו? האמין במשיח, הפסיק להאמין במשיח, הפך למשיח עבור חלק מהאנשים? (לא בטוחה אם התשובה שלי לא מלאה בטעויות, אבל זה מה שזכור לי)

slallum

New member
נראה לי

שזה קשור לאדם והאלוהים. בהתחלה האדם האמין באלוהים (דת והכל), אח"כ לא האמין באלוהים (תנועת ההשכלה?), ואח"כ עשה מעצמו אלוהים (שיפור עצמי וכל זה? מזכיר לי מועדון קרב.)

acoon

New member
../images/Emo62.gif

העיתוי של החידה גורם לי לחשוב שאולי מדובר בסנטה קלאוס. בהתחלה הוא היה ילד קטן שהאמין בסנטה, אחר כך גדל והבין שהוא לא קיים וכשהתבגר התחיל לעבוד בתור סנטה בקניונים וחנויות כלבו...

../images/Emo32.gif שלושה סיפורים.

שלושת הסיפורים מרוסיה. 1. ילד קטן. עזר להוריו לקשט אשוח קטן מפלסטיק, ובובות קטנות של "סבא כפור" (סנטה קלאוס הרוסי) ושלגיה. בלילה בין ה-31 בדצמבר ל-1 בינואר, מצאו ההורים מצאו את הילד ישן בישיבה מול "סבא כפור", מרפקיו על השולחן - הוא רצה מאוד לראות את הרגע בו "סבא כפור" יביא את המתנות, וכך נרדם בישיבה... כעבור שנה או שנתיים, הוא הביע בפני הוריו ספק, אם "סבא כפור" קיים באמת, או שהם בעצמם מניחים את המתנות בלילה. ואז הם הודו שזה הם, ושזה פשוט מנהג כזה, ומשחקים ב"כאילו"
2. כל הילדים בגן הכירו את הדוד בוריס, שהיה בא לחג תחילת השנה החדשה בתלבושת "סבא כפור" ומשמח אותם. פעם אחת, הדוד בוריס "סבא כפור" הגיע כדרכו לחגיגה, והחל לשמח את הילדים. - "עכשיו, ילדים, יקרה נס! - אמר "סבא כפור - ואורות האשוח יידלקו!" הוא לחץ על הכפתור הנסתר שהיה אמור להדליק את שרשרת הנורות, אבל משהו לא הצליח לו... ואז ילדי הגן מיהרו ועזרו לדוד בוריס לתקן את התקלה בחיבורים, והוא חזר על הניסיון: - "עכשיו, ילדים, יקרה נס! - אמר "סבא כפור - ואורות האשוח יידלקו!" הוא לחץ על הכפתור, האורות נדלקו, והילדים פרצו בקריאות שמחה! 3. לא קשור לסנטה קלאוס, אבל קשור לאמונה באגדות. למי שלא מכיר: "המפרשים האדומים" מאת אלכסנדר גרין. היֹה היתה ילדה קטנה בכפר דייגים קטן לחוף הים. פעם אחת היא פגשה זקן נודד, אשר ניבא לה, שכאשר היא תגדל יבוא יום אחד נסיך ויקח אותה לאישה. הוא יבוא בספינה עם מפרשים אדומים. הילדה גדלה והפכה לבחורה, וכל אנשי הכפר לעגו לה על דבקותה באותה נבואה. היא דחתה את כולם, וציפתה לנסיך שיבוא בספינה עם מפרשים אדומים. היֹה היה בחור, שהנסיבות הפכו אותו לבעלים ולרב-חובל של ספינה. יום אחד הוא עגן בנמל מסוים והלך לטייל בחוף. הוא התרחק והגיע לסביבה כפרית, ושם ראה בחורה יפהפיה ישנה על גבעה מתחת לעץ. הוא כל כך נדהם מיופיה, והחל לשאול עליה במסבאה הכפרית. שם סיפרו לו, שזו משוגעת אחת, המחכה לנסיך שיבוא לקחת אותה בספינה עם מפרשים אדומים. ואז הבחור חזר לעיר, קנה כמות אדירה של אריג אדום, ותפרו לו את כל מפרשי הספינה מאריג זה! והנה יום אחד התקהלו כל אנשי הכפר למראה ספינה המתקרבת לחוף, וכל מפרשיה אדומים! הבחורה פרצה בקריאות שמחה ורצה לכיוון המים. המלחים הורידו מהספינה סירת משוטים, והנה הנסיך חותר לקראתה... וכו'. הפי אנד.

emh

Member
חשבתי על ניאו מהמטריקס...

אבל בעצם אולי זה מתאים לכל דמות של גיבור

למעלה