ראיתי בארכיון קישור לאתר שמסביר איך הדארק סייד קשור לקוסם מארץ עוץ. זה צירוף מקרים או שבאמת יש קשר?? כי הדארק סייד נכתב הרי על טירוף אז איך זה שזה כל כך מתאים לקוסם??
השורות הן goodbye to you Charlotte Cringle's due שרלוט קרינגל היא כנראה דמות פיקטיבית. יש מספר תאוריות בנושא. אחת מדברת על כך שיש כאן התייחסות להריון לא רצוי, בגלל המילה due שפרושה, בין היתר, הוא "אמורה ללדת". אבל בעקרון, אף אחד לא יודע. תשאל את רייט.
אם יש בכלל התאמות, זה מקרי. ישנם אתרים נחמדים שמראים כיצד כל אלבום יכול "להתאים" לכל סרט שהוא. סטטיסטית, זה פשוט מתבקש, בגלל ה"קצב" של סצינות בסרט. אני מזכירה כי היו כמה דיונים על הנושא בפורום בעבר, והם מצויים בעמודים קודמים. כן הנושא נמצא ב"שאלות נפוצות".
חקרתי את האינטרנט, ובחיפוש מהיר לא גיליתי באיזו גיטרה הוא משתמש, אבל כן גיליתי שהוא משתמש בפדאל "Digitech Whammy", שלפי התיאור שלו מאפשר לדמות מתיחה של אוקטבה שלמה! גררררר... בכל מקרה, גילמור משתמש ברוב המקרים בFender Strat שלו, למרות שלעתים הוא מגוון עם אקוסטיות שונות או עם Les Paul חביבה. אתה יכול לראות באתר הזה באיזה ציוד הוא משתמש, ואם תחפש בגוגל "David Gilmour Gear" מובטחות לך תוצאות רבות.
numb= שלא מרגיש כלום... comfturbley=בנוחיות (אני לא מסוגל לאיית באנגלית בשיט... משמעות הזיווג מתקשר ישירות לנושא של החומה... הניכור של החברה לרגש... לכן קמפטרבלי נומב משמעו להיות מנותק מהרגש בנוחיות.. שלא איכפת לי וזה סבבה...
זו קונוטציה לסמים, כמובן, כאלו שמקהים את החושים, נותנים תחושה נעימה, ומנתקים את הנוטלים אותם, מהחיים. מילות השיר גם מתייחסות לזה (הזריקה שהוא מקבל מהרופא וכד').