שאלה למתכנני הישוב

KOG15

New member
../images/Emo35.gifשאלה למתכנני הישוב../images/Emo70.gif

יש לי שאלה או בעצם שאלות... מתי תהייה בריכה בישוב? מתי יהיה מרכז? מתי יהיה מגרש נורמאלי? כי (לפי דעתי) לבנות בית בי ספר לא נחוץ כל כך כי יש את לפיד אז אין לחץ... אבל חבר'ה הנוער בימים שאין פעילות מ-ש-ת-ע-מ-ם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ronpel

New member
תשובות

1. בריכה לא ידוע כי הקרקע לא שייכת לישוב. אנו מנסים לקבל אותה לבעלות הישוב בחודשים הקרובים - אם אכן זה יצליח אפשר לחלום על בריכה בקיץ 2005 2.מרכז - גם שייך לאנשים פרטיים. הצענו להם להקטין אותו וכך להפוך אותו לכלכלי וכדאי מבחינת כולם. אתמול קבלנו סקיצה ראשונה לעיון ואנו בודקים זאת עם המועצה. אני מאמין שנגיע לסיכום כך שיתחילו לבנות את המרכז תוך שנה. 3.מגרש פתוח- יהיה בבית ספר. אולם ספורט סגור מתוכנן להקמה ליד בית הספר ב2005 ע"י מפעל הפיס. 4.דעתך לגבי בית הספר שגויה כי אין את בית הספר בלפיד. שנה שעברה כבר לא היה מקום ונאלצנו להקים מבנים לכיתות א - שנה הבאה יש עוד 2 כיתות א חדשות. היום הדבר הכי לוחץ זה בית הספר. חשוב שתדע שבתוך בית הספר מוקם מתנ"ס בגודל של 600 מטר שיגדיל מאד את האפשרויות לפעילות . (המתנס יהיה מוכן בנובמבר) מעבר לכל זה - אולי תיזום פעילות לנוער בישוב. תפנה לזמר או ליאת או חגית וישמחו לעזור בכל יוזמה שיש בנושא. דוגמא : ניתן להקרין סרטים בגן ברחוב יהודה. כל מה שצריך זה 2 נערים שיקחו זאת על עצמם. מסך יש , כסאות יש, DVD יש , מקרן יש. רק צריך יוזמה וקצת עבודה עצמית. בברכה רונן

haimdgn

New member
השימוש בב"ס לפיד

רונן שלום בתור תושב לפיד, הייתי שמח אם היית מסביר לו שכמו דברים נוספים, גם השימוש שלכם בביה"ס היה של אורחים שהמארח נאלץ להצטמצם כדי לארחם והדבר לא נעשה תמיד בשמחה. בעיקר בגלל ההרגשה שמשתמעת מדברי אותו תושב, לדעתו לפיד צריכה לספק את התשתית לכפר האורנים. כדי שהדברים לא יהיו תלויים באוויר, אספר כי בגלל עומס התלמידים בביה"ס כמעט ואין חדרים מעבר לחדרי הכיתות. המועדונית שפעלה בעבר במקלט נאלצה להתפנות למרחב פתוח בבית הספר ועוד ועוד. לעומת זאת, כשאנשים מלפיד רצו להשתמש בשירותי הספריה שלכם, בעבר, התגובה היתה: הכניסה רק לתושבי כפר האורנים. בוא ונשנה את הגישה ברמת ההתיחסות שלך כנציג הציבור, כך נהיה שכנים טובים ולא אורחים ומארחים. חיים

ronpel

New member
זה נוער

והם רואים דברים אחרת . אני לא חושב שיש תושב בכפר האורנים שלא מעריך את האירוח שנתתם לילדינו ב7 שנים האחרונות. וכהורה לילדה בבית ספר ב3 שנים האחרונות העזיבה מאד קשה לנו. לא מוכר לי נושא הספריה - אשמח לבדוק. אני מאלה שתומכים בנסיון לבצע שיתוף פעולה בכל תחום בין שני הישובים. רונן

