שאלות
שאלות
שאלות

• פותח הנושא 8mona
  • פורסם בתאריך

8mona

New member
איפה אפשר לקבל רשימה מעודכנת ../images/Emo108.gif

שלום רב איפה אני אוכל לקבל או לעיין ברשימה מדוייקת של כל המוצרים- שמותר וכל המוצרים שאסור. תודה

maayan66

New member
יש לי שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

זה נכון שצער בעלי חיים הורג את החיות אם אף אחד לא לוקח אותם ואם כן אז זה ממש מפגר ואנונימוס הרבה יותר טובים!!!

Ergil

New member
שאלה

עד כמה שהבנתי להיות "טבעוני" משמע לא לאכול דברים שבאים מהטבע(או מיצורים חיים בטבע?). מהם המאכלים הנפוצים ביותר שטבעונים לא יאכלו אותם? אני שואל כי פתאום עלה על דעתי שמכיוון שאני גם לא נוגע בביצים וחלב - אולי אני אפילו טבעוני.

nIcKiTa

New member
שאלה בקשר ל

זה מזה כיף! לכתוב: יש לי שאלה בקשר ל... חחחחחח בכל מקרה יש שלוש פורומים: צמחונות וטבעונות,חיות מחמד,וזכויות בעלי חיים... אבל בעצם בכולם מתייחסים לאותו דבר: ההתעללות... אני אישית רושמת הודעה בכל אחד מהם. אבל למה הם לא מאוחדים, או לפחות בעלי שיתוף פעולה..? ד.א כתבתי את זה בשניים מהם! ותענו ליייי חן

ג ל ע ד ס

New member
מה כוונתך?

אם כוונתך מוצרים שרצוי להחרים כי עושים עליהם ניסויים בבע"ח הנה הרשימה

babe10

New member
לא מדוייק

טבעונות משמעותה לאכול רק דברים שבאים מהטבע, ומהצומח. כלומר: פירות ירקות דגנים וקטניות, אבל רק כאלה שלא נעשה בהם שימוש מלאכותי של ריסוס / הדברה, שלא נעשה בהם שינוי תעשייתי, לא פיצות, חטיפים, כל דבר שמוכן במפעלים אינו בתפריט של הטבעונים. לא בעלי חיים מכל סוג - בשר, דגים, לא ביצים, אולי למעט אורגניות, לא בטוחה, לא מוצרי חלב מהפרה. בקיצור - מזון צמחי נקי מרעלים ומייצור תעשייתי. אם אתה אוכל פיצה, פלאפל, פיתות, תפוצ´יפס ובמבה ודומיהם, כמו גם שוקולד וסוכריות אתה לא טבעוני. מקווה שעזרתי.

shanty.G

New member
ניקיטה יקירה../images/Emo13.gif

אמנם קיים מכנה משותף בין שלושת הפורומים, אולם כל אחד שם דגש על נושאים אחרים. פורום חיות מחמד עוסק ב... חיות מחמד: כלבים, חתולים, ציפורים
וחיות אחרות. העיסוק הוא בהחלפת רשמים, חוויות הקשורות לחיות מחמד, אתרים קשורים, כתבות וכו´. פורום מקסים כשלעצמו, ולמעשה, מתוכו הבזיק בי הרעיון לפתוח את הפורום הנוכחי. מדי שבוע, התקיימה לה פינת זכויות בעלי חיים בה שורשרו הודעות בנושאים הקשורים רק לזכויות בע"ח. לא כל הנוכחים בפורום מעוניינים לקרוא/להגיב/ לחזות בתמונות המתפרסמות מדי פעם (שאינן תמיד נעימות לצפיה בשל אופי הנושא). כמו כן- לא כל אחד העוסק/מתעניין בזכויות בע"ח נכנס לפורום חיות מחמד בשל המחשבה כי אינו רלוונטי (מה שאינו נכון, כמובן, אולם עדיין- זה אינו הנושא העיקרי בו). פורום צמחונות/טבעונות גם הוא קשור, אולם עוסק בעיקר בהיבט אחד של התעללות- תעשיית המזון. נושאי הדיון יהיו ברוב המקרים בתחומי הדיאטה הצמחונית/טבעונית. הפורום הנוכחי, לעמות זאת- עוסק בפן הרציני של תחום חיות המחמד, ומכנס תחת אותה מטריה גם את נושא ניצול בע"ח בתעשיית המזון ובתעשיות רבות אחרות (קרקסים, פרוות, מחקר), התעללות, עיקורים ועוד.

