שאלה מעניינת

smochkin

New member
../images/Emo35.gifשאלה מעניינת../images/Emo35.gif

חשבתי על משהו ומעניין אותי לדעת איך זה אצלכם. יש לי חבר שהוא לא צמחוני אבל אני מצליחה להסתדר איתו בכל הנוגע לענייני הבשר שהוא אוכל למרות שאני צמחונית. איך זה אצלכם? יש למישהו/מישהי מכם/ן בן/בת זוג שאוכלת בשר למרות שאתם צמחוניים או טבעונים? סתם עניין אותי לדעת... SMOCHKIN

אני צמחונית ובעלי לא

בבית אנחנו אוכלים בעיקר ארוחות בוקר וערב שהן חלביות . הוא אוכל רוב השבוע בעבודה ושם אוכל בשר . בשבת בצהריים הרגלתי אותו לכל מיני ארוחות חלביות נהדרות כמו לזניה , קוסקוס עם ירקות , פסטה ברוטב שמנת ועוד , וזה ארוחות משביעות ואין צורך בבשר בכלל והוא מאוד נהנה מהן,כי כל השבוע הוא אוכל בשר , אז לא יזיק יום אחד לנוח, ובערב שישי , בשביל זה אני מחזיקה בפריזר כל מיני שניצלים מוכנים וכדומה שזה רק להוציא לטוסטר אובן ולחמם , לא צריך להתעסק עם זה יותר מידי. אני מנסה לשכנע אותו להיות צמחוני , אבל לא ממש בהצלחה , אז מתפשרים. דרך אגב לגבי ילדים קטנים ( עוד אין לי אבל כשיהיו) האם זה בריא שתינוקות וילדים קטנים יהיו צמחוניים? או שצריך לתת להם בשר מבחינה בריאותית?

smochkin

New member
אמממ....

אני לא יודעת את התשובה אבל אני יודעת שלפחות לגביי אני לא הולכת לגרום להם להיות צמחונים כבר מינקות. נראה לי שזה לא בריא להתפתחות לגדול בלי בשר. שיהיו יותר גדולים שהם יחליטו לבד אם הם רוצים להיות צמחוניים או לא. אני כבר הודעתי לחבר שלי שזה הולך להיות ככה: אימא נותנת להם אוכל מוכן כמו שניצלים מהפריזר, אבא ייטגן להם המבורגר וששתי הסבתות שלהם ידאגו לכל השאר. אותי בחיים הוא לא יימצא דופקת שניצלים במטבח!

tali_le

New member
חיפשתי ובדקתי...

ומצאתי מסקנות של דיון שהיה בפורום אחר שאני מנהלת (היי, הדיון הזה הביא אותי לפתוח את הפורום הזה מההתחלה) ומצאתי ככה: - אין סכנה בריאותית בגידול ילדים כצמחונים / טבעונים החל מהינקות מתוך ההנחה שכמו אצל מבוגרים שומרים על תזונה מאוזנת - ילדים שעומדים ליהות מגודלים כטבעונים - מאוד חשוב לתת להם לינוק - גוף התינוק לא מייצר מעצמו דברים שמפרקים את החלב ואם התינוק לא צורך חלב בחודשי החייםפ הראשונים הוא לא יוכל לצרוך אותם לעולם - כנ"ל לגבי בשר - אך פשוט אחרת - אדם שבשנים הראשונות לחייו לא יורגל לעיכול בשר לא יוכל לעכל אותו לאחר מכן, אלא אם הוא מוכן לסבול קשיי עיכול קשים במשך תקופת הסתגלות די ארוכה... בסה"כ די מומלץ לגדל ילדים כצמחונים או טבעונים - גם מסיבות בריאותיות וגם מסיבות של הרגלי תזונה (תחשבו על ילד שלא יהיה לו קשה לא לאכול מוצרי חלב- הוא פשוט לא יהיה רגיל לזה) יהיו כאלה שיטענו שלגדל ילד כצמחוני/טבעוני זה להחדיר לו אידיאולוגיה אבל האם זה לא תקף גם לגבי גידול ילד כבשרי? טלי

למעלה