תורים או תורות

CozCoz

New member
../images/Emo35.gif תורים או תורות ../images/Emo35.gif

שלום.. אני וחבר שלי כבר מתווכחים די הרבה זמן על השאלה. תור - מה הריבוי שלו ..? תורות או תורים. עכשיו יש הבדל.. כי למילה 'תור' ישנם 2 משמעויות - Turn - כמו 'עכשיו תורך לשחק' או 'הגיע תור עוז לשחק'. ויש Queue - כמו 'אני מחכה בתור' 'תור לכניסה לקולנוע'. אני מדבר על תור = turn .. ז"א תור במשחק.. הגיע תורך, חכה תור, וכו'. אז איך אומרים.. תורים או תורות ? תודה :)

תּוֹרִים. ../images/Emo45.gif

וזה גם במשמעות של Turn וגם Queue וגם כשמדובר ביונת-הבר הנקראת תור. תורות זאת צורת הרבים של המילה "תורה", וכולנו יודעים מה זה "תורה"...

CozCoz

New member
וואלה ? אז למה כולם אומרים תורות ??

תודה. אבל למה כולם אומרים 'תורות' במקום 'תורים'.. ? למרות שזה בערך מאותה סיבה שכולם אומרים 'אני הולך הביתה' ולא בצורה התיקנית שהיא 'אני הולך הבית'.. או 'מכנסיים קצרות' במקום 'מכנסיים קצרים'.. ^^" אבל יש סיבה מיוחדת לטעות ?

אִיתַי

New member
../images/Emo26.gif

הצורה התקנית היא דווקא: "אני הולך הביתה". אני חושב שהסיבה לטעות היא בלבול בין הריבוי של "תורה" לבין הריבוי של "תור".

CozCoz

New member
איתי, אתה בטוח ??

כי הדבר הראשון שלמדתי בשיעור לשון (בכיתה ח') היה ש- "אני הולך הביתה" זה לא תיקני מכיוון שיש יותר מה' ידיעה אחת..\:

אִיתַי

New member
"הביתה"

ה-ה' שבסוף המילה "הביתה" אינה ה' הידיעה, אלא ה' המגמה. הכוונה היא: "לבית", ולכן הצורות התקינות הן או "לבית" או "הביתה". אלא אם כן האקדמיה החליטה להמציא כלל חדש לחלוטין בזמן האחרון...

יש המון דוגמות כאלה =\..

לדוגמת "משקפיים יפים", "אני יושן" וכו'. זו הקבלה מוטעית לצורות אחרות.

CozCoz

New member
מה לא תקין ב'משקפיים יפים' ?

'אני יושן' זה לא תקין.. נכון, צריך להגיד 'אני ישֵן'..

dorgad

New member
תורות בדרך הבית

ככל שזכור לי מילדותי (הרחוקה), ילדים משתמשים ב"תורות" במובן של עכשיו תורי, אח"כ תורך, נעשה חבל בתורות. מובן שהרבים של תור הוא תורים. מן איפה הרעיון הזה ש"אני הולך הבית" תקני? גם זו צורה ילדית, ואני הולכת הביתה בעוד כחצי שעה...

dorgad

New member
דן כנר - פרשה היסטורית

שאל אף שמוטב ולא התרחשה, כבר נסגרה מכל בחינה שהיא.

למעלה