שאלה לגבי עובדים זרים

ענתי44

New member
../images/Emo35.gifשאלה לגבי עובדים זרים

לפי חוק סיעוד אדם שנמצא זכאי מקבל עזרה בבית מקסימום 15 שעות ( אלא אם הוא ניצול שואה) שזה שווה ערך לכ- 1,600 שח, ויתקנו אותי המתמצאים, בזכאות מלאה. עכשיו אם אני מבקשת להביא עובדת זרה, הזכאות הזו לא נשארת. אם אני אמורה לשלם לעובדת כ- 650 $ ועוד תשלומים שונים. מה קורה עם הכסף הזה? האם מפחיתים אותו מהסכום שאני אמורה לשלם?, האם העובדת מקבלת בנוסף לדולרים ממני גם את הסכום הזה מביטוח לאומי? האם הוא הולך לחברת כוח האדם עבור זה שסידרה לי עובדת? או האם הכסף לא משולם ונשאר בקופת המדינה? ואם המכסת שעות שנקבעה לאמא שלי, היא מחצית, הווה אומר 7 שעות וארבעים וחמש דקות שבועיות, האם, במקרה שהתשלום הולך לחברת כוח אדם או לעובדת, האם עליי להוסיף על הדולרים גם את יתרת הסכום? מישהו מוכן לעשות לי סדר בבלגן? שבת שלום!

chen110

New member
לגבי עובדים זרים

שלום ענתי הכסף המגיע מביטוח לאומי מועבר בשקלים לחשבון הבנק של העובדת הזרה (כמובן אחרי שכל ההליכים הוסדרו). את ההפרש בין שכרה לבין קצבת הסיעוד - עלייך לשלם. אם נקבעה לאמך מכסת שעות נמוכה מהמקסימום (שהוא 15.5 שעות) - ממילא לא תוכלי לקבל אישור להבאת עובד זר. את חייבת לקבל את מקסימום השעות על מנת שתוכלי לפנות למשרד התמ"ס לבקש אישור העסקה של עובד זר. נשמע מאוד מסובך - אך לא בהכרח. בקשי עזרה והנחייה גם מחברת כוח האדם.

קורנית

New member
עובדת זרה

אנחנו הלכתנו לחברת כח אדם שהומלצה על ידי הפסיכולוגית של אמא. הוצמדה אלינו עובדת, שראיינה אותנו לגבי מה שאנחנו רוצות/ צריכות. מאד לא היינו מרוצות מהיחס שלה, וביקשנו להחליף אותה... ואז קרה נס, והאישה שכעת מטפלת באמא הגיעה לשם אחרי שפחות או יותר ברחה מהמעסיקה הקודמת שלה, והציעו לנו אותה, וביררנו המלצות (מהמעסיקה שלפני כן) וקיבלנו אותה, ועכשיו היא חלק חשוב מהמשפחה. לאמא מגיעות 15.5 שעות מהביטוח לאומי, ועוד 9 שעות כי היא ניצולת שואה. לליטה - המטפלת - מחכים כל חודש שני צ'קים במשרד של חברת כח האדם, והיא הולכת לקחת אותם, מסבה אותם על שמנו, ומפקידה בחשבון הבנק של אמא. אנחנו צריכות לחתום על טפסים שלהיא אכן נמצאת ועובדת - כל חודש מחדש. אנחנו נותנות לה את שכרה בדולרים ירוקים - 750 דולר שכר בסיס, ועוד 50 דולר לכל סופשבוע בו היא נשארת במקום לקחת חופש. העלינו לה את השכר ב 50 דולר לחודש כל שנה. היא שווה את זה, ויותר! תשלומים נוספים: דמי תווך לחברת כח אדם. די הרבה בהתחלה, משהו צנוע יחסית כל שנה - בתמורה הם באים לבדוק שהכל בסדר בבית, ביקורת פתע כאלה, וגם הדרכה לעובדת כשיש צורך. ביטוח בריאות לעובדת, דרך ביטוח לאומי, אני חושבת.... דמי חופשה והבראה שנתיים לעובדת. על כל זה מקבלים הנחיות ברורות בחברת כח אדם. ענתי - אני רואה שכבר החלטת, וזו החלטה טובה ונכונה. רק, אנא - הקפידי לקבל המלצות על מי שאת מכניסה הביתה. ואל תתבישי להחליף את מי שלא נראה לך בהצלחה

