שאלות ששואלים כשסוקרים גן חדש

../images/Emo35.gif שאלות ששואלים כשסוקרים גן חדש

שלום לכולן, אני מתעתדת לשלוח את תומרון בשנה הבאה (ספטמבר) לגן/מעון/משפחתון. הוא יהיה אז בן שנה וחצי. מאחר וההרשמות לגנים הולכות ומתקרבות רציתי לבקר בגנים בסביבה ולהתרשם מהם ופה אני צריכה את עזרתכן: איזה שאלות אתן נוהגות לשאול את הגננת/מטפלת על מנת להתרשם מהגן? אשמח לקבל הרבה רעיונות
אגב, רעיון לרותי, בסיום העצות ניתן להכניס לקובץ המאמרים רשימת שאלות לגן חדש. בתודה מראש
שירלי.

Iris-1

New member
אז מה למדת היום בגן ילד מתוק שלי...

לפני שאת שואלת את הגננת בכלל שאלות תסתובבי במבנה ותתרשמי מנקיון, כמות הילדים, כמות המטפלות, משחקים בפנים ובחוץ, החצר (מגודרת ואיך בדיוק), פינת החתלה/שירותים. אח"כ שאלות שאני שאלתי: סדר היום. מה אוכלים. מה קורה עם ילד חולה (ככה פתאום באמצע היום איך הם מודיעים להורים). מה מלמדים את הילדים שם (לא מדובר בחגים או ימים מיוחדים בשנה). אני מתכוונת דברים כמו ללמוד לסדר אחריך, להשאיר שולחן נקי במקום שישבת, לשבת עם כולם לאכול ליד השולחן. זה מה שאני זוכרת כרגע בהצלחה.

לאה_מ

New member
הנה כמה קישורים

אני מצרפת לך קישור למאמר מפורום חינוך לגיל הרך לגבי בחירת מסגרת חינוכית. בהצלחה לשניכם.

דיאנה1

New member
קודם כל אני מנסה להתרשם מהצוות

תוך כדי שיחה, לא משנה על מה, כדי לראות את הגישה הכללית. שני נושאים שחשובים לי זה אוכל ואלימות: איך מתייחסים לילד שלא רוצה לאכול? חשוב לשמוע שלא מנסים ללחוץ על ילד לאכול ו"לדחוף" לו עוד כפית, ומצד שני שישימו לב וידווחו לי אם נראה להם שיש בעיה עם האוכל. אלימות: איך הם מתייחסים? אני אזהר ממקום שבו יגידו שתמיד יש אלימות בין הילדים ואין מה לעשות. התשובה שמקובלת עלי היא שהגן מאד פתוח ומאפשר לילדים להתנסות בכל מיני דברים, אבל אלימות היא מחוץ לתחום וכל גילוי שלה מטופל מיידית. עוד נושא הוא שנת הצהרים, איפה הילדים ישנים? ומה קורה עם הילדים שלא רוצים לישון? חשוב שיהיו שני איזורים נפרדים, כדי שלא יפריעו לילדים הישנים וגם שלילדים שלא רוצים לישון יהיה מקום להיות בו ולשחק ולא יצטרכו להיות "בעונש". זה מה שאני זוכרת כרגע... אם אזכר בעוד דברים אוסיף אותם.

אורית ג.

New member
גם לי יש לינק לפורום חינוך

(אני קוראת שם לפעמים ) ראיתי שם את הדיון הזה. אני מסכימה עם מיכל@ל (ההרגשה חשובה) ועם המתלבטת "אמא של אספי" ומאוד עם "מיקה אמא של עדי" (אני שואלת דברים דומים). מסכימה (בדרך כלל ) עם לאה_מ שיש הרגשה שהשואלת לא שלמה עם עצמה (וזה משמעותי בעיני) לא מסכימה (כרגיל) עם "דסי אשר" שהיא גננת במקצועה ונוטה לחשוב שהאמהות מתבלבלות או מגזימות בהרגשתן. והתיעצי עם "החתולה השחורה" מהפורום שלנו - אני מכירה אותה והיא אמא למופת וחקרנית בלתי נלאית על גני ילדים
לי בגדול ( אין לי למן לפרט כעת) חשוב שההגננת לא תהיה קשוחה בשום שום שום דבר (מותר לצייר שמש בוורוד, מותר לילד להיות בחוץ עם גרביים , מותר לאסוף חיפושיות בחול בלי שהגננת תגיד איכסה, מותר לעשות חנוכיה עם 6 קנים או לאכול רק לחם בלי כלום בצהריים) - מלבד טיפול בילדים אלימים (ושם אני מצפה ונחרצות וא לתשובות כמו " ככה זה ילדים" או "צריך לדעת לקבל את השונה" - זה לא תופס לדעתי כשהשונה הוא אלים) בהצלחה לתומר הגדל והולך. (אני מקווה שאת מתחילה להתאמן על עוגת פו הדב - שלא יהיו פאשלות כמו של פנינה של תומר)

ואגב, כתובת המייל שלי השתנתה...

ובזכותך שמתי לב שלא עשיתי שינוי של הכתובת כאן בתפוז
אז עכשיו עידכנתי את הכתובת הנכונה. ושוב תודה, שירלי.

למעלה