שאלה

../images/Emo35.gif שאלה

יכול להיות שהשאלה שאשאל עכשיו נשאלה בפורום הזה, אולי אפילו יותר מעם אחת.... אבל פשוט מכיוון שאני לא יודע איך אוכל למצוא אותה ואת תשובותיכם עליה אשאל בכל זאת: בשביל מה ולמה לעבוד את האלים/אל
(שימו
: אני לא שואל על אמונה בקיומם או בהם). בתודה מראש לכל מי שיענה

לפעמים, זו קריאה.

אתה מרגיש משהו, שקורא לך, ואתה לא יודע מה. כמו קול שקורא לך במערה חשוכה. יש מי שהולך אחרי הקול הזה כי הוא מרגיש בודד, יש מי שהולך אחרי הקול הזה כי הוא סקרן - או מכל סיבה אחרת. הקול הזה מכוון אותך אליו (אפילו שיש הדים ומתבלבלים בדרך) ובסוף אתה מוצא את מי שקורא לך. אתה נוכח בזה שזה מישהו או משהו גדולים ממך בהרבה, שמושיטים לך יד, מחייכים אליך ואתה מרגיש כאילו אתה חזרת הביתה. אתה לומד להכיר עוד, לפעמים אתה גם בוחר אם מי אתה הולך (אבל בעצם זה הפוך, בעצם, בוחרים בך). אין כאן כל כך למה, אני יודע. זו תחושה שקשה להסביר. לפעמים השיקול הוא פרקטי יותר - אתה צריך משהו בחיים שלך, איזשהו אספקט שלא קיים בך ממש או שקשה לך איתו, אתה מחפש אותו ב"ארכיטיפים" המוכרים ואז פונה אליו ומבקש את עזרתו. קצת כמו לחפש רופא מומחה

tontie

New member
בחירה...

"לפעמים אתה גם בוחר אם מי אתה הולך (אבל בעצם זה הפוך, בעצם, בוחרים בך)." קשה לי קצת לקבל את זה שהאלים בוחרים בך מראש גם כשאין קריאה כמו שתארת בתחילת הפיסקה. להגיד "האל בחר בי" נשמע לי כמו יתר הערכה עצמית, האלים לא צריכים אותנו. נשמע לי הרבה יותר הגיוני שאנחנו נרצה להתקרב אליהם בשבילנו. ועל זה מתוספת לי העובדה שאפשר בכלל לא להבין נכון את הקריאה ולהתבלבל בין האלים, במיוחד בהתחלה. מה יכול לקרות אם תחשוב שאל מסוים קרא לך שזה היה בכלל אל אחר? ולמרות כל זה יש משהו במה שאתה אומר, לא יודע :-\ בעע אני מבולבל :S

תמיר302

New member
אולי מי שמאמין

בקיומו\ם מרגיש צורך לעבוד אותו\ם- בשל תחושת תודה והוקרה, בשל צורך במשהו, פחד מפניהם, מסורת וכו'.

Tatu4Taty

New member
אני פשוט לא רואה דרך שלא לעשות זאת

התפיסה האישית שלי את האלוהות לא מותירה מקום שלא לעשות זאת פשוט בגלל שהאלוהות היא כל דבר, ולכן אין צורה ודרך להתחמק ממנה. זה גם המובן האישי של "העבודה" מבחינתי. לא מדובר פה על יחסי "בוס" ו"עובד" כאשר אחד גדול יותר מהשני פשוט בגלל שבמקום מסוים אין הבדל בין השניים. הקשר נועד לגרום לקירוב ולאדם להבין את הנ"ל. כל תפילה או מעשה אחר נעשים מתוך רצון אישי להזכיר לאדם דבר זה, אך המעשים הללו הם לא הדברים היחידים שמחזקים את הקשר - כל דבר שנעשה ביום יום הוא עם קשר ישיר לאלוהות ואין צורה ודרך להתחמק מזה. במובן זה, אין הבדל בין זה ש"עובד" את האלוהות באופן פיזי ובין זה שחי את חייו עם מלוא הרצון להפיק את המירב ממה שניתן לו וללמוד את השיעורים הללו. כאשר האדם מפנים זאת, אין הפרדה בין השניים ובמקום זה אין אל במובן הקלאסי של המילה.

ChildOfTheWoods

New member
אצלי זה בעיקר מתוך הכרת תודה...

הכרת תודה על כל מה שהם יצרו... יוצרים... ויצרו בעתיד... על החיים שהם נתנו לי... על כל עץ חיב ואדם הקרובים אלי...

windflute

New member
בשבילי

לעבוד את האלהות = להתפתח בדרך הכי נכונה לי, ולהגשים את חיי. הם עוזרים לנו ואנחנו להם וזה אותו דבר בעצם - אותו רצון להגיע להרמוניה. ~O~ שחר

The Holy Hooker

New member
את האמת,

אני לא יודעת עדיין. בינתיים אני יכולה לומר שאני ממש בתחילתו של התהליך.

../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif

תודה רבה לכם על תשובותיכם מאירות העיניים. מי ייתן וכולנו נהיה מאושרים תמיד

למעלה