לפי הסדר...
Here, There And Everywhere הוקלט ביוני 66' באולפני Abbey road במסגרת הקלטות האלבום השישי, Revolver. זה השיר החמישי באלבום, שיצא בבריטניה ב 5.8.66 ושלוש ימים אח"כ בארה"ב. את השיר כתב פול, סיגנון הכתיבה והלחן די אופיינים לו ולא קשה לזהות מי מבין השניים (פול וג'ון) עומד מאחורי השיר. את השיר כתב פול בביתו של ג'ון (ליד הבריכה, ליתר דיוק) וחלקו של ג'ון בשיר לא ברור. אני לא יודע אם יש סיפור מסויים מאחורי השיר הזה (מלבד מקרה אישי שלי אך זה סיפור אחר...) שירה: פול (קול מוכפל) קולות רקע: ג'ורג' וג'ון גיטרה אקוסטית: פול באס: פול גיטרה מובילה: ג'ורג' תופים: רינגו Because הוקלט בתחילת אוגוסט 69' באולפני Abbey road במסגרת הקלטות האלבום Abbey Road (ה 11 או ה 12 או ה 13, תלוי איך מסתכלים על זה...) זה השיר השמיני באלבום, שיצא בבריטניה ב 26.9.69 ובארה"ב ב 1.10.69 את השיר כתב ג'ון, בהשראת סונאטה מס' 14 לפסנתר של בטהובן, שיוקו ניגנה עבורו(!). ג'ון טען שהוא ביקש מיוקו לנגן את זה הפוך והיא עשתה זאת, ואת המנגינה הוא לקח לשיר הזה. למעשה, המנגינה של השיר די דומה ליצירה המקורית ולא הפוכה לה. לא ידוע לי על פשר המילים, כנראה סתם גחמה של ג'ון... ה"תחרות" שהייתה בין הביטלס ל beach boys כבר לא הייתה ממש קיימת בזמן הזה אך שתי הלהקות הושפעו מאוד אחת מהשניה. ה beach boys נהגו לשים יותר דגש על הרמוניות בשירה, וזה אחד השירים בהם הביטלס מבטאים את ההשפעה הזו. זה גם אחד השירים האחרונים שהם הקליטו. לרינגו אין חלק בשיר אך למפיק ג'ורג' מרטין יש חלק... שירה: ג'ון, פול וג'ורג'. גיטרה מובילה: ג'ון באס: פול אורגן (moog): ג'ורג' (אולי הקטע המוקלט היחיד של ג'ורג' על קלידים!) אורגן: ג'ורג' (מרטין)