פינת השאלה הזהה

OhadArt

New member
כל כך יפה More Blues

מישהו פה שמע תשיר הזה, מישהו אהב אותו כמוני כל כך? ומי שמע אותו בגירסה של ה 9:17 ומה יש לו להגיד על זה ? כמה יפים הם הפלוידים חד פעמיים שכאלה מה יגידו עליהם בשנות ה 3000 מעניין אותי...אבני דרך

וינסנטי

New member
שמתי לב למשהו...

האם פעם שמתם לב שבשיר hey you אפשר לשמוע בבירור את ה"פינג" מאקוס? תקשיבו טוב, בין הקטע של "התולעים נכנסו לראשו" לקטע שווטרס שר...

בקשה קטנה

איך תתרגמו לי את שם השיר ASTRONOMY DOMINE למען האמת, אני אפילו לא מכיר מילה כזאת, DOMINE.

One Echoe

New member
שאלה שמאוד מעניינת אותי.

האם פינק פלויד היו דתיים? כלומר, האם הם האמינו באלוהים? בישו? או במי שנוצרים מאמינים בו.

נדמה לי ששמעתי את זה

אבל אני לא מצליחה למקם את זה כרגע. תזכיר לי מאיזה סביבה זה?

itaikuskus

New member
נו אז מה?

מה דעתך על ה"צווחות" מ is there anybody out there? לא מזכיר את echoes? השימוש החוזר באפקטים למען העברת מסר או אוירה, ידוע, וגם לגיטימי.

vegetable man

New member
תורגם

בעבר על-ידי (למרות שללא תגובה...) תזוז קצת אחורה ותמצא מתי שדיברנו על השיר הזה

הם חילונים, בעיקרון

מייסון אמר שהוא אתאיסט, השאר חילונים או אגנוסטים. אביו של ווטרס היה נוצרי אדוק, ו-ווטרס אינו אוהב את השימוש הפוליטי שנעשה בדת, אבל מעבר לכך אני לא חושבת שהוא דתי או אנטי-דתי במיוחד. גילמור אמר שהוא גדל תחת כנפי הכנסיה האנגליקנית, אבל הוא אינו דתי במיוחד. סיד, לעומתם, האמין בדברים שברוח. כשהיה סטודנט, הוא ניסה להתקבל, בעקבות חבריו, לכת מזרחית בשם סאנט מאט (ענף של דת הסיקים), אך נדחה בשל גילו הצעיר. אין מידע על אמונות ספציפיות שלו, אבל הוא בהתאם לרוח הזמן הוא מן הסתם האמין באמונות ניו-אייג'יות שונות, לא מסורתיות.

vegetable man

New member
אהההה

OOPS לא שמתי לב, באמת לפעמים חשוב גם לתרגם את שם השיר... ותודה...

למרות שבמקום "סיד"

הייתי מתרגם את המילה LIME-"ירוק-צהבהב", כי זה כאילו בצבע לימון ליים

Domine זו מילה בלטינית

שפרושה "האדון" או "השליט" או "המולך". המילה מופיעה הרבה בטקסטים של תפילות כנסייתיות (קתוליות) עתיקות. מבטאים את זה דומינה (מתחרז עם "קונה"). לשם "אסטרונומי דומינה" אין ממש תרגום. ההערכה היא שיש כאן משחק מילים, כאשר מילה כלשהי מהתפילה הוחלפה ב"אסטרונומי" (אולי Nomini - "בשם... (האב הבן ורוח הקודש)?"

לא ממש נראה לי

זה פשוט "פינג" אחד אבל לא באותו אפקט של אקוס ככה שלא ממש דומה...

למעלה