שאלות
ותשובות

עינת 75

New member
שאלת זמנים למי שמבין בנושא

תסריט רע:התקציב עובר בועדת הכספים ובקריאה ראשונה. האם בעקבות זאת יכולה להיות הקפאה של אישורים שכבר ניתנו לטיפולים,או שעד 2004 אפשר לעשות את מה שכבר אושר? ובכלל כשמדברים על תקציב 2004 וגזרותיו,האם שנת כספים שמתחילה באפריל תופסת גם במקרה כזה? כלומר כל גזרה שתתקבל תכנס לתוקף באפריל 2004 או בינואר 2004?

מאיו

New member
האם מכתב ישיר לביבי יעזור?

יש אפשרות להעביר לו מכתב באופן אישי, בביה"ס של בנו.

המאמינה

New member
שאלה מוסרית

הסתבר לי ממקור ראשון משהו אישי על אחד מהאישים הבכירים ביותר האמון על הגזירות הכלכליות וגם על הגזירה הספציפית שלנו. מסתבר שבמשפחתו נזקקו ל- 10 הפריות. הניסוח עדין ועמום מאד מכיוןן שאני לא משוכנעת שנתון כזה ראוי לשימוש. אם למשל ביבי ( וזה לא הוא) היה מוליד את ילדיו בעזרת הפריה האם זה היה מסייע למאבקינו ?

ani27

New member
../images/Emo53.gif שאלה..

האם מי שכבר עשתה יותר מ-5 טיפולים לפני החוק לא תוכל לעשות עוד טיפולים? או שהחוק לא רטר'..? תודה

necha

New member
הועדה שתדון בהיקף טיפולי ההפריה

בדרך כלל אני לא משתתפת בפורום הזה, אבל בימים האחרונים, לנוכח הגזרות הניחתות עלינו, יצא לי להציץ קצת וראיתי שיש בלבול רב ביחס למה בדיוק החליטה הממשלה. אז ככה- הממשלה אימצה את הצעת ההחלטה של משרד האוצר לפיה היקף טיפולי ההפריה החוץ גופית יוגבל לעד 5 טיפולים לאשה, לילד ראשון בלבד, וגם זה- רק עד גיל 44. הממשלה הטילה על הועדה הציבורית להרחבת סל הבריאות בראשות פרופ' ישראלי להחליט על הורדת שירותים מסל הבריאות בהיקף של 130 מליון ש"ח, ובנוסף לכך הועדה תוכל להגיש הצעה להרחבת היקף טיפולי ההפריה החוץ גופית, בתנאי שיורידו מסל הבריאות סכומים נוספים, בעלות טיפולי ההפריה שיתווספו. עד כמה שאני מבינה הועדה להרחבת סל הבריאות (שאמור עכשיו לדון בקיצוץ של הסל) היא גוף קבוע. שר הבריאות התראיין לפני בערך 10 ימים ואמר שהוא הנחה את עובדי משרדו לא להגיש שום הצעה לקיצוץ בסל שכן הוא לא מסוגל לקבוע שיש טיפולים מיותרים. התוצאה המעשית עשויה להיות שפקידי האוצר יחליטו בעצמם, פעם נוספת, ובלי לשמוע שום עמדה מקצועית!!!

עינת 75

New member
אף אחד לא יודע? ../images/Emo2.gif

מה זה לא נראה לכם חשוב לצורך תכנונים לטיפולים קרובים?

venus13

New member
מן הסתם למישהו כזה יש יותר רגישות

אמנם יש לשמור על טקט - אך בהחלט ניראה לי שאפשר לפנות לאותו גורם ולדבר אל ליבו ונוס

לצערי - כפי שזה מתפרש מההצעה

החוק בהחלט רטרואקטיבי ולכן יחול על כל מי שכבר עבר את מכסת הטיפולים

ede1

New member
מסכימה עם ונוס

לגבי הטקט. וגם בהחלט לעשות הכל כדי שהאישיות הבכירה תשפיע על קבלת החלטה הסופית בנושא פוריות.לדעתי זה בדיוק אחד הדרכים של מאבק שלנו. למצוא אנשים שיכולים להשפיע שמבינים במה מדובר לא רק בצד הכספי של הנושא.

