נפילה ברחוב-עקב מדרכה בשיפוצים

RINAT35

New member
../images/Emo35.gifנפילה ברחוב-עקב מדרכה בשיפוצים

שלום רב למנהלת הפורום, המקרה שלי היה לפני כחצי שנה. מאחר ובעיר שלי נערכים שיפוצים ברחובות העיר (למשל, החלפת צינור מים- שבעקבותיו הוצאו המרצפות במדרכה). כתוצאה מכך, החלקתי תוך כדי שירדתי לכביש ממדרכה שהיתה בשיפוצים. כתוצאה מכך, נפלתי ונחבלתי (חבלה יבשה) בחלק של הרגל. ניגשתי לחדר מיון, ולמזלי הרב, לא התגלה שבר/נקע כלשהו. כשהתלוננתי בעיריה, נאמר לי שאוכל להגיש תביעה למחלקת ביטוחים. 1. שוחחתי (טלפונית, בלבד) עם מספר עורכי דין. חלקם אמרו, שאם לא חל שבר או פציעה חמורה- לא אקבל סכום גבוה עקב התביעה. עו"ד אחרים, המליצו להמתין כחצי שנה עד שנה, (כאשר בתקופה זו אמשיך במעקב של צילומים ובדיקת רופא). ורק אם אחרי תקופה כשזו לא ימצא נזק ממשי- יהיה לי כדאי לתבוע. (הבהרה: ההמתנה של חצי שנה עד שנה מבלי להגיש תביעה- נועדה, על מנת שאם חלילה ימצא נזק רציני בעציד- תהיה לי אפשרות לתבוע על סכום כסף גבוה יותר). כלומר- בינתיים לא הגשתי תביעה לסכום מסויים, אלא רק שלחתי מכתב למחלקת הביטוחים). 2. לפני כחודש- קיבלתי מכתב ממחלקת הביטוחים בעירייה, שבו נאמר שהעירייה אינה אחראית לנזק, היות והעבודות במקום הנפילה בוצעו ע"י קבלן של חברת מים פרטית(בעיר שלי מחלקת המים הופרטה) ומכאן- שאין לעירייה כל אחריות למקרה. השאלות שלי: א. בצילום רנטגן שנעשה לי לאחרונה- לא נמצא נזק ממשי. האם כדאי בכל זאת לתבוע על סכום מסויים? או-האם כדאי להמשיך במעקב? ב. יש לי דילמה: מצד אחד- אם אמתין (כדי לוודא אם יש נזק עתידי)- לא אוכל להוכיח, שהנזק נגרם כתוצאה מהנפילה. מצד שני- אם אתבע כעת...מה יקרה אם בעתיד באמת יתברר שנזק ברגל נגרם מאותה נפילה? ג. האם העירייה צודקת? כלומר, אם נפלתי ברחוב, האם העירייה יכולה להתנער מאחריות, ולשלוח אותי לתבוע את הקבלן הפרטי? (או, שזה תפקידה של העיריה לתבוע אותו?...החברה הפרטית של המים, שעשתה את השיפוצים במדרכה, כמובן מתנערת מכל אחריות). תודה מראש על התיחסותך.

נפילה ברחוב תביעת רשלנות

שלום רב, 1. הכדאיות של התביעה נובעת מכך שאם נגרם לך אי נוחות ונזק בגלל הנפילה, הרי שהאשם צריך לפצות אותך עבור כך, שאם לא נפלת בגללו לא היית סובלת. 2. האם להמשיך במעקב רפואי? האם רופאך קבע שיש צורך במעקב ולחלופין, האם את מרגישה שאת עדיין סובלתוצריכה את מעקב הרופא. 3. העצה שקיבלת בקשר להמתנת הזמן לא קשורה ליכולת להוכיח את קרות הנזק כתוצאה מהנפילה, אלא על מנת להיות בטוחים שאכן לא יגרם נזק או יתפתח נזק גדול יותר. דווקא לצורכי הוכחה , עדיף לתבוע כמה שיותר מהר, בתביעות כאלה. 4. העירייה לא צודקת במאה אחוז. העירייה היא בעלת הקרקע, וגם אם היא לא הייתה אחראית לעבודות, עדיין יש לה חלק באחריות, היות וכמעט תמיד היא מעורבת בחלק מסויים בביצוע העבודות. 5. העירייה בוודאי שלא תתבע את חב' המים במקומך. עליך לתבוע את שניהם, בתור הגורמים האחראיים. בברכה,

למעלה