הספריה שלנו פתוחה גם לתושבי לפיד

אתם מוזמנים כתמיד. אמנם, כרגע, יש מעט כותרים וגם הם בעיקר נשענים על הספריה של המועצה האזורית שלנו (מטה בנימין), אולם הספרניות משתדלות לשמור על עדכניות. בכל מקרה, לכשיפתח המתנ"ס החדש שלנו ובו ספריה המתוכננת להגיע ל-300 מ"ר נשמח להמשיך, כמו היום, לתת שרות גם לתושבי לפיד. אדרבה, ריבוי הקוראים יאפשר לספריה לנהל את עצמה כמרכז רווח עצמאי ולהשקיע את ההכנסות בתשלום שכר לספרניות, בכותרים משלנו, בספריית עיון לילדים ולמבוגרים, בפינת אינטרנט, בפינת משחקיה לפעוטות, בפינת קריאה והקראה לקטנים, בספריית השאלה של קלטות שמע וקלטות וידיאו, במפגשים עם סופרים ומשוררים, בספרייה בנושאים ייחודיים (שפות, שואה וכדומה), בפינת קריאה של בטאונים וירחונים ועוד ועוד...

haimdgn

New member
RE:השימוש בב"ס לפיד

תודה על התגובה. רונן, אין צורך בבדיקה היסטורית על מה שהיה. העיקר, לדעתי, הוא שינוי הגישה ואני שמח שאתם רואים את הדברים באותה רוח חיים

וק

New member
אתה צודק

הרבה יותר הגיוני ש 300 תלמידי בית ספר קטנים שלא יכולים להגיע לבד לשום מקום יוסעו לבית ספר בלפיד.בעוד 15 בני הנוער העצמאים שיכולים להגיע לבד לכל מקום, דוקא להם ייבנה המגרש קודם....

KOG15

New member
זאת לא הכוונה

עזוב מגרש זאת לא הייתה הכוונה שלי. מה שהתכוונתי זה שתכלס אין בישוב הרבה מה לעשות. ורק שתדע שניידים אנחנו לא כי עוד אין לי רישיון. אז הנה שאלה זה שילדים ביסודי בונים להם בית ספר זה טוב ויפה ואפילו מצויין אבל רגע הנוער לא נחשב? מגרש נורמאלי בשבילי זה לא כמו בלפיד זה מגרש עם שערים ועם שטח נורמלי. אם למשל אין איך לעשות מגרש איך שהו אז אפשר לתחזק את המגרש שיש כבר שמצבו לא משהו... הבעיה היא שגם אם נרצה הנוער לא יוכל לתחזק את המגרש. מאיפה לנו לדעת מה צריך לעשות שם? אני מודה לקומונרים על הפעילויות (הם ממש כפיות אתם אחלה!) אבל פעם בשבוע נראה לך שזה מספיק לנו? לנוער אין מה לעשות חוץ מיום שני

יאללה עדי! ../images/Emo45.gif

סופסוף מישהו (יותר נכון מישהי..) הרימו את הכפפה והתחילו לדבר :) ומעניין מאיפה זה הגיע... אני חושבת שאת צודקת מאוד ובכלל לא צריך להתאמץ כדי לראות את כל בני הנוער שנמצאים ביישוב ומשועממים למוות (היישוב קטן די משעמם ללכת בו כי הוא נגמר מהר...וזו הפעילות הקבועה היחידה שיש לנו!!) מה שכן,הקומונרים כמו שאמרת הם אחלה וגם צריך לזכור שיש לנו את המועדונוער שהוא שלנו אבל כמעט ולא משתמשים בו...ואני עדיין לא הבנתי למה. ועוד דבר אחד נוסף,שצריך לשים עליו דגש- ביישוב יש יותר מ-60 בני נוער. ומשעמם להם!!!

KOG15

New member
תודה לימור

אגב לא התכוונתי באי מייל הראשון להגיד שבית ספר זה לא חשוב הכוונה הייתה שפשוט מאוד אף אחד לא אומר לנו מתיי יהיו לנו בישוב דברים כאלה ובינתיים אנחנו רואים בית ספר מוקם אז אני שואלת מאיפה לנו לדעת?