ענתי44

New member
כמו שאמרתי אני רק מכינה את הניירת

אבל כשהתחלתי לברר וגם לאור העובדה שאני חלק מהצוות הסברה שמתכוון לשנות את המצב למען החולים, אז גם התעניינתי בזה באופן מיוחד וצצו לי השאלות. תודה על התשובות המהירות.

zs1957

New member
תשלום לעובדת זרה

היי ענתי, אני חושבת שכדאי לך לבקש הערכה מחדש לגבי חוק סיעוד לאמא. מצבה הוחמר ולכן היא זכאית ל-15.5 ש"ש. אם היא ניצולת שואה מגיע לה עוד 10 ש"ש. עלייך להרשם בחברת כ"א העוסקת בהשמת עובדים זרים בסיעוד. התשלום לעובדת הזרה נקבע בינך לבינהאם היא חדשה זה 550$ +ביטוח רפואי +דמי כיס שבועיים 100 ש"ח +ביטוח לאומי+12 ימי חופשה +5 ימי הבראה בתום השנה הראשונה. העובדת צריכה לפתוח חשבון בסניף הדואר לשם מוכנס לה הכסף מביטוח לאומי עפ"י חוק הסיעוד שנקבע לאמא. את מוסיפה את היתרה. יש להחתים את המטפלת על קבלת הכסף וכן לתת לה תלוש משכורת עפ הפירוט על הרכב השכר. אם יש שאלות נוספות אשמח לענות. זהבה שחם

ענתי44

New member
בבדיקה של ביטחו לאומי נקבע

שמבחינה רפואית מגיעה לאמא את מירב הסיעוד. וזה היה עוד בתקופה הטובה לפני האירוע המוחי וההחמרה הנוכחית, ברם, המדינה קיצצה את הסיוע עלפי קרטריון הכנסה.אמא עוברת במעט את הסכום שנקבע. ולמרות שההוצאות גדולות מסביב וההכנסה לא מספיקה, את ביטוח לאומי זה לא מעניין. חוק הוא חוק. ( אם את זוכרת זהבה העלינו את הסעיף הזה במטרות שהצבנו)

zs1957

New member
תבדקי שוב מה אומר החוק.

ענתי שלום רב, לדעתי מגיע לאמא חוק סיעוד . תבדקי שוב בביטוח לאומי. מצבה הוחמר והיא סיעודית מורכבת.הטיפול בה יקר ואין זה הוגן שאת תשאי בטיפול לבד.הורייך שלמו כל החיים ביטוח לאומי ומגיע לאמא לקבל חוק סיעוד. זהבה שחם

ענתי44

New member
היא מקבלת חוק סיעוד רק

שהשעות הופחתו לחצי בגין הכנסה. כבר עשיתי כמה נסיונות לנסות להגדיל את השעות ונעניתי בשלילה. כולל פנייה של עו"ס בבית חולים.

yudika

New member
בדיוק קיבלנו מחב' כ"א עדכון על

קריטריון ההכנסה והוא עכשיו (אולי השתנה מאז שביררת) ליחיד: 7,383 . לזוג: 11,075 ש"ח לחודש. אגב פנסיה מגרמניה לא נכללת בשום מקרה בסה"כ הסכום בקריטריון!!! יש אפשרות שהמטפלת תיקח את הצק ותסב אותו או שיהיה לה חשבון בבנק הדואר (יותר מסובך - ניסיתי, הביורוקרטיה שם הורידה לי את החשק וביטלנו). האם את יודעת שמגיע לך החזר ממס הכנסה אם את מטופלת באמא סיעודית?!?!? ואם את לא עובדת אז לבעלך !!

ronnyw

New member
הידהמתם אותי !!!

