שרשור שאלות

יקיריי, להזכירכם

מדובר בתכנית טלוויזיה שהפיק ה-BBC לפני כשנתיים (2001) במסגרת התכנית Omnibus, העוסקת בענייני תרבות. התכנית התמקדה בסיד בארט וסיפורו. התכנית שודרה גם בטלוויזיה הישראלית השנה, פעמיים, תחת הכותרת: Crazy Diamond: the Syd Barrett Story או משהו דומה. התכנית מעולה, וכוללת צילומים נדירים של סיד - למעשה, כל מה שידוע כיום, מלבד הקליפ ל-Jugband Blues, שטרם התגלה כאשר נערכה התכנית. התכנית כוללת גם ראיונות עם כל מי שהיה בכלל קשור לסיד, מקצועית: כל חברי הפלויד נתנו ראיונות ארוכים לתכנית (כולל ווטרס, בהופעה נרגשת במיוחד), בוב קלוז, שהיה חבר בלהקה במשך כשנה; דאגי פילדס, שהיה שותפו לדירה; נגנים שנגנו איתו באלבומי הסולו ובהופעות לאחר הפלויד; פיטר ג'נר, המנהל המקורי של הפלויד; ג'ו בויד, הבעלים של מועדון ה-UFO ומפיק הסינגל הראשון שלהם, "ארנולד ליין", ועוד ועוד. גרסה קצת שונה של התכנית הוקרנה ב-VH-1 האמריקאי, במסגרת סדרת התכניות Legends. במובן מסויים, הגרסה האמריקאית מעניינת עוד יותר, משום שהיא היתה מיועדת לקהל שברובו המוחלט לא שמע מעולם על סיד בארט, לעומת הקהל האנגלי של ה-BBC, המכיר בקווים כלליים לפחות, את הסיפור.

לא הכל..

פשוט, ראיתי את התכנית, קראתי כמה דברים על ה-DVD שיצא, באינטרנט, וצירפתי אחד ועוד אחד.

dor307

New member
שאלה פשוטה מאד

קוראים לאלבום black dog ולא money נכון?(עיתרבות)

שלום דור וברוך בואך ../images/Emo140.gif

|לפורומנו. שאלתך לא ברורה לי דיה. באיזה אלבום מדובר? לפלויד אין אלבום בשם Black Dog וגם לא אלבום בשם Money. יש שיר בשם Money באלבום Dark Side of the Moon. הפרטים המלאים מצויים ב"שאלות נפוצות" של הפורום, תחת קטגוריית ה"דיסקוגרפיה". |בלון

dor307

New member
הא באמת

יש איזה אלבום שקואים לו black dog והיתי בטח של פינק פלויד נירא לי התבלבלתי אם Dark Side of the Moon (אין לי מושג איך)אבל תודה וחבל כי היפסדתי

coredumb

New member
בלאק דוג...

זה של לד זפלין (באלבום שאין לו ממש שם מוגדר...).

dimfo

New member
לא בדיוק

בעיקרון הוא untitled (פשוט בלי שם), אך הוא מכונה בפי המעריצים 4.

Overclocker

New member
ראיתי את medal

ב גרסאת סארונד כמו שהיה ל Dark side ב e-bay ידוע משהו על זה?

לי לא ידוע דבר על זה

האם למישהם אחרים בפורום יש מושג? אני מניחה שאפשר לעשות חיפוש בגוגל על דבר כזה, או לחפש ישירות בחנויות תקליטים המתמחות בהדפסות מיוחדות - לפני שמתחילים עם eBay. יתכן שזו הדפסה מזוייפת, ויתכן שזו הדפסה חוקית, אך המחיר בה היא נמכרת ב-eBay הוא מופקע.

XCLASS

New member
קשר בין חומת ברלין לTHE WALL

לא מצאתי את מה שהיה כתוב עם הנאצים ו דה וול אולי זה היה קשור אבל בכל מקרה האם יש קשר בין חומת ברלין לדה וול (כולל השם)?

היה דיון בשאלה לפני כמה ימים

הדיון נמצא עדיין בעמוד הראשי, למטה. ראה השרשור שמתחיל במילה "שאלה", כאשר ההודעה השלישית מתחילה בעצם את הדיון בכך. ובכלל, כדאי תמיד לקרוא את העמוד הראשון בפורום, לפחות, לפני העלאת שאלה. הזו, ככה, בתור המלצה.

dimfo

New member
אולי כדאי שנוסיף בFAQ מידע כלשהו על

הבוטלגים של הלהקה. או שזה יוצר בעיות? מה דעתך ציף?

זה בעייתי, אבל לאו דווקא מהכיוון

החוקי. לפלויד יש המוני בוטלגים, ולא נוכל להקיף את כולם. אני לא יודעת מי מהם חשוב יותר או פחות. כמו כן, בדרך כלל המידע המסופק על גבי עטיפות הבוטלגים אינו דומה בכלל למה שיש בתוכם - לא רשימת השירים, מקור ההקלטה (מקום, תאריך) - כלום. לכן אי אפשר לסמוך על המידע הזה. לעומת זאת, אני בהחלט בעד הכללת קטעים נדירים חשובים במסגרת ה-FAQ. כך, הכנסתי את The Man and the Journey לשם (בעצם, ל"מאמרים"), ויש מן הסתם עוד דברים כאלו. יש כמה קטעים נדירים המוכרים לי שהם מעניינים מאוד - אבל, מאידך, אני לא יודעת מי עוד שמע עליהם בכלל, ולכן את מי הם יעניינו חוץ ממני. אין לי בעיה עם הוספת קישורים למדור "קישורים", לאתרים בחו"ל המתמחים בקיטלוג בוטלגים של הפלויד. יש כמה כאלו, והם טובים מאוד בסוגם. אלו אינם אתרי "הורדות", כך שלא צריכה להיות בעיה חוקית אתם.

למעלה