וק

New member
אני שמחה שהגעת למסקנה שבניית בית

ספר זה מצוין. לא זה מה שכתבת בהודעה הראשונה. אני מתנצלת אם פגעתי. כל הכוונה שלי היתה להדגיש את חשיבות בניית בית הספר. אני בהחלט חושבת שצריך לפתור גם את בעיית בני הנוער. נדמה לי שדי מתאמצים לעשות את זה. תקראי את תקציב היישוב. חלק הארי של פעולות תרבות ורווחה מופנה לטובת בני הנוער (היתה על זה התכתבות בעבר). קיבלתם כמה הצעות מרונן. תחשבי על מה יש במקומות אחרים שחסר אצלנו ביישוב ותנסי "לייבא" את הרעיונות. שיהיה בהצלחה

ועדת נוער - הצטרפי לועדה ותשפיעי

משעמם? רוצה עוד פעילות? סבבה! בואי והצטרפי לצוות החושב בועדת נוער הציעי רעיונות, הצעות, פעילויות . בואי לייצג את הנוער בישוב, את וחברייך מוזמנים ......די לקטר! הגיע הזמן ליזום, להשפיע. מבטיחה לעזור.... ליאת 051-319586

עם גישה כזו לא תגיעי רחוק

אין פעילויות נוער מספקות ביישוב.זו עובדה ידועה. אני בעצמי בתור אחת מהן יכולה לספר על כמה שמשעמם פה. אפילו את האופציות הפשוטות ביותר-של מקום להיפגש בו ומקום לשחק בו אין לנו. הגישה שבה נקטת היא פוגעת מאוד,כי אמנם עדי לא הייתה מדויקת בדברים שלה לגבי בית הספר היסודי בלפיד, אבל גם את לא צדקת במה שאמרת-ביישוב יש עשרות בני נוער,אם לא יותר,ורובם הגדול הוא ילדים מכיתה ז' עד י"א, שלהם,כפי שהחוק אומר,איןרישיון,ככה שהניידות והעצמאות שלהם פחותה מאוד,ובהתחשב בכך ובזה שאין פה כ"כ הרבה פעילויות (בעצם יש בקושי.אמנם הן טובות ואין לי דבר רע להגיד עליהן אבל רק שיהיו יותר!). והתייחסות מלאה גם לגבי השמיניסטים,שאני אחת מהם.אולי להם יש כבר רישיון(על זה דיברת ב"עצמאיים שיכולים להגיע לבד לכל מקום????),אבל לא תמיד יש את האוטו,והחברים שלנו רובם לא נמצאים ביישוב אלא איפה שאנחנו לומדים-ברעות/מודיעין,ואנחנו לא ממש עצמאיים ויכולים להגיע לשם בכוחות עצמנו,אלא אם כן יש אפשרות שההורים יקפיצו. ואם כבר אני מוכיחה את עצמי נגדך אז עד הסוף-ידיעה בקיאה במספרים,במיוחד של כמויות הילדים הקטנים והגדולים הנמצאים ביישוב מוערכת מאוד ע"י בני הנוער,שמרגישים גם ככה מקופחים ושכוחים. אני אישית לא ממש חושבת שיש רק 15 בני נוער ביישוב. עובדה קיימת ומוכחת, שרק ברשימת הבנות שעושות בייביסיטר מופיעות לפחות 20.....

ronpel

New member
מה אתן מציעות

לעשות כדי לשפר את המצב? איזה פעילויות נוספות יש לנוער בישובי הסביבה שאפשר להביא לכאן? מצד אחד מתלוננים שאין לאן ללכת אבל מצד שני את אומרת שלא באים למועדון- זה קצת סותר אחד את השני? בשתי ההודעות יש הרבה תלונות שלא מקבלים- אבל לא מופיע אף משפט על מה אתן מוכנות ליזום ולבצע בנושא? אני בטוח שתקבלו שיתוף פעולה מלא לכל רעיון שתיזמו.

אני פה../images/Emo24.gif

עדי, לימור, אוראל וכל מי שרוצה, חפץ וצריך! אני פה בשבילכם, אני אשמח לשמוע את דעתכם בכל נושא ובעיקר אם הוא קשור לנוער. כמו כן, אשמח לעזור לכם להרים את הכפפה ולעשות משהו משלכם. אני בטוחה שאתם יודעים איפה למצוא אותי

outdoro

New member
תשובה לkog15

יש עד הרבה דברים לעשות בישוב מלפני שהיא בריכה מרכז מגרש. הילדים אם לא רוצים ללמוד בלפיד צריך לפתוח בית ספר. וחוץ מזה יש את הקומונה שיש פעילויות בכל יום שני בין השעות20:00-22:30 אז לחכות ויקימו בריכה מרכז ומגרש רק לחכות. ורק אם אפשר מה השם שלך???

KOG15

New member
קוראים לי עדי

רגע זה היה דיון על הנוער והפכתם לדיון על הסיפריה? חחחחחח מה הקשר?

למעלה