שאלה למחשבה

GrEeNgIrL3

New member
../images/Emo35.gifשאלה למחשבה../images/Emo35.gif

אז ככה, כשמישהו נוסע בזמן ומתערב בהיסטוריה , כמו שקורה בד"כ בסדרה, הוא משנה את הארועים העתידיים לקרות ואז נוצרת מציאות חדשה בעתיד. כלומר, שינוי ההיסטוריה משנה את העתיד. לכן, כשהדוקטור ורוז נסעו אחורה בזמן והתערבו בארועים היסטוריים הדבר היה אמור להשפיע על העתיד. מי מביננו שראה "אפקט הפרפר" יבין טוב למה אני מתכוונת. כל פעולה קטנה שמשנים בעבר או התערבות שלא הייתה אמורה לקרות משנה את העתיד בצורה משמעותית. בסדרה נעשים שינויים גדולים מאוד למשל בעונה הקודמת כשהדוקטור ורוז נסעו אחורה בזמן ונתקלו ברוחות הגז האלה שרצו להשתלט על הגופות של המתים.. אם הם לא היו מופיעים כנראה שזה לא היה נמנע. אבל בגלל שהם שינו את מהלך הארועים, כשהם יחזרו העולם אמור להיות שונה. אבל כלום לא השתנה. גם בעוד פרקים הם מתערבים בהיסטוריה וכשהם חוזרים לעתיד שום דבר לא משתנה. וכאן נשאלת השאלה, מבחינתי לפחות, האם הם היו אמורים לשנות את ההיסטוריה? כלומר, אולי הם בעצמם חלק מהארועים ההיסטוריים שקרו ובעצם והכל תוכנן מראש? ואם הם לא היו מתערבים אז העולם היה משתנה. כלומר, אולי המציאות נוצרה כתוצאה מההתערבות שלהם? דיי קשה לי להסביר, אני מקווה שהבנתם וסליחה על החפירה

TheSegal

New member
אולי הם במקרה נתקלים במקרים

בהם מישהו מנסה לשנות את ההיסטוריה של כדור הארץ... אני אתן דוגמא מסדרה אחרת שאני מאוד אוהבת שנקראת "מסע בין כוכבים הודר הבא". בסדרה קיים גזע בשם הבורג (The borg) הם גזע שמספח אליו גזעים שונים על מנת לשפר את עצמו והם קולקטיב אחד כלומר כולם חושבים אותו דבר ויש להם מלכה אחת שמנהלת את העניינים - נשמע מוכר לא 
באחד הסרטים שנעשו לפי הסדרה הבורג נמצאים בסכנת הכחדה ולכן הם החליטו לחזור אחורה בזמן ולנסות להשתלט על כדור הארץ של המאה ה- 22 (לעומת המאה ה-24 בה מתרחשת הסדרה) אז כמובן שהגיבורים חזרו גם הם אחורה בזמן וסידרו את העניינים. בנוסף, בדיוק כמו שקשה לך להסביר למה את מתכוונת, קשה מאוד להסביר למה התכוון המשורר במסעות האלה בזמן מאחר ואנו רואים בבירור שלולא הדוקטור הרבה דברים היו משתנים, אבל הדוקטור שייך לגזע שנקראים Time Lords ובתרגום מזעזע "אדוני הזמן" והוא אפילו אומר בעונה הראשונה בפרק עם התחנת חלל שמשדרת חדשות ואחר כך תוכניות בידור שהוא דאג לסדר את הזמן, אבל משהו התנגש לו עם התוכניות. נייתן להסיק מכך שלעוד גזעים יש את היכולת לנוע בזמן או שמימדים אחרים נכנסים לנו בחורי הזמן וגם אני מצליחה לחפור בלי להצליח להסביר את מה שאני רוצה...

למעלה