El Duche

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

shanty.G

New member
שיפוצים

טבעונות יכולה לנבוע משתי סיבות (יחד או לחוד): סיבה אחת היא הסיבה המוסרית- הימנעות מאכילת מזון מן החי- בשר, עוף, דגים, ביצים (מכל סוג שהוא), חלב ודבש. טבעונים שבחרו בתזונה זו ממניע מוסרי, הם גם אלו שימנעו משימוש במוצרים שונים מן החי לצורך לבוש, הנעלה, אבזור למינהו, ריהוט וכיוב´. תזונה טבעונית מטעמי מוסר אינה חייבת להתבסס רק על אגוזים וירקות אורגניים בהכרח. פלאפל הוא מוצר טבעוני לכל דבר- אינו מכיל מוצרים מן החי, ולפיכך אין מניעה לטבעונים לצרוך אותו. כך גם מאכלים אחרים (שוקולד שאינו על בסיס חלב וכו´). הסיבה האחרת לדיאטה טבעונית היא בריאותית. מי שטבעוני מטעמי בריאות. טבעונים כאלו לא בהכרח ימנעו מניצול בע"ח בדרכים אחרות. בשני המקרים - ההתנזרות היא מאכילת כל מוצר המגיע מן החי (שפורטו לעיל ושלא הוזכרו כמו פירות ים וכו´). אם לא דייקתי, הרי שאנשי פורום צמחונות וטבעונות או כל טבעוני אחר מוזמנים לתקן
.

ג ל ע ד ס

New member
לטבעונות הגדרות שונות

יש טבעונות שפרושה המנעות מאכילת מוצרים שמקורם מהחי. יש טבעונות בריאותית שפרושה אכילת מוצרים בריאים בלבד שמתנגדת בין היתר לטיגון ואף ממליצה על בישול קצר של מוצרים. בין הטבעונים מסיבות בריאות יש כאלה שלא יאכלו מוצרים מהחי ויש כאלו שכן

shanty.G

New member
על אגודת צב"ח ואגודות אחרות

בתי המחסה של אגודת צער בעלי-חיים הם נפרדים ופועלים כל אחד בדרכים הנראות לו. צב"ח ת"א הוצא מחסות "נח"- ארגון התאחדות ישראלית של ארגונים להצלת בע"ח. זאת משום שבת"א ממיתים ביתר קלות כלבים וחתולים המגיעים אליהם. (אך הם אינם היחידים שממיתים כלבים וחתולים). אגודת אנונימוס איננה אגודה לרווחת בע"ח כמו אס או אס, תנו לחיות לחיות ואחרות הנותנות מחסה לחיות ומנסות למצוא להן בתים חמים. אנונימוס היא אגודה לזכויות בע"ח, הפועלת לשינוי המצב העגום של חיות המשק (פרות, תרנגולות וכו´), קרקסים, חיות בתעשיית הפרוות ועוד. אין "יותר טובים -פחות טובים". כל אחת מהאגודות פועלת לקידום מטרה אחרת...

tipid

New member
שנטי תבורכי על ההסבר המפורט בנושא

ובהזדמנות זאת ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

shanty.G

New member
שלום 8mona ../images/Emo66.gif

אני מניחה שהתכוונת למדריכי הקוסמטיקה בהם ישנן רשימות של חברות המבצעות ניסויים בבע"ח וכאלו שלא. תוכלי למצוא רשימה המכילה גם מותגים ישראלים באתר של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח. כמו כן, רשימה מפורטת יותר תמצאי באתר של PETA

shanty.G

New member
../images/Emo35.gif שאלות ../images/Emo35.gif שאלות ../images/Emo35.gif שאלות ../images/Emo35.gif

ניתן לשרשר פה

למעלה