מתי הפסקנו להיות קשובים ללב

../images/Emo35.gifמתי הפסקנו להיות קשובים ללב../images/Emo35.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

שוחחתי היום עם בתי, בת ה-9 מתעניינת איך עבר עליה היום. היא סיפרה ששתי חברות טובות שלה הרגיזו אותה הן מונעות ממנה להתחבר לילדות אחרות ההתנהגות שלהן (של החברות) לא מוצאת חן בעיניה היא לא אוהבת שהן מחליטות בשבילה ומפעילות עליה לחץ.
ישר נשאבתי לעבר זיכרונות הילדות שלי ונזכרתי גם בארועים דומים שבני סיפר לי. וכך קופצת בין הזיכרונות בעיניי עולה תמונה של בתי התינוקת שעדיין קטנה מדי להבין מה מותר ומה אסור מה טוב ומה רע אבל חשה באנרגיות של האנשים ומגיבה להם תחושה לא טובה- היא מפנה את הראש ואפילו את הגב תחושה טובה-היא מחייכת, מושיטה יד.
וחושבת, מתי נעלם התום הזה שבו ילדים מתחילים להיות אכזריים אחד לשני שילדים מפסיקים להקשיב ללב שלהם ובמקום להתחבר למעשים הטובים שבונים, שמגשרים, שתומכים שאוהבים הם מתחברים להצקות למריבות לקנאה.... תגידו בוודאי שזה הכל עניין של חינוך מהבית שזה בשלות של המוסר ועדיין.... יש ילדים שעסוקים בזה יותר שמעליבים ומרכלים יותר ואילו אחרים נשארים אילמים ללהתנהגות כזו כי היא זרה להם ואז הם נפגעים.... מתי ילדים מפסיקים להקשיב לקול הפנימי ל"מצפן" שמנתב אותם להרגיש ולפעול נכון להתחבר לאנרגיות טובות ? ...ולמה???....

angelitush1

New member
אממממ...

אני לא חושבת שהפסקנו להיות קשובים ללב.. אני חושבת שככל שאנחנו גדלים, אנחנו מתרגלים לאנרגיות כדור הארץ ומשתדלים לשרוד כפי שהעולם שלנו בנוי.. ואז בגיל המעבר הזה בין תמימות והתפכחות.....מתחילים "לזייף" בגיל מאוחר יותר,כאשר האישיות שלנו מתעצבת ואנחנו בטוחים בעצמנו.. הלב חוזר לשלוט...

האם ה"זיוף" הזה

הוא מה שאמר פרויד "האדם רע מנעוריו"? האם יש מקום להורים להתערב לנתב? ואולי הילד צריך "לטעום" גם מהפחות טוב כדי לדעת ולנסות?

angelitush1

New member
כן,לתת לילד לחוות גם את ה"רע"

הרי איך יעריך את ה"טוב"? להורים יש מקום,להכיל את החוויה עבור הילד. בדיעבד לעזור לו לנתח את הדברים ולראות שלפעמים יש דברים לא נעמים וכדאי לא לבחור בדרך הזו.

../images/Emo24.gifזה היה יכול להיות כל כך מושלם....

הבעיה היא שיש הורים שהם בעצמם עדיין לא התבגרו... ואת בטח מבינה אותי, ואז, מה הם משדרים לילד? מה הם מלמדים אותו? כולי תקווה שילדים כאלה יפגשו בחייהם אנשי חינוך כמוך

מגי 336

New member
זה לא קורה לכולם...

לא כל הילדים הופכים להיות כאלה... אלו שכן, והיום אני יכולה להבין ולסלוח ראו דברים בבית, בחברה, בסביבתם הקרובה אני מאמינה שמשהו גרם להם להיות כאלה... ילדים אחרים ממשיכים עם התום עד גיל מאוחר יותר ואני חייבת להאמין שהתום נשאר אצל חלק מהאנשים עד הסוף...

../images/Emo24.gif../images/Emo23.gifהאם אין התום

משאיר אותם חשופים ללא כל הגנה ללא כל ידיעה? לפעמים המכה שמקבלים בגלל התמימות כל כך כואבת ולא הוגנת....

מגי 336

New member
זה נכון טליוש ../images/Emo23.gif

הילדים שנשארים עם התום - חשופים ופגיעים מעצם היותם כאלה, הם אינם מבינים מדוע פוגעים בהם, כי הם עצמם אינם מסוגלים להעליב, לפגוע או להרביץ. מכירה מקרוב מאד ילד כזה...

../images/Emo24.gifאוהבת כל כך../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

גם אני מכירה.... האם אין מצב כלשהו שאת אומרת או... רוצה להגיד תהיה כמותם, תחזיר להם באותה מטבע?....

מגי 336

New member
זה לא יעזור...

פעם ניסיתי לומר והוא הביט בי במבט תוהה, ונצבט לי הלב כי ראיתי שם גם עצב... הוא לא הבין מדוע עליו לנהוג כך..

למעלה