שאלות לחנונים

מתמטיקה-קבוצת הצבה של ערך מוחלט

בספר אלגברה א, (בני גורן), עמ' 200, מופיעה הדוגמא הבאה: קבוצת ההצבה של תבנית המספר 5 ________ X |-x| (חמש חלקי X מוחלט - X) כאשר התשובה המוצעת היא: כל המספרים השליליים. אבל לדוגמא, אם נציב במקום X, 7- אז נקבל חמש חלקי 7, מינוס מינוס 7 = חמש חלקי 7+7 = חמש חלקי 14. תוצאה שאינה ב.ח.מ. מי יכול להסביר לי, היכן הטעות שלי? תודה מראש

noname202

New member
אממ

הטעות שלך: 5 __ |-7|-7= [מינוס שבע בערך מוחלט=שבע, מכיון שערך מוחלט מציין את המרחק מן האפס, ולכן:] 5 __ 7-7= 5 __ 0= ח.מ.

noname202

New member
כלומר הטעות היא,

שמינוס שבע בערך מוחלט הוא 7. ולכן 7-7...

אבל

תודה אבל, הX השני, זה שאינו ערך מוחלט, הוא במינוס ואז, מה שיוצא במכנה הוא: פלוס שבע, מינוס מינוס שבע לא כך?

noname202

New member
נכון../images/Emo12.gif

התשובה היא לפי הספר או שאת הגעת אליה? שכחתי מזה
אם כך, אז התשובה היא כל המספרים פרט לשליליים ניתנים להצבה, דווקא מספר שלילי לא יוכל להיות וחיובי כן. לדוגמא: 5 __ |7|-7= 5 __ 7-7=0ח.מ. התשובה היא שלך או של הספר? בכל מקרה, בספרים של בני גורן יש טעויות לפעמים..

תודה!

אממ אל התשובה אני הגעתי.. הספר אומר שהתשובה היא כל המספרים השליליים. תודה רבה:)

yuval k

New member
אם אני מבין את השאלה כראוי, באמת זו

התשובה: קבוצת ההצבה היא x<0.

noname202

New member
לפי מה שאני הגעתי אליו, זה להפך..

כי בעצם כל מספר שלילי יהפוך לחיובי בערך מוחלט, ואז מינוס של מספר שלילי, נותן פלוס...מסקנה - יוצא המספר[בערך מוחלט] כפול 2, ולא 0. לעומת זאת, אם זה x>0, שזה אומר שרק מספרים שליליים מתאימים והחיוביים לא, אז אפשר להסביר כמו קודם - מספר שלילי - הערך המוחלט של המספר כפול 2 ולא ח.מ. לעומת זאת, אם המספר יהיה חיובי[או 0], יהיה במכנה המספר פחות עצמו...מה ששווה ל0...גם ב-0- 0-0=0... וזה יוביל לחסר משמעות. מסקנה, קבוצת ההצבה היא x>0

תיקון

כמו שאמרו אחרים, קבוצת ההצבה היא מה *ניתן* להציב, שזה כל המספרים השליליים

אין צורך להתנצל ../images/Emo13.gif

התיקון הוא בשבילך מהתגובות האחרות אני מניח שהשואלת כבר הבינה

noname202

New member
K

נקווה שלא עשיתי את הטעות הזאת היום במבחן
למרות ששם אין בדיוק את האפשרות
בעצם כן:S

Nimst

New member
../images/Emo35.gif שאלות לחנונים ../images/Emo35.gif

נתקלתם/ן בבעיה ואתם/ן חושבים/ות שנוכל לעזור? שרשרו שאלות ובקשות לכאן.

noname202

New member
ד"א, זאת רק אני או שזה הופך לשילוב

של פורום לימודים וש.ב ופורום מתמטיקה?

MajorWinters

New member
קבוצת ההצבה = המספרים שניתן

להציב. כלומר, כל איקס כך שאיקס שלילי, הוא ערך נכון שניתן להציב.

אין לך טעות...

הספר אומר לך שקבוצת ההצבה היא איקס לא שווה לכל המספרים החיוביים, מכאן הוא כן שווה לכל המספרים השליליים וקבוצת ההצבה היא מה שהוא *כן* שווה אליו. או בפשטות המסקנה שאת הגעת אליה - על מנת שההתרגיל יהיה אפשרי המספר לא יכול להיות חיובי. המסקנה שהספר הגיע אליה - על מנת שהתרגיל יהיה אפשרי המספר חייב להיות שלילי.

למעלה