שאלה

kitten rrr

New member
../images/Emo35.gif שאלה ../images/Emo35.gif

שמעתי שמדי פעם (כשיש ירח מלא אם אני לא טועה) זה טוב לעשות 108 ברכות שמש... אז רציתי לדעת למה דווקא 108? בנוסף שמעתי שרצוי שזו תהיה קבוצה קטנה, כמה אנשים? ואם יש איזה תרגיל או תנוחה שממולץ לבצע לפני? תודה,
ויום טוב!

יוגי בר

New member
הברכה לשמש

היי kitten אז ככה: 1. למה 108 פעם ברכה לשמש מתרגלים במסורת היוגית ל-108 פעם שמות האל. 2. הקבוצה זו יכולה להיות קבוצה קטנה או קבוצה גדולה או אפילו לבד אין הגבלה על המספר של האנשים. 3. מה לעשות לפני? הסוריה נאמאסקר- הברכה לשמש- היא מערך של תנוחות ברצף והם עצמם מהווים סט תרגילי חימום נפלאים מעין כמותם. על מה שצריך לעשותו(לדעתי- ומנסיון התרגול שלי) זה להתחיל את התרגול ברצף זרימה אטי ביותר. לתת לאגני- לחום הפנימי של הגוף להתפתח ולאחר מכן להמשיך ולהגביר קצב לפי רצון המשתתפים. 4. ידע כללי יש המון ואריאציות של הברכה לשמש. החל משנים עשר תנוחות וכן הלאה. השמש היא רחם היקום(במערכת השמש שלנו). והתרגול במסורת היוגית נועד להדק את הקשר וההבנה בינך לבין מהותך. תרגול יומיומי של הברכה לשמש מרפא מחלות מחזק ומחשל את הגוף פלאים. זהו, כמובן, תרגול שצריך (לדעתי) לעשותו מתוך הבנה של משמעות התרגול. התנוחה החשובה בתרגול זה לפי המסורת היא האשטנגה- התנוחה בה שמונת אברי הגוף: הראש- החזה-כפות הידים- הברכיים- וקצות הרגליים נוגעים באדמה. ואת מורידה את הראש והחזה בנשיפה איטית (נשארת בתנוחה זו מעט יותר) ומתמסרת לשמש. (ואם תרצי- חוזרת לרחם) 5. ועוד... ישנם מתרגלים העושים את כל הדרך (זה יכול להיות קילומטרים) עד למרכז הרוחני שלהם תוך כדי ביצוע תרגול הברכה לשמש. תרגול נעים ומלא שמחה. בברכה ואהבה יוגי בר

Simple but

New member
בוקר טוב!

במכון בו אני מתאמן יש מס' לא קטן של תרגילים לפני שאנו עושים את תרגילי "הברכה לשמש". חלקם כדלהלן: 1.תרגילי חימום צוואר ועורף. 2.תרגילי עיניים. 3.תרגילי נשימה.(סרעפתית ומתחלפת) 4.תרגיל "הפרפר". 5.תרגילים לחימום השרירים.(בטן ,גב ,רגליים וכו') בגדול ,"הברכה אל השמש" משמש כתרגיל חימום (לפחות אצלנו בשיעור) לפני ביצוע התנוחות. המדריך שלי הוציא ספר בו מוסברות התנוחות והתרגילים כולל תמונות. (איתן הוציא גם ספר כזה במתכונת מיוחדת לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים איתן הוא עובד מזה שנים) יום טוב!

יוגי בר

New member
קלאסי ולעניין

היי simple זה רצף חימום אחד בתרגול יוגה לפני הברכה לשמש. מה שהכי חשוב לפני ביצוע כל תרגיל חימום הוא לבצע תרגול הרפיה עמוק. שאווה אסנה- תנוחת המת. ואפילו לבצע לעתים תרגול יוגה נידרה. ֿ כל תרגול יוגה חייב מבחינתי להתחיל בהרפיה. מתונה-בינונית ולהגיע לעמוקה. הרפיה פיזית- מנטלית ורוחנית. זהו המסד עליו נשען כל התרגול. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה