שרשור שאלות

שאלה קטנה

האם בסרט פינק פלויד בפומפיי, גרסת הבמאי, מופיע כל הקונצרט שהיה בסרט המקורי, או רק חלקים ממנו?

abarth

New member
צהריים טובים לכולם!

שאלה למי שצפה בדיוידי של DSOTM, או לכל אחד אחר: יש שם קטע שנקרא the travel section, והתאהבתי בו לגמרי
ואני פשוט מת להשיג אותו בכל דרך אפשרית. למעשה התלהבתי מאוד גם מהגרסאות הראשונות של breath\speak to me. מי יכול להושיעני, ולעזור לי למצוא את הקטעים הנ"ל? אני אשכרה יושב וצופה בקטעים האלה פעם אחר פעם!

idobarnea

New member
כמה שאלות../images/Emo168.gif../images/Emo68.gif

אהלן!!! פורום נחמד! יש לי שתי שאלות: 1. What the fuck is botlog 2. האם לחברי הלהקה יש אלבומי סולו טובים, חוץ מלווטרס? מקווה (בעזרת השם ישתבח שמו) להיות פעיל בפורום.. עידו

idobarnea

New member
../images/Emo163.gifעוד שאלה

אני קצת (אבל ממש קצת) אעצבן עם שאלות בזמן הקרוב... אבל... אני היחידי ששמתי לב לדמיון בי sorrow לבין high hopes? אכן גילמור מזדקן

dimfo

New member
משהו מאוד לא מובן לי

מה בדיוק נעשה עם כל המאות הודעות שנכתבו על כל האלבומים של הלהקה? חיפשתי את זה עכשיו במאמרים ובשאלות ותשובות ולא מצאתי.

pink floydror

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

1. בוטלג זאת הוצאה לא רשמית של חומר מוקלט, ערוך או בהופעה. 2. תראה, בסך הכל זה עניין של טעם, לי יצא לשמוע את האלבומים של ווטרס וגילמור, אני חושב שווטרס הצליח רק באחד .. וגילמור לדעתי ..עשה בינוני - בינוני פלוס..

pink floydror

New member
לדעתי ... לא כל כך

כאילו .. האוירה אולי טיפה מזכירה , אבל בכל זאת, זה אותה להקה, מאותה תקופה בערך, סביר להניך שיהיו דברים שישמעו לך דומים, בכל מקרה ,אני חושב שHigh Hopes הרבה יותר יפה :)

FloyDviR

New member
וולקאם ../images/Emo13.gif

בולטג זה הוצאה לא רשמית של קטעים או הופעות וכו' שהוקלטו והוצאו בצורה לא חוקית. ויצא לי לשמוע כמה אלבומי סולו של ווטרס ושל גילמור.. וכמו שאמר דרור אז את האלבומים של גילמור פחות אהבתי.. די משעממים אותי... אבל בשל ווטרס יש כמה פנינים... Amused To Death הוא בין הטובים... גם את Radio KAOS אהבתי.

idobarnea

New member
מיקוד

דווקא את אלו של ווטרס שמעתי. אני יותר שואל בכיוון של מייסון ורייט, ואפילו בכיוון של בארט (השני והשלישי [אם יש]) ורק שתדעו ממש כיף להכנס ככה לפורום תודה

שלום עידו ../images/Emo140.gif

וברוך הבא לפורומנו. לשאלתך: מייסון הקליט שני אלבומי סולו בראשית שנות השמונים. אחד מהם הוא בעצם אלבום סולו של קרלה בליי, אמנית ג'ז ידועה, שמייסון נתן את שמו לאלבומה - Fictitious Sports. השני נקרא Profiles וגם הוא היה שיתוף פעולה עם אחר - המוסיקאי ריק פן (שניגן בעבר ב-10CC ועם מייק אולדפילד). לא שמעתי אף אחד מהאלבומים האלו, אבל מי ששמעו אמרו שאין שם שום דבר שיעניין אוהדי פלויד. ריק רייט הוציא שלושה אלבומי סולו, וחבל שלא הוציא עוד, כי הוא היה מוסיקאי מבטיח, בתחילת דרכו. בשנת 1978 הוא הוציא אלבום בשם Wet Dream שמתוכו שמעתי שיר אחד: שיר שקט, ללא יומרות מיוחדות, אבל ניתן לשמוע את ה"צליל" הייחודי של הפלויד מאחוריו. את השיר שמעתי בגלל שמו המעניין - Pink's Song. האלבום השני שהוציא היה באמצע שנות השמונים, במסגרת הרכב (צמד) בשם Zee, יחד עם המוסיקאי דייב האריס. לא שמעתי את האלבום, אך על פי הדיווחים מדובר באלבום שופע-סינתיסייזרים, בהתאם לאופנת אותה תקופה. רייט עצמו אמר שהאלבום היה "נסיון שנכשל" או מילים בדומה לזה. באמצע שנות התשעים, הוציא רייט אלבום סולו שלישי, בשם Broken China, שזכה לביקורות טובות, אך לא נמכר בכלל. זה היה אלבום-קונצפט, שדן בדיכאון הקליני שבו חלתה אשתו, ותהליך הבראתה. באשר לאלבומי הסולו של בארט: כפי שאתה יכול לתאר לעצמך, כל צליל - ואף כל שיעול וסתם הבל פה - שבארט הפיק ע"ג סרט הקלטה, מבוקש ביותר ע"י אוהדים ואספנים. למעשה, בארט הוציא רק שני אלבומי סולו מקוריים - The Madcap Laughs ו-Barrett - שניהם בשנת 1970. בשנת 1988 יצא אוסף outtakes מהשניים האלו, בשם Opel. האלבום כלל גם את שיר הנושא, שנשמט מ-TML בזמנו. בשנת 1993 יצאה קופסה בשם Crazy Diamond שאיגדה את שלושת האלבומים הנ"ל + עוד outtakes מההקלטות. באותה שנה יצא גם אלבום עם ההקלטות שעשה בארט בשנת 1970 עבור תכניתו של ג'ון פיל, ב-BBC. הקלטות אלו, יחד עם הקלטות שעשה בארט שנה אחר כך, עבור תכניתו של בוב האריס, יצאו ממש לפני שבועיים באלבום חדש, תחת הכותרת The Radio One Sessions. כמו כן, יצא אוסף "המיטב של", לפני כשלוש שנים, בשם Wouldn't You Miss Me? באלבום נכללו שירים שיצאו באלבומים קודם + השיר Bob Dylan Blues, שדייויד גילמור שמר אצלו בכספת מאז 1970, מסיבות בלתי ברורות. אם שירים של בארט מדברים אליך, אזי אלבומים אלו מומלצים בהחלט. אם אתה לא מכיר את יצירתו, הייתי ממליצה להתחיל עם אוסף ה"מיטב". מעבר לכך, יש גם הרבה בוטלגים. בארט הוא "סחורה חמה" בשוק. אם תמצא הקלטה של הופעה של הפלויד כחמישיה - עם בארט וגילמור - או את הקלטת האולפן של She was a Millionaire שלו עם הפלויד, תהיה איש עשיר מאוד.

FloyDviR

New member
ציף,

אחרי תשובה כזאת מפורטת שלך, כל הכיף בלענות לאנשים יורד ... חחחחח סתם ... חזק ואמץ!!

../images/Emo12.gif סורי

אבל השואל המקורי שאל בעצם על התרשמותינו מאלבומי הסולו, כך שהדיון פתוח עדיין...

weird dust

New member
בקשר לבוטלאג

אם תיראי קליפים ויש לזמן 2 מיקרופונים ואחד מחובר בצורה קצת רופפת דעי כי זאת הקלטה לא חוקית (ראיתי מס' פעמים אצל בלאק שבת בהופעה של שנת 70 בפריז ובעוד כל מיני קליפים)

Miss CB

New member
אתה סגור על זה?

בהגיון שלי דווקא ההפך הוא הנכון - אם יש מיקרופון שמישהו ממש טרח לחבר למיקרופון המקורי זה יותר הגיוני שזה אנשי ההפקה שמו בשביל להוציא אלבום הופעה.. ואם זה בוטלג, מכה בי כיותר הגיוני שזה מוקלט על ידי סתם אנשים בקהל עם המיקרופונים שהם מחזיקים ביד, לא?

../images/Emo6.gif אממ... זה לא מדוייק.

רוב הבוטלגים שהוקלטו בהופעות באותן שנים, הוקלטו מהקהל, באמצעים פרימיטיביים לגמרי, ולכן גם איכותם היתה ירודה. כך, לדוגמא, פעמים רבות שמעו רק חלק מהכלים, ועל צליל סטראופוני לא היה מה לדבר. כך זה גם היום, בעצם. אבל בשנים יותר מאוחרות, השיטה ה"מתוחכמת" יותר היתה לגנוב את הקלטות ה-soundboard של הלהקה (שכן מרבית האמנים נהגו ונוהגים כיום לתעד את ההופעות שלהם, דרך קונסולת הסאונד. הקלטות ה-soundboard הן באיכות הגבוהה ביותר האפשרית, כמובן, ולכן מועדפות ע"י מי שמעדיף דברים כאלו, וכו' וכיו"ב.

weird dust

New member
יש מיקרים שאני זוכר מסיפורים

כמו זה של בלאק שבת משנת 70 בפריז אני לא יודע מי שם ומה יצא אבל אני יודע שהיה קטע שם ובעוד מקומות שפשוט אנשים דאגו לחבר את זה יכול להיות שאנשי הסאוונד הם אלה שעשו את זה או שלא היה איכפת לאף אחד

נדמה לי שכולו

אך הבמאי שינה קצת מהגרפיקה/אנימציה שהופיע במקור. יש שהתרעמו על כך.

למעלה