עברית ב-Evolution במערכת הפעלה ubuntu

ami-g

New member
../images/Emo35.gif עברית ב-Evolution במערכת הפעלה ubuntu ../images/Emo35.gif

מערכת ההפעלה UBUNTU (שזה לינוקס לאנשים) בגרסה החדשה (7.04) היא ממש תחליף מעולה (וחינמי
) למיקרוסופט. המערכת אפילו מגיעה עם תוכנת סינכרון קומפלט לפאלם עם תוכנת EVOLUTION שזה כמו אאוטלוק. התוכנה ומערכת ההפעלה תומכים בעברית UTF-8. הבעייה היחידה שיש לי כרגע זה שכל העברית שמגיעה מהפאלם מופיעה באוטיות אומלט אירופאיות
יש למישהו רעיון ? בתודה מראש

AYELET1

New member
הבעיה ש-UTF-8 זה יוניקוד ופאלם טרם גילו

את הבשורה הזו.

popo128

New member
הצעה לחלופה

ראשית ברצוני לציין כי אני עובד עם פאלם TX ולינוקס כבר יותר משנתיים. הבעיה עם EVOLUTION עלולה להיות קשורה ב LOCALE שלא מוגדר נכון. אם אינך נעול דוקא על שימוש ב EVOLUTION, הרשה לי להמליץ לך על משהו אחר: לאחר הרבה משחקים עם פאלם, תחת גנום (EVOLUTION), וגם תחת KDE, בעלת אפליקציה בשם KONTACT, בחרתי לבסוף באפליקצית סינכרון נהדרת בשם JPILOT. הממשק פחות יפה, אך היא עובדת מצוין עם עברית. דרכה אני מסנכרן לוח שנה, אנשי קשר, פתקים, משימות, ו ססמאות, באפליקציה חינמית שנקראת KEYRING. הסנכרון הרבה הרבה יותר מהיר משאר האפליקציות שניסיתי עד כה (בטח לעומת PALM DESKTOP על XP). החסרון היחיד שאני מוצא כרגע, הוא ממשק מעט מיושן. אך כל שאר התכונות שלה מצדיקות את השימוש. יתרונות נוספים: אפשרות להריץ תוכנה כלשהי בזמן תזכורת. למה זה משמש ? למשל להרצת סקריפט ששולח לי SMS לסלולארי ! כך כשאני מסתובב במשרד הפאלם מונח על השולחן, ואני מסתובב רק עם הסלולארי, בלי לחשוש שאני אפסיד תזכורת כלשהי ! יתרון נוסף שמצאתי, הוא בהפרדת סביבת הפאלם, מסביבת המשרד שלי. למשל פתקים ותזכורות בנושא עבודה, אני כותב בעזרת KNOTES, ו KALRAM בהתאמה. את כל התזכורות והפתקים האישיים אני מעדיף לראות בנפרד על הפאלם/JPILOT. את JPILOT ניתן להוריד מ http://www.jpilot.org/ בהצלחה, פופו

ami-g

New member
תודה על ההצעה

הסתכלתי על JPILOT והיא באמת לא נראית משהו (זה כמו מסע אחורה בזמן
). התקנתי את KPILOT ו-KONTACT וזה עובד בעברית (אחרי שהגדרתי כמובן את הקידוד Hebrew iso 8859-8-i ). אפשר לשאול מה לא היה בסדר עם KONTACT שזנחת אותו לטובת ה-JPILOT?

popo128

New member
נדמה לי שכשניסיתי, עבדתי עם KDE ישן 3.1

סנכרונים בעברית לא עבדו כמו שצריך, ומצאתי את החלופה בדמות JPILOT. כיום אני עם KDE 3.3. אולי שם זה כבר הסתדר. אולי כשיתפנה לי קצת זמן, אנסה שוב את KPILOT. רק לידיעה, ישנה גרסת אובונטו מבוססת KDE ולא גנום, בשם KUBUNTU. לדעתי שולחן העבודה המבוסס על KDE הוא נוח יותר, אבל על טעם ועל ריח, כידוע אין להתווכח.

haim9798

New member
ולידע כללי

כמו בכל הפצה , ניתן להוסיף את KDE (שגם אני אוהב יותר) גם לUBUNTU

למעלה