שאלה

• פותח הנושא psa
  • פורסם בתאריך

psa

New member
../images/Emo35.gifשאלה ../images/Emo92.gif../images/Emo35.gif

האם הסימון של הארנבת על גבי מוצרי קוסמטיקה , הוא וודאי? הכונה האם בטוח שאותה חברה לא עורכת ניסויים בבעלי-חיים? תודה מראש

drn

New member
לא, אבל בכל זאת לא כדאי להשתמש בו

מוצר קוסמטי שלא נוסה על בעלי חיים הוא גניבה של מוצר שכן נוסה על בעלי חיים, אחרת לא הייתה ערובה לכך שהוא אינו מזיק לבני אדם. הרי אינך מצפה שימרחו על עורך או יטפטפו לעיניך חומר שנהגה תיאורטית בלבד ויתכן שהוא גורם כוויות או נזק אחר! בכל אופן, גם אם היית מוכן לקחת סיכון כזה, החוק אינו מאפשר זאת- ובצדק, לדעתי, לכן כל מוצר המכיל חומרים שאינם העתק של מוצר שכבר נוסה על בעלי חיים- מנוסה על בע"ח.

Gal-Mo0D

New member
ישנה רשימה מפורטת של חברות שלא

מבצעות ניסויים בבעלי חיים בISAV. על הסימן של הארנב אסור לסמוך...

drn

New member
כדאי לשקול החרמה של חברות שאינן

מבצעות ניסויים בבע"ח בעצמן, אלא נותנות לחברות אחרות לעשות זאת במקומן ועוד זוכות על כך לאהדה מציבור המתנגדים לניסויים... רשימת החברות האלה מופיעה ב ISAV...

psa

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif - את isav אני מכירה

גם ברשימה הנ"ל יש ספק על אמינותם של אותם חברות. הדבר היחידי שאני מצפה זה שלא יתעללו בבעלי-חיים. בברכה

ronico2

New member
drn צודק../images/Emo70.gif

מה שחברות הקוסמטיקה הגדולות עשו הוא לממן מחקרים בחיות על מרכיבים חדשים במוצרים שלהם, אצל חברות מחקר חיצוניות. זה טוב ליחסי הציבור אבל זה יקר, כך שהחברות הקטנות נפגעות, שזה גם טוב לגדולות. רוניקו

אם זה טוב לגדולות, אז תסביר לי

איך זה בדיוק שדווקא תאגידי הענק וחברות הענק (קולגייט-פלמוליב, פרוקטר אנד גמבל, ג´ונסון&ג´ונסון) הן אלה שעושות ניסויים בבע"ח? ובכלל, האם אתה חושב שרק כדי שחברות קטנות לא יפגעו מותר להתעלל בבעלי חיים, בשם היופי? למה אני צריך להרוג חיה או להתעלל בה כדי להיראות טוב יותר? תפקח את עיניך, כאן אין כל ויכוח. שום דבר לא מצדיק התעללות והרג לשם יופי, ואתה יודע זאת היטב. בקשר למדע, כאן עוד אפשר להתווכח. אני מסכים איתך שרבות מהחברות לא דואגות לבעלי החיים אלא ליחסי הציבור שלהן, אבל זה הרע במיעוטו ומראה על כוח רב של המתנגדים לניסויים.

drn

New member
לא הבנת. אין חברה שלא מבצעת

ניסויים בבע"ח. יש רק חברות שמודות בזה וחברות שכדי להסתיר את זה נותנות לחברות אחרות לבצע עבורן את הניסויים. מי גרוע יותר? לדעתי אלה שמשקרים, לכן אני נזהר שלא להשתמש במוצרים הנושאים סמל של "לא נוסה על בע"ח". לפחות אל תהיה פתי.

טעות בידך

אין חברות שמודות בניסויים בבע"ח. יש חברות שלגביהן יש מידע, ויש שאין מידע ולכן הן אשמות מחמת הספק. אף חברה לא תצא ותודה. אני לא פועל לפי סמל הארנב אלא לפי הרשימה האמינה יותר של ISAV. אז מי הפתי פה?

morality

New member
האמת על ניסויים בקוסמטיקה

חברות הקוסמטיקה שאינן מבצעות ניסויים בבעלי-חיים מבצעות את הניסויים על חלופות! מספר חברות קוסמטיקה גדולות השקיעו משאבים והכניסו חלופות וחברות קטנות יותר משתמשות בשירותי הגדולות לביצוע הניסויים. כל החברות שמופיעות ברשימת "הטובות" נבדקו באופן מוחלט בנושא. לגבי החברות שמסומנות כ"רעות" - יש מידע מבוסס לכך שהן מבצעות ניסויים בבעלי-חיים. השימוש בהגדרה "אין מידע לגבי..." הוא ניסוח משפטי בלבד. בעבר כ-ל חברות הקוסמטיקה עשו ניסויים בבע"ח, אבל עקב לחץ ציבורי חלקן עברו לשימוש בחלופות. כיום ישנן מדינות שבהן אסור על פי חוק לבצע ניסויים למטרות קוסמטיקה, ובעתיד הקרוב חוק זה יחול על כל המדינות במועצת אירופה (53 מדינות). מה יקרה בישראל, תלוי באנשים החברים בפורום הזה.