כל עוד לא עבר - אין השפעה ישירה

ברגע שעבר אז חל מאותו רגע למה כתבתי אין השפעה ישירה ? כי תמיד ניתן לייצר סחבת בירוקרטית כרגע לקופות החולים אין אינטרס לדחות כל עוד החוק הקיים שריר ותקף אז הכספים בגין כל טיפול מוזרמים ולכן אין סיבה שלא לקיים ברגע שכספים יופסקו (עקב מעבר החוק) אז גם אישורים שניתנו הם לא רלונטיים כי לא יגיע ולו שקל אחד תמורתם

עינת 75

New member
תודה ועוד שאלה בנושא

חוק נחשב כעובר רק אחרי 3 קריאות? ואם כן,הוא חל מינואר 2004 או מתחילת שנת כספים? עלית בדיוק על הנקודה שאני חוששת ממנה-אינטרס של הקופות להכנס לסחבת.

טל ר

New member
חקיקה וחוק התקציב

חוק נכנס לתוקף לאחר שעבר 3 קריאות (קריאה טרומית, לאחריה הוא עובר לועדה, הועדה מחזירה אותו לכנסת לקריאה שניה על כל אחד מחלקיו בנפרד וקריאה שלישית על החוק בכללו). לאחר שעבר את 3 הקריאות חותם הנשיא על החוק, אז החוק מתפרסם ברשומות, ורק לאחר דרך היסורים הזו נכנס החוק לתוקף (כמובן, פרט לחוקים שבהם נקבע שהם נכנסים לתוקף מאוחר יותר). באופן כללי חוקים לא חלים רטרואקטיבית, למרות שיש חריגים לכלל זה. שנת התקציב מתחילה בינואר 2004. במשרדי הממשלה זוהי שנת הכספים (ינואר עד דצמבר). היה ולא עובר חוק התקציב, עד למעבר חוק התקציב מתוקצבים משרדי הממשלה כל חודש ב-1/12 מתקציבם בשנה החולפת, ללא יכולת ליזום התקשרויות או פרוייקטים חדשים.

טלי אבג

New member
לדעתי כן- על כל פנים לא יפריע.

אני הייתי מדגישה במכתב את הצד הכלכלי. את הטענות שכתבו במצגת. וגם את הצד הפוליטי- שהוא פוגע ב- 15% מהציבור. והוא מאבד 15% תמיכה. (כמובן שזה צריך להיות מאוד בעדינות- שלא יתעצבן.) כמובן שנופח אישי לא יזיק. רק אני לא מאמינה שהוא יתרשם מידי בצד הרגשי. הוא מוכן נפשית לכך שלא להשתכנע רגשית לכאלו דברים. בהצלחה

ede1

New member
אני גם חושבת שכן

הדגשה של עלות אלטרנטיבית לקיצוץ - זה מה שידבר אליו.תמיכה כצד הפוליטי נראה לי בכלל לא מזיז לו, הרי בבחירות נושא ביטחוני מכריע ולא כלכלי.

באאבו

New member
רעיון טוב - אבל

אני לא חושבת שבית הספר יאות להעביר לו את המכתב באופן אישי, ובצדק. ודרך אגב - גם אם ישלח אליו מכתב - אני בטוחה שהוא לא יגיע אליו, וגם אם יגיע, בטח לא ייקרא על ידו, וגם אם ייקרא על ידו, בטח לא בעיון רב, וגם אם בעיון רב, הוא לא ירד מהעץ הזה כל כך מהר..

מאיו

New member
התכוונתי להיות צינור התקשורת

כפי שכבר אמרתי- המקרה הספציפי שלי לא יעזור להוכיח את טענותינו ועל כן אני מזמינה את אנשי מטה המאבק לנסח מכתב ואני אעביר אותו למר נתניהו

למעלה