שאלה כלכלית וקצת יותר...

ש ו ב י

New member
../images/Emo35.gifשאלה כלכלית וקצת יותר...

אני ויובל ביחד 5 שנים שמתוכם חיים ביחד 3 שנים. ומתוכם כבר מדברים על חתונה שנה. הבעייה שמרתיעה אותנו היא הבעיה הכלכלית. אנחנו לא מצליחים לחסוך הרבה. יובל מציע להתחתן להסתמך על המתנות ואני פוחדת מזה. מה עושים??????? ראוי לציין שאני והוא כ"כ כבר רוצים להתמסד!!!!!

Hadar p

New member
אני חושבת שהחתונה סוגרת את עצמה!

כל מי שאני דיברתי איתו עד היום וגם אצלנו! החתונה סגרה את עצמה! אני לא יכולה לדבר בשם כולם אבל לא נראה לי שזה מה שצריך להפחיד אתכם! ההורים שלכם לא ישתתפו או לא יתנו מתנה?

Hadar p

New member
אגב...אפשר להתחתן בחורף ואז העלויות

נמוכות יותר! מאשר בקיץ. קיץ זה אומר החל מיוני ועד אוקטובר ברב המקומות!

ש ו ב י

New member
ההורים יתנו

כמובן כמה שיוכלו לתת אבל היינו מעדיפים לעשות את החישובים קודם כל במה יהיה לנו. אני חושבת שבסוף אני אשתכנע ויאללה נלך על הצעד הזה. אנחנו באמת חושבים על החודשים הקרים אבל כאן יש את החיסרון של מקום סגור..... אבל כבר נראה, תודה!

תוכי

New member
טוב,

האמת שלדעתי לא כדאי להסתמך על המתנות בלבד אלא חובה שיהיה כסף בצד מה גם שתלוי כמה אתם הולכים להשקיע בחתונה

Ronnie*

New member
המתנות לא בהכרח מכסות.

תלוי איפה מתחתנים וכמה עולה מנה. אנחנו התחתנו בחורף ולא כיסינו (ודווקא קיבלנו די הרבה יחסית). אם יש השתתפות, אפילו קטנה יחסית, מצד המשפחה, המתנות יכולות לכסות את השאר.

Hadar p

New member
נכון! זה תלוי איפה ובמה משקיעים וכמ

וכמה? אם מחליטים שלמרות וזו החתונה שלנו!! עדיין לא מתפרעים ולא מפריזים כל אחד במה שהוא חושב! אני לדוגמה רציתי מאד לעשות מתנות לאורחים את יודעת ביציאה....וכולם מסביביב שכנעו אותי שלא צריך ושאף אחד לא זוכר.... בסוף לא עשינו ואני לא מצטערת! לא חסכתי למשל בטבעת שעלתה לי יחסית יקר אבל זו הטבעת שהכי רציתי ולא התפשרות! כל זוג וההחלטת שלו! אני בטוחה שתדעו לקחת את ההחלטות הכי נכונות עבורכם. ואני גם חושבת שבסופו של דבר עם המתנות ואם המתנות מההורים תצליחו לסגור את הארוע ואפילו להשאר עם משהו!

רחלילי

New member
החתונה ממש לא מכסה את עצמה

ממש לא אני שומעת סיפורים על אלה שאצלם זה כן כיסה אבל זה לא תמיד ככה. אולי אם תקחו מקום ממש לא יקר או שיש לכם אורחים לארג´ים במיוחד. היא מחזירה את חלקה הגדול אבל אצלנו רחוק מלכסות את כולה.

דפי26

New member
אני דוגמא לכך שכיסינו...

(מוכנה להעביר את רשימת המוזמנים שלי
)

ש ו ב י

New member
תראו

ממה שכבר יש לי אנחנו מכסים את כל התוספות מסביב (שמלה, סלון,דיג´י, מעצבת,וחליפה) - כמובן שהסכום הוא המקסימום וחישבנו כמה יעלה הכי הרבה.... ואני מאמינה שההורים יעזרו אבל עדיין יהיה חוסר מסוים. ברור שאנחנו לא הולכים על מקום יקר אלא על מקום שמצד אחד יראה ויתן הרגשה טובה וגם המחיר לא יהיה בשמיים. הבעיה היא מס´ האורחים (אנחנו בנויים מ- 4 משפחות ).

דפי26

New member
שובי חמודה...

אתם תסתדרו. אם אתם אוהבים ורוצים להתחתן זה השיקול ולא אם יש או אין. קודם מקבלים החלטה להתחתן ואח"כ קובעים נסגרת תקציב בהתאם ליכולות ולקיחה בחשבון את המתנות (תחשבו את המתנות כמינימום לו אתם צופים וכך אם יהיה יותר תשמחו)

ש ו ב י

New member
תודה דפי../images/Emo141.gif

ותאמיני לי שאחרי ותק מגורים של 3 שנים....... הסימן של הטבעת מופיע, אבל אין ספק שהיום של האושר הזה והטבעת הרישמית יעשו את זה עוד יותר כיף.......!!!!!!!

אמיקה

New member
מימון "עצמי" - מניסיון

מהסוף - החתונה כיסתה כ70% - 80%, כולל 4 מתנות גדולות יחסית (2 מתוך 3 המשפחות
שאנחנו + סבתות), והייתה בלתי נשכחת ואפילו ברמה גבוהה... מה שנותר מההתחייבויות לשלם - הלכנו לבנק, כמו גדולים, הפקדנו את המתנות בינתיים בפקדון יומי, ועל סמך הפקדון + יחסים טובים עם פקידת הבנק האישית של שנינו ושאר נסיבות "מקילות" - קיבלנו הלוואה. בשביל זה צריך - מראש, לקבוע עם כמה שיותר מהספקים (בעיקר האולם) שהתשלומים יהיו לאחר החתונה, נניח לפחות חודש אחרי. בכל מקרה נקודת המוצא שלנו, כהחלטנו להתחתן, הייתה שלא מחכים ל"זכיה בלוטו" כדי להתחתן. מצבנו הכספי הוא נתון - לפחות זמני, לפחות בשנה - שנתיים הקרובות. כנ"ל מידת היכולת ו/או הרצון של ההורים. כנ"ל סדר גודל מתנות. אז מכאן מתחילים. להרגשתי האישית (ויש מי שיתווכח איתי) - חבל לא להתחתן רק בגלל השיקול הכספי, לא זה צריך להיות השיקול (כמובן בגבולות הסביר)... ואגב - אני כמעט לא מכירה חתונות שכיסו את עצמן, וכולם חיים ומאושרים

kisses

New member
צריך לקחת בחשבון

שעלות חתונה זה מינוס פלוס 100000 ש"ח קחו גם בחשבון שמתנות החתונה אולי יכסו רק 80% מהעלות. עם ההורים נותנים במתנה את ה - 20% הנותרים אז סבבה קדימה לכו ותתחתנו כבר ושיהיה המון מזל טוב.

ש ו ב י

New member
תודה../images/Emo25.gifליאת

אני באמת מקווה שתוך חצי שנה אני אהיה נשואה טרייה רישמית ולא נשואה טרייה כמו היום....

למעלה