על התנהגות ורגשות..........

../images/Emo35.gifעל התנהגות ורגשות..........

בהמשך ........... נסעה הקטנה עם אביה לראות את הרך הנולד זה מספר ימים שהיא נצמדת אלי בפרידה בבוקר בגן בוכה אמא אל תלכי וזו ילדה שמזמן נפרדת יפה בבוקר אז היום הבטחתי שאבוא לקחת אותה מוקדם יותר ובדרך באוטו שוחחנו שאלתי לגבי הבכי ועם יש לה רעיון מאיפה הוא בא, אמרה לי שלא טוב לה בגן שאלתי מה עוד יכול להיות? אמרה שאולי בגלל התינוק, אמרתי שזה מאד יכול להיות כי זה חדש ומבלבל הסכימה איתי הקטנה כולה בת חמש וחצי. ואז דיברנו על כך שהיא הבכורה של אבא ועוד כל מיני,דיבורים על אהבה. אחר כך כשאביה התקשר שמעתי אותה אומרת לו אבא מזל טוב שמעתי שויקי ילדה ,והם קבעו לנסוע לבית חולים לראות את האח החדש. היתה לי התלבטות לפני ששוחחתי איתה לא רציתי ל"דחוף" ,את הפרשנות שלי למצב. אבל היה חשוב לי לאפשר לה להגיד כי היה בבכי הזה הרבה כאב ומההכרות שלי איתה ברגע שנמצא את המילים להרגשה היא תוכל להגיד ופחות להתנהג את הרגשתה. דבר דומה קרה סביב הפרידה בזמנו ברגע שאמרנו את המילים "קשה שאבא לא בבית" פחת הבכי ויכולנו לדבר על הרגשות ולעבד אותם. למרות שכבר שוחחתי איתה נשארתי עם סימן שאלה לגבי הדרך שבה פעלתי שנובעת מתפיסה שיש לאפשר לילדים לבטא מילולית את הרגשתם ולעשות חיבור בין התנהגות לרגש. אשמח לשמוע תגובות והתייחסויות תודה

rolan

New member
שילה, אני חייבת חייבת לומר לך

גם כמה מילים מלטפות... קראתי בשקיקה את מה שכתבת, ממש בלעתי את המילים שלך. הן יוצאות מהלב, מהנשמה... את נפלאה ומקסימה. אמהות כמוך הן אצילות נפש, גדולות מהחיים. אני לא מכירה רבות כמוך ותרשי לי לומר לך, שאני ממש נפעמת ממה שכתבת, מהרגישות הענקית שהפגנת כלפי הרגשות של בתך הקטנה והמבולבלת. זה נפלא שכך את מאפשרת לה, להביע את רגשותיה נטו ולהרגיש הכי טוב שאפשר... את עושה את הבלתי אפשרי ומגיע לך על זה מדליה ע נ ק י ת. ואני, כל מה שנותר לי לתת לך מכאן זה רק משהו וירטואלי וכמה מילים חמות לחזקך... מקווה שיעזור לך להמשיך בדרך הזו

עלמה 3

New member
שילה, את נוהגת נהדר , לטעמי

את מאפשרת לה לפרוק ולשתף אותך בתחושותיה, אחחחח כמה זה נפלא, תרשי להוסיף, היא בת בכורה של אבא ותסברי לה שלאבא יש לב גדול, רחב ומתרחב ושיש בו מקום לכולם. ככה הסברתי לבן שלי , כששאל על אחיו, את מי אבא יותר אוהב או מי בכור וכמה. ברכתי בשירשור אחר, אך שוב - מזל - טוב

blonda3

New member
חושבת שפעלת נכון שילה../images/Emo24.gif

לא לחצת עליה, נתת לה אפשרות לכאוב מצד אחד להוציא מצד שני ולהתחבר גם לכאב.... והיית שם איתה ובשבילה ותמכת וחיזקת והרגעת ואולי גם עודדת ומה צריך יותר מזה? זה נותן לה תחושת בטחון. וככה היא מרוויחה גם אותך וגם את אבא שלה..... מרגש.

