ציפיות שכר
שלום E o S, קודם כל ברכות לסיום התואר
מבחינת שכר קצת קשה לומר מכיוון שבתחום העמותות הדבר משתנה מאוד מעמותה לעמותה (כך לפחות אני רואה מניסיוני המועט) - חברה אחת עובדת משרה מלאה ומגרדת את ה-5,000 ש"ח ואחרת עובדת חצי משרה ומרוויחה 3,500 ש"ח, המנעד רחב וכל עמותה עושה כראות עיניה (לטוב ולרע). ראשית, באופן עקרוני אסור לעבוד כעו"סית ללא רישום בפנקס העו"סים אבל לא כל העמותות/ארגונים מקפידים על כך (במקומות ציבוריים בכלל לא יסתכלו עלייך אם אין לך רישיון). נראה לי שאם עדיין אין רישיון אפשר לבקש שלא ירשמו שאת עו"ס ורק לאחר קבלת הרישיון ישנו זאת. חשוב בעיני להכיר את הזכויות שמגיעות לך כעובדת: 1. קרן פנסיה - ממתי מתחילים להפריש (יש מקומות שכבר מהרגע הראשון שאת עובדת שם, יש כאלה שלאחר 3 חודשים רטרואקטיבית). יש חוק מפורט בעניין וכדאי להכיר אותו, כי אם כבר יש לך קרן פנסיה יכול להיות שתקבלי את הכסף כבר מהיום הראשון. 2. נסיעות - תבררי בדיוק את הסכום שאת מקבלת על הנסיעות מהמשרד למקום העבודה עצמו. 3. ימי מחלה כמו שכבר אמרו. 4. ימי חופשה. 5. שהשכר שלך לא יהיה נמוך משכר מינימום שהיום עומד על 3,850 ש"ח (למשרה מלאה). הדרכה כמובן מאוד חשובה, במיוחד לעו"ס מתחילה (כמוני וכמוך
) אבל בדר"כ זה לא מופיע בחוזה אלא מעין התחייבות שבע"פ. אני מצרפת לכאן קובץ שהוכן ע"י מוקד הזכויות לנפגעי הפרטת השירותים החברתיים ובו מפורטות כל הזכויות ודברים נוספים שכדאי לדעת. וגם כדאי לקרוא את מה ש- dina1001 כתבה בנושא -
קישור (ממצה ומוסיף על מה שכתבתי כאן) שיהיה בהצלחה!