אני נדחיתי בזמנו על ידי הביטוח הלאומי, בטענה שסך הכנסת שני הורי מעל התקרה... הם בפירוש חישבו גם את הקצבה שהורי מקבלים מגרמניה, ומצד שני לא הכירו בהם כניצולי שואה. (מה צריך בשביל ההכרה הזו? הם מקבלים פיצויים מגרמניה, סיפור חייהם מתועד במוזיאון שפילברג וכן ב"יד ושם". מה עוד אפשר לבקש?!!) אני לא מקבלת אגורה אחת (או שעת סיעוד אחת או איך שהם לא קוראים לזה ) והייתי חייבת לממן בעצמי את כל הבדיקות על מנת להכיר בהם כסיעודיים (472 ש"ח לבודקת שבאה לחצי שעה. ולך תיתווכח...) ואת כל הטיפול שלהם כיום: שתי עובדות זרות, מועדון יום לאימא שלי לחצי יום, מונית מיוחדת שלוקחת אותה כל יום הלוך וחזור, ( כבר איננה יכולה לסוע בהסעה עם אחרים, כי באה רק לחלק מהיום) ומחיה (אוכל, חשמל ארנונה, טיפול שיניים, ביגוד...) המדינה לא עוזרת לנו באגורה שחוקה אחת !! סך ההכנסות של שניהם (ללא הפיצויים) הרבה מתחת 10,000 ש"ח. האם עלי לנסות שוב?

ענתי44

New member
../images/Emo46.gif את צריכה לכתוב תלונה

למבקר המדינה. איזה חוצפה!!! אני המומה. פשוט בשוק.רוני את חייבת לשנות את המצב . עד לאן הגענו? המדינה עוסקת את קשישיה. פשוט לא נתפס המחדל הזה. את יודעת מה אולי אפילו לתבוע בבית דין לעבודה שיתחילו לשלם את המגיע ביושר להוריך.

zs1957

New member
בהחלט כדאי לנסות שוב

היי רוני, לכי לביטוח לאומי ובקשי מהם לראות את החוק. אל תאמיני לאף מילה רק למה שכתוב בחוק. לדעתי מגיע לשני הורייך חוק סיעוד +תוספת שעות בשל היותם ניצולי שואה לכל אחד מהם 25 ש"ש. בהצלחה!!!!! זהבה שחם

ronnyw

New member
תודה על הפלפל שדחפתם לי...

אז עשיתי בדיקה יסודית של מה מגיע ומה לא, ובשבוע הבא אלך לביטוח לאומי ואגיש תביעה מחודשת. לפי התשובות שקיבלתי (שאומתו באתר הביטוח הלאומי באינטרנט): לזוג שחי יחד בבית, וסך הכנסותיו עד 11,075 ש"ח - מגיעה גימלת סעד מלאה. לזוג שחי יחד בבית, וסך הכנסותיו עד 16,613 ש"ח - מגיעה מחצית גימלת הסעד. סך ההכנסות כן כולל פיצויים ! (והכנסות משכר דירה אם יש, ועוד ועוד). הורי בהחלט נופלים (יחד עם הפיצויים) בתוך התחום, ולכן אגיש תביעה. נותרו עוד הרבה דברים פתוחים, למשל: האם מגיעים להם כספים למפרע (על כל התקופה שהתפספסה?) האם כל אחד מהם זכאי לקצבה או רק אחד מהם? לפי מה שהבנתי, רק מי שזכאי למלוא הגימלה, זכאי גם לנקודות כניצול שואה. אחרת - לא. ההגיון נראה לי עקום, אבל זה מה שנאמר לי. ביום א' הבא אתייצב במשרדי הביטוח הלאומי. אם אחזור עם מידע חשוב חדש - איידע את כולכם.

yudika

New member
יופי שהתחלת להזיז עניינים אני שולחת

לך הרבה כח

ronnyw

New member
תודה, תודה, יודיקה.

זה לא רק כח - זה הרבה ניירת וסבלנות. אגב, זו הפעם השלישית שאני עוסקת בזה (אישור רופאים, אישור בנקים, הצהרות סודיות....). נקווה שהפעם ילך. כפי שהבטחתי - כשאסיים ואצליח או לא, אספר פה, כדי שגם אחרים ידעו.

למעלה