Big Al

New member
כל מוצר קוסמטי אם סימן של ערנבת הוא

מוצר שניבדק ואותם אנשים שבדבקו נכנסו לתוך המעבדות אז אפשר לסמוך על זה. מוצרים שנמצאים ברשימות השחורות אלה בד"כ חברות שלא היסכימו להכניס אנשים לתוך המעבדות שלהם. אבל מוצרים קוסמטים טובים אפשר למצוא בחנויות טבע למינהם שעשויים מצמחים בלבד ויש אחריות שהם נוסו רק אל בני אדם בהסכמתם כמובן.

morality

New member
לויויסקטור שאוחז כרגע בעכבר המחשב../images/Emo92.gif

הופיעה כאן שאלה שכנראה לא הבחנת בה: האם נתקלת אי פעם בימי חייך בניסוי מיותר בבעלי חיים? אם כן, האם תוכל לתאר אותו ולהסביר למה הוא היה מיותר? יש לך כרגע זמן, אז אנא ענה ואל תתחמק.

ronico2

New member
גם אני נשאלתי זאת אז אענה

קודם אסביר מהו ניסוי מיותר ומה לא. ניסוי מיותר לדעתי הוא ניסוי שאינו תורם לידע האנושי או שהתרומה שהוא יכול להביא קטנה ביחס לסבל שהוא גורם. כאשר ניסוי נכשל, או לא הניב שום מידע חדש, או התברר כטעות מחשבתית, הוא לא מיותר כי לא ניתן לדעת מראש איפה ימצא המידע שמחפשים. דוגמא לניסוי לא מיותר: הניסוי של הקוף מאליש באוניברסיטה העברית. הניסויים בקופים לחקר הפרקינסון של פרופ ברגמן. עכשיו לגבי ניסויים מיותרים: בעולם הרפואה לא נתקלתי או שמעתי על ניסוי שמיותר לדעתי. אני מכיר המון ניסויים שנכשלו אך אין זה הופכם למיותרים. לגבי ניסויים בחיות למטרות חקלאיות, או תעשיתיות (למשל פיתוח זני תרנגולות חדשים, מוצרי קוסמטיקה וכן הלאה) איני מכיר היטב את הנושא ומכיוון שמנסיוני הנתונים המופצים על ידי המתנגדים לניסויים הם שקריים קשה לי לקבוע דיעה. רוניקו

Necrophil

New member
שכחת להוסיף שניסוי מיותר

הוא ניסוי שחסר את אחד המרכיבים החיוניים לו, ובמיוחד ההיפותזה.

drn

New member
כל חומר שמרשים לך למרוח על העור או

לטפטף לעין נוסה בעבר על בעלי-חיים. זה החוק.

ronico2

New member
הסבר

לא אמרתי שכל גדולה עושה זאת. אבל אני חושב שהרבה כן,. אני חושב בשונה ממך: לגבי הרפואה לא צריך להיות שום ויכוח אך לגבי קוסמטיקה צריך להיות דיון ענייני. איני מומחה לנושא הקוסמטיקה, אבל דעתי היא זו: א-ם המדינה מחליטה שפיתוח מוצרי קוסמטיקה חדשים הוא דבר מותר, אז יש לבדוק את רעילותם על חיות. אסור לתת לאנשים להשתמש במוצר שאינו בטוח. מותר כמובן למדינה להחליט שזה לא מוסרי לפתח מוצרי קוסמטיקה חדשים. בכל מקרה, אני חושב שהמגבלות על תעשיית הקוסמטיקה בענייני הניסויים צריכות להיות חמורות מאלה של הרפואה.

נו בטח... הרי מרפואה אתה מרוויח

ומקוסמטיקה לא. הריח של האינטרסים שנודף ממך הגיע עד לביתי הצנוע. יש היום חלופות יקרות קצת יותר לניסויים בבע"ח בתחום הקוסמטיקה, ואף בטוחות הרבה יותר, מכיוון שהחלופות האלה מדויקות הרבה יותר מניסויים בכל עכבר מעבדה, שתכונותיו ותכונות האדם שונות בתכלית. ואתה יודע מה? מבחינתי עדיף שלא יפותחו מוצרי קוסמטיקה כלל מאשר שיפותחו מוצרי קוסמטיקה בתנאי שהם מנוסים קודם על בע"ח.

ronico2

New member
אף אחד לא יודע מה המקצוע שלי../images/Emo8.gif

בכל מקרה מי שמרוויח מרפואה צריך להיות גאה בזה. אני לא מכיר שיטה יותר מכובדת להתפרנס.

תולי 1

New member
אם במקום לעשות את העבודה שלך אתה../images/Emo129.gif

כותב כל היום וכל הלילה בפורומים של זכויות בעלי חיים - דיינו.

למעלה