שאלת השבוע

../images/Emo35.gif../images/Emo27.gif../images/Emo70.gif שאלת השבוע

גולשים יקרים, מדי סוף שבוע נציג בפניכם את אחת מהשאלות המצויות במאמר השאלות שלנו. בסוף כל דיון שיתפתח נוסיף את שירשור התשובות כקישור במאמר ולאחר שנסקור את כל השאלות נרכיב מאמר מסכם. שבוע שעבר עניתם על השאלה: היכן עובר הגבול בין טעות קטסטרופלית לטעות שאפשר לחיות איתה? האם רוב הטעויות בחיינו הם כאלו שניתן לשרוד איתן? קישור לדיון. ושאלת השבוע: מהיכן נובעות טעויות
אתם מוזמנים לשרשר את תשובתכם/דעתכם לכאן.

mysterious V

New member
הממ...

טעויות נובעות בין השאר מהערכה לא נכונה של המצב, או לא מספיק מידע.

אוקה

New member
בין היתר טעויות נובעות מלחץ

למשל לעשות קניה של משהו בגלל שמוכר מלחיץ לסגור עסקה עכשיו(לי באופן אישי זה לא קרה אבל מכירה כאלה שכן).

טעויות נובעות לדעת מ-

חוסר חשיבה, מחשיבה מהירה. החלטות שלא חושבים עליהם יותר מדי. האמת, רוב ההחלטות שפזיזות שלי נעשו שהייתי בהאי כזה. שהייתי מאושרת, כל העולם שייך לי...

דרומית50

New member
טעויות נובעות מחוסר נסיון

והם חלק מהלמידה.הם לגיטימיות ומטעויות לומדים. כל מתלמד חדש של החיים שוגא וכמידת העזתו טעויותיו מרובים יותר.ואם הוא חכם-הוא לומד מהם ולא חוזר שוב ושוב לשגות ולטעות באותו תחום

שאלה קשה... ../images/Emo163.gif

כשאני טועה.. זה בעיקר קורה בגלל חוסר ידע... כשאני לא יודעת ולא מבינה.. אז אני לעיתים גם טועה (לא תמיד
) באופן כללי, אני חושבת שטעות יכולה גם לקרות בגלל תמימות מסוימת.. בגלל אופי עקשני במיוחד שמאמין ב: לי זה לא יקרה
זה בעיקר

מעבר לכל מה שכבר אמרו

יש טעויות שנובעות גם מהתגברות הרגש על ההיגיון: לפעמים אנחנו עושים משהו שאנחנו יודעים שהוא לא הדבר הנכון (שיסבך אותנו, שיגרום לנו לאבד משהו שיש לנו, או שיגביל את האפשרויות שלנו לעתיד) - רק מפני שבאותו רגע אנחנו עצבניים/נסערים/פגועים מדי, ואז לא אכפת לנו מכל ההשלכות ואנחנו מחפשים רק איך להוציא את זה.

פלגיה

New member
לרוב בגלל מחסור

מחסור בזמן, או מחסור בידע, או חוסר חשיבה מספקת על הנושא. יש טעויות שנובעות מייתר - כאשר מעבירים חוקים שהיו נכונים בסיטואציה אחת ומחילים אותם על סיטואציה אחרת שהם לא קבילים בה. יש גם טעויות שנובעות משימוש ברגש במקום בשכל, או להיפך - משימוש בשכל במקום שצריך להקשיב לקול הרגש.

s h a n i l

New member
טעויות

הטעויות הקריטיות שעשיתי כולן נבעו ממחשבה של מה ואיך אחרים חושבים עלי. כשפעלתי מתוך האינטרסים האישיים שלי, גם אם הבחירה התבררה כטעות, לרוב לא היתה בעייה לתקן את הטעות או להפיק מכך לקחים. כשפעלתי מתוך רצון לספק אחרים, גיליתי שכשתשומת הלב מוסטת ממני, אני נשארת עם משהו שלא באמת טוב לי, ושקצת קשה להפטר ממנו...

הזכרת לי משהו... ../images/Emo95.gif

כשאני שואלת את ידיד שלי מה לעשות כשאני נתקלת בסיטואציה מבלבלת.. הוא תמיד אומר לי- למה את שואלת.. גם ככה תעשי בסוף מה שאת חושבת
אני מאוד מסכימה עם מה שכתבת
צריך לעשות מה שאת חושבת כי ככה את יותר שלמה עם ההחלטה כי זה בא ממך

טעויות יכולות לקרות בגלל

ששמנו את עצמנו במרכז ולא התחשבנו בגורמים נוספים.

ממבנה האישיות שלנו ../images/Emo70.gif

כיצד קורה שאותם אנשים חוזרים ועושים אותן טעויות שוב ושוב (לדוגמה, אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים ויש לו אינספור הרשעות קודמות. מה, הוא לא יודע שהוא מועד לתאונות?) בנוסף לכך יש כמובן שני אלמנטים נוספים, האחד הוא נסיון והשני תבונה. אנשים צעירים וטפשים יעשו, מן הסתם, יותר טעויות ממבוגרים נבונים. אבל, אף אחד בסופו של דבר לא חסין מפני טעויות (ראו פרשת קלאבמרקט). השאלה היא רק, מה קורה כשמתבררת הטעות? כיצד אנחנו פועלים למזעור הנזקים?

למעלה