שאילתות סביב רמון

רֶשֶף

New member
../images/Emo35.gif שאילתות סביב רמון ../images/Emo35.gif

אשמח לקבל אינפורמציה מפורטת ככל האפשר מיודעי דבר וממקור ראשון:
מה מצב השחור (18240) לאורך נחל רמון? צפויה הרבה דשדשת בעונה זו?
איך השחור (18260) העולה משחור 18240 הנ"ל לכביש 171 (צומת הרוחות - הר חריף)? באיזו מידה הוא רכיב? באיזה כיוון הוא אפשרי/עדיף?
איך האדום (18232) העולה משחור 18240 הנ"ל להר רמון ולכביש 171? באיזו מידה הוא רכיב? באיזה כיוון הוא אפשרי/עדיף?
איך הכחול (18210) העולה משחור 18240 הנ"ל דרך "מעלה ערוד" לכביש 171? באיזו מידה הוא רכיב? באיזה כיוון הוא אפשרי/עדיף?
איך זה לרכב על כביש 171? סכנת נפשות? לא נורא?
האם ניתן לרכב בנחל ניצנה בקטע שמדרום לכביש 171?

נחל רמון ../images/Emo42.gif

אני ודפי עשינו את המסלול "נחל רמון" מהספר של עומר יגאל בסופ"ש לפני שבועיים (ה-2-3.1) והיה אחלה!
מסלול יפיפה
, ובייחוד הירידה במעלה רמון - ירידה טכנית (אני עשיתי את חלקה ברגל
, בעוד דפי שיחקה אותה בביצועים טכניים
), ובסוף רכיבה כיפית בנחל עצמו עם נופי המכתש מכל הכיוונים
. לא נתקלנו בשום בעיית עבירות
, אז לא נראה לי שיש דשדש רציני איפושהו בדרך (היה טיפה'לה בנחל עצמו - לא משהו רציני). הנה תמונות להוכחת יופיו של המסלול...

yahadas

New member
אתה מתכנן משהו שאני../images/Emo26.gif

צריכה לדעת עליו
לפנות יום שבת בשבילו
להכין עוגיות (יש מתכון חדש לעוגיות גרנולה, משו משו)

talctalc

New member
אולי נפנה את שישי בשבילו??

חייב איזו רכיבה רצינית וישא"ק

Tweenies

New member
אני חושב ששווה לך לעשות את

דרך הבשמים. אנחנו ביצענו אותה בורסיה מעגלית עם מעט מאוד דשדש. נכון שכל הדרך זה טיול של יומיים אבל החלק של מכתש רמון הוא יום אחד. התחלנו בבארות וסיימנו בבארות לאחר שעשינו 46-48 ק"מ. אם אתה מעוניין אני יכול לשלוח פרטים מדוייקים כולל מפה, תמונות ושאר ירקות. יש שם סינגל אחד שמבחינת הנוף וקצת מבחינה טכנית הייתי עושה אותו כל בוקר כל יום.

רֶשֶף

New member
קודם כל - כן! אני מעוניין ../images/Emo13.gif

לא יזיק עוד מסלול טוב ברשימת התיוג. שלחתי לך כתובת אימייל במסר. ומה לגבי השאלות ששאלתי? אף אחד לא רכב שם?

joeyi

New member
כל השבילים ששאלתה-אפשר לרכב

על כולם כל השנה. הם שבילים רגילים של גיפים. הכביש גם לא מסוכן. בשטח תחפש שקים של GRASS.כל שק שוקל בערך 40 קג.

joeyi

New member
שכחתי-נחל ניצנה שדרום לכביש

אפשר לרכב משם מערבה-כל הנחלים שבאיזור מאוד יפים ומלאים סינגלים. מהשהוא חשוב באיזור של צפון הנגב-אל תשאיר את הרכב בכל מקום.רק בחניה של בה'ד 1 או סוכה במדבר או באיזור הגבול-מול השער של בסיס הר חריף-אם יפתחו את המחסום.

רֶשֶף

New member
סינגל דרך הבשמים ב"הפוך" - אפשר?

תודה על האינפורמציה אבל כנראה שנעשה בסופו של דבר מסלול סינגלים במזרח המכתש (איזור בארות, סהרונים, בשמים). אתה מוזמן להצטרף ולו רק בגלל שיש לנו אותה חליפה של גרי פישר
אם יש עוד מעוניינים, פנו אלי במסר. אני כבר "תפוס להובלה", כך שתצטרכו להביא לעצמכם אמצעי תחבורה מהבית.

רֶשֶף

New member
נחל מעוק ו/או נחל גלד../images/Emo35.gif

מישהו עשה? מכיר? שמע? יודע?

שמורת טבע

בשמורת הטבע של הרמון והר הנגב מותר לרכוב על אופניים רק על דרכי ג'יפים. הפקחים מאוד מקפידים. 18240 - לא צפויה בעיה, רכיב ויפה. בזמנו כתבתי כתבה שפורסמה במגזין ארץ וטבע על מסלול טיול שירד במעלה רמון ועבר בדרך זו. 18260,18232 - בטח לא כדאי בעליה וגם אסור. 18210 - אין בעיה בכל כיוון.

joeyi

New member
טעיתי-ארז צודק-שניהם שבילים של

הולכי רגל-18232+18260. 18260 במכתש עובר את קניון הפריזמות.בשניהם העליה וירידה של המצוק-לא רוכבים. אבל -- אפשר לרכב ממצפה רמון להר רמון,מעלה ערוד, על המצוק ובנחלים-ולא על הכביש.

למעלה