שילה יקרה

כל הכבוד לך על הרגישות והתובנות ,אני בטוחה שהסיפור עוד לא נגמר אבל בדרך הזאת הילדה תעבור את המשבר הרבה יותר נכון וקל. במצבים כאלה אני תמיד שואלת ,אם לך היו ילדים היית אוהבת רק אחד? אני בטוחה שהיה לך מקום בלב לכל ילדיך? אני מאד אוהבת לשקף להם את מצבם ,,זה מאד עוזר.

תודה על החיזוקים.............

זה באמת מאד עוזר ועדכון קצרצר עכשיו על הבוקר לפני הגן יושבות ומשוחחות ביתי ואני ואז היא אומרת אמא אני רוצה להגיד לך משהו אבל אל תספרי בעבודה. והיא לוחשת לי באוזן "כולם אוהבים את התינוק ואותי לא ,במיוחד אבא." ודמעות זולגות מעיניה. חיבקתי חזק ונישקתי אותה ונזכרתי בעיצה על הלב הגדול שיש לאבא שלה וסיפרתי לה ואמרתי כמה אמא אוהבת. וזהו עכשיו שמעתי אותה מזמזמת לעצמה שיר. נותן הרגשה שאנחנו נהיה בסדר. שוב תודה על התמיכה אוהבת אתכן

saritoosh22

New member
שילה יקרה,

מהניסיון שלי, כמי שילדה ילד לאבא. אני יכולה לספר לך, שהדרך הנכונה היא לגלות הבנה כלפי הכאב שלה ולתת לו לגיטימציה. כל ילד שנולד לו אח/ות, מרגיש מאוים, על אחת כמה וכמה חצי אח, שגר עם אבא כל הזמן. אם את מדברת עם האבא, חשוב שתעבירי לו את המסר ואת תחושות הילדה. חשוב שהוא יהיה עבורה ואיתה המון, זה הזמן לשעה טובה רק אבא ובת, בלי התינוק, זה הזמן להיות יותר מתמיד. רק בעזרת תמיכה של שניכם (אולי אפילו שלושתכם, כולל האמא הצעירה), היא תבין שמקומה מיוחד ומובטח. חזקי ואימצי, יקרה, אכן תקופה לא קלה.

*יערית

New member
את מקסימה../images/Emo24.gif

גם אני כמו חברותיי היקרות לפורום קראתי בשקיקה את הלך השיחה שלך עם בתך..וואו את פעלת בדיוק כמו שנכון לפעול,את אמרת את המילים הנכונות בזמן הנכון ולא תירפדת את זה ב"יהייה בסדר".. יישר כוח אישה למרות הקושי ,למרות שתינוק חדש בבית ולא חשוב באיזה בית הוא מקור לקינאה ומשיכת תשומת לב מהאח/אחות הנוכחים...הילדה שלך זקוקה להרבה חיזוקים ואת בהחלט שם עבורה
מזל טוב ד"א

blonda3

New member
שילה../images/Emo4.gif

צבט לי בלב הייתי מספרת לאבא שלה שיידע שיהיה מודע שיהיה אליה יותר קשוב שילמד להקדיש לה יותר שילמד להתייחס ויפה שעה אחת קודם......

מקסיםםםםםםםםםם ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שילה , כל כך רגיש, כל כך אנושי, כל כך נוגע, כל כך מקצועי, [ ואח"כ ראיתי שאת עוס"ית ] אבל לא בגלל זה ...... את אנושית, רגישה וחמה ושלא יגמר לעולם. יוסי

תודה ,תודה ,תודה........../images/Emo23.gif

על המילים החמות הפירגון כפי שכבר כתבתי לא קל לי עכשיו ומאד עזר לי השיתוף והחיזוקים. ועברנו את השלב הראשון והקטנה נרגעה וגם ישנה אצל אביה אתמול יחד עם אחיה החדש. ואפילו אני קפצתי להציץ ברך הנולד מתוק ,עושה לי חשק גם . אז שוב תודה למי שקרא .התרגש ,פירגן וחיזק זה לא מובן מאליו ההשתתפות הזו.

למעלה