שאלה

נמלולה

New member
../images/Emo35.gif שאלה

ערב טוב לכולם, וסוף שבוע טוב רציתי לשאול, אבי התחיל לקבל טיפול כימוטרפי מאד אינטנסיבי לפני כשבועיים. להפתעתי הרבה חוץ מחולשה לא היו לו שום תופעות לוואי. שמעתי שהטיפולים הראשונים הם יותר קלים, האם זה נכון? יכול להיות שהטיפול לא משפיע עליו?

HI39

New member
../images/Emo50.gif../images/Emo41.gifהגוף ותגובתו

יכול לקחת זמן עד שגופו יגיב לשנויים בחילות,נשירת שער,דכדוך עצבים ועוד. ויש מי שיודע לשחרר את פחדיו וגופו איתן יותר וזה עובר לו כך וזוהי תגובת גופו.......זה יכול להשתנות או לאורך זמן להשאר הרבה בריאות.

ihovav

New member
אהלן,

אנחנו ציפינו להרים וגבעות מבחינת תופעות הלוואי. אבא שלי כבר תכנן לעשות קרחת מראש (שחלילה לא יפלו לו שיערות לתוך האוכל...) מזל שבסוף הוא התאזר בסבלנות. עד היום הוא עבר 2 טיפולים. בכל טיפול הוא מקבל 2 סוגי כימו', הסוג הראשון גורם רק לתחושה של התעטשות בזמן קבלת העירוי. הסוג השני גורם לעצירות - ולא אצל כולם... אצל אבא שלי כן. אני מניחה שתלוי מה סוג הכימו' שאביך מקבל. ותלוי איך הגוף שלו מגיב לחומר. בהמשך אולי יחליפו חומר והתגובות ישתנו. מאחלת לו שימשיך לא להרגיש תופעות לוואי (נראה לי יותר סימפטי ככה...) רק טוב!

../images/Emo91.gif מניסיוני

הכל תלוי בסוג הטיפול, כמות החומר, ואינטנסיביות הטיפול, וזה די אינדבדואלי, כל אחד יכול לקבל תופעות אחרות. בקשר לתופעות לוואי מהטיפול עצמו לא כולם מרגישים נורא ביותר, אצלי למשל סבלתי רק מסוף החודש הראשון לטיפול. כנראה בהתחלה הגוף עוד היה חזק ולא שידר חולשה רצינית אל מול כמויות החומרים שהוא קיבל.. (ככה הד"ר אמרה) בקשר לנשירת שיער - גם זה תלוי בסוג הטיפול ובכמות, אצלי רק בסוף החודש הראשון נשר השיער לגמרי, ולאחר עוד חודש התחיל לצמוח לגמרי חזרה! בקיצור- לא הכל מבהיל, ולפעמים זה לוקח זמן עד שמקבלים תופעות יותר קשות. העיקר הוא- שהטיפול יועיל בסופו של דבר. כי תופעות הלוואי נעלמות בדרך כלל בסוף הטיפול, וכמובן שהשיער עצמו חוזר אף הוא. [כמה שאני פחדתי מהקטע הזה של השיער-ובסוף הכל חזר בדיוק כמו שאמרו לי הרבה אנשים טובים פה בפורום] אז שבת שלום לכולם והרבה בריאות

t w i x i t

New member
אל תדאגי

אין לך מה לדאוג שהטיפול לא עובד בגלל שלא מופיעות תופעות לוואי. כמו שהן משתנות מאדם לאדם ומטיפול לטיפול ככה גם הדרגה שלהן, וככה הן גם לא מופיעות אצל כל אחד. ודבר נוסף, המח עצם נחלש מטיפול לטיפול ולכן יכול להיות שבטיפולים הראשונים לא יהיו תופעות לוואי ובטיפולים שלקראת הסוף כן יופיעו תופעות.

למעלה