בקשה לעיצה וסיעור מוחות

../images/Emo35.gif../images/Emo70.gifבקשה לעיצה וסיעור מוחות

בימים אלו אני חושבת כיצד אני "אורזת" את הידע שלי עבור הלקוחות. אני חושבת על מוצר אותו אוכל למכור במחיר זול יחסית (תקליטור שמע
/DVD/חוברת ומפות
) כי בתחום שלי יש הרבה מאד חומר וידע באינטרנט
. ברור שלא ברמת פירוט כמו שלי- אבל גם זו שאלה.עד כמה לפרט? חשבתי ליצור סידרת וידאו מצולמת
על מקומות/אתרים/אמנים/יזמים מעניינים בתחום התיירות בארץ ולהוסיף חוברת קטנה
עם מידע טכני כמו מפת הגעה, דרכי התקשרות
ושעות פתיחה. אשמח אם תעזרו לי לבנות שאלון שאותו אוכל להפיץ בין הלקוחות שלי על מנת לבדוק האם זה נכון וכמה חומר ומידע אמור להיות ארוז בתוך תקליטור כזה וכיצד לתמחר
. כמו כן, כרגע פיצחתי את קוד העריכה בתוכנת העריכה
החינמית של ווינדאו'ס, לראייה הוידאו בן 2 הדקות המצורף כאן- שהוא העריכה הראשונה בחיי….שאני גאה בו מאד בתור ראשון מלמד ערוץ הוידאו של מיכל קנדל (הסרט על "החג של החגים" בחיפה) והשאלה- האם זה מספיק מכובד לצרף סרטונים של כ-10 דקות עם מלל מלא יותר ומידע מלא ופיקנטי על בתים, נופים וכיו"ב? אני בדרך ליצירת סרטון דוגמא , אבל האם באמצעים של "זמן שלי
נטו" ללא העזרה שתעלה לי מאד יקר של איש מקצוע (צלם ועורך) אפשרי הדבר? מספיק מכובד? תודה לכן על תגובות,

יש לי שאלה

לאיזו מטרה את רוצה להכין את ה DVD? האם זה לצורך קידום מכירות? את כותבת שאת רוצה להכין כזה דבר במחיר זול במיוחד. השאלה היא למה, לאיזו מטרה, מה את מתכוונת להשיג בכך?

הי גליה, תודה על השאלה הממקדת

המטרה שלי היא למתג עצמי. אני מדריכת טיולים שעובדת בעיקר עם 3 קהלים גדולים: חברות (מקומות עבודה, מוסדות), גימלאים והמיגזר הפרטי. אני מעוניינת למצב עצמי מול חברות (מקומות עבודה) אני חושבת כיצד להרוויח מהידע שלי מבלי להעסיק מדריכי טיולים נוספים תחתיי. כלומר- לתת מהידע שלי והנסיון שצברתי בסך שנות עבודתי כמדריכת טיולים (מאז 92' ומול מערכת החינוך, מול משפחות ויחידים, מול מוסדות, פרחי הוראה המגזר העסקי והפרטי, גימלאים, נשים ואולי עוד משהו ששכחתי...) לארוז אותו בצורה כלשהי ולמכור אותו- כך אוכל "לשכפל" אותי-עצמי מול הלקוח והוא יקנה את זה במחיר כלשהו שיותר זול מיום הדרכה בפועל. מקווה שכעת קצת יותר בהירה

כל הכבוד על היוזמות, ועכשיו - תגובה

הי מיכל, כרגיל, מעריכהמאוד את ההתנהלות העסקית, החשיבה והיוזמה. שאפו!
סרטונים הם דבר נהדר, וכמו שאת יודעת גם אני מתעסקת עם זה כרגע
השאלה הראשונה שלי היא מה המטרה? האם את רוצה לתת ערך ולהגיע לאנשים שלא חוו אותך ולגרום להם להיות לקוחות? האם את רוצה למכור משהו ללקוחות קיימים שלך? ישנה גישה שיווקית שאומרת להפיץ ידע וערך בלי תשלום כדי "לחבר" אליך את האנשים. בהמשך למכור להם את המוצרים המשמעותיים יותר שלך. אם אכן כך, הייתי חושבת על סרטונים קצרים (דוגמת זה שהעלת כאן) על מגוון מקומות ומפיצה חינם. זה ייתן לאנשים טעם של עוד
לגבי מוצר למכירה הייתי באמת בונה משהו יותר מקיף ומלא. טוב, זה על קצת המזלג... את מוזמנת כמובן לדבר איתי ולהתלבט עוד בנושא.
רוית

הי רוית, כפי שאני רואה את זה- יש לי שתי מטרות

המטרה האחת: כמו שעושה הסרטון שהצגתי- שהוא רק תירגול מבחינתי בעריכת סרטים הן מבחינת שילוב של כמה סרטונים, שילוב קול ע"י השתקת קולות הרקע או מוקלט עליהם, שילוב כתוביות...-זה פשוט סרטון שהופץ כחלק מקמפיין שיווקי, אם אפשר לכנות את זה כך- מול לקוחות קיימים שלי, מכותבים שלי, על מוצר נוסף- טיול חודשי. אני מדברת על מעין מסננת שיווקית (משפך שיווקי, או איך שתקראו לזה) אותה אני בונה בימים אלו.
מתחילים בחלוקת מידע
חינם ע"י סדרת טיפים כתובה/מוקלטת/וידאו למי שנרשם לרשימת התפוצה שלי- בחינם!
אח"כ הפצת מידעון חודשי
ובו בין היתר הצעה לטיול חודשי פתוח להרשמה במחיר סמלי (50 ש"ח נכון לעכשיו)
אח"כ אני רוצה למכור ידע נוסף שלי על גבי תקליטור
ואולי לצרף חוברת עם פרטים טכניים כמו מפה שעות פתיחה וכיו"ב- סדרת טיולים עירוניים/טיולי טבע/מפגשים עם אנשים יזמים וכיו"ב במחיר אולי של 80-100 ש"ח לתקליטור, לא סגורה עדיין על התכנים, כמות ומחיר.
תאום ובניית תוכנית טיול ללא ליווי מדריך בפועל
בהמשך - טיול עד 4 שעות בהדרכתי
טיול יום מלא וכן הלאה.... לכן, בשלב ראשון, אחרי מערכת הטיפים חינם שחלקם יהיו מלל וחלקם מצולמים וחלקם מוקלטים. אני חושבת כבר על ההמשך... מקווה שקצת יותר הבהרתי את עצמי

עוד רוית..

הי מיכל, הסרט מקסים! אני חושבת כמו רוית שבתחילה זה טוב להפצה חינם, שווה לחשוב על דרך שבו מה שתמכרי, יהיה ניתן לראות למשל ב MP4 כלומר שיוכל ללוות את המטייל בדרך, לא יודעת אם חשבו על זה קודם, אבל אם לא - נהפוך הוא - היי את הסטראטאפ! גם אם אלו הדרכות, אפשר להפוך את זה כ APP לסמארטפון, אז גם רואים- גם שומעים וגם ניתן לקבל על זה תשלום. צריך לברר על אנשים שיודים איך הופכים "תוכנה" כזו ל APP אם יראה לך, אשמח לעזור. בהצלחה רוית כהן

הי רוית, ברוכה הבאה- דיברת אלי סינית כעת...

אני מודה שאני לא מתמצאת ולא מבינה ולא יודעת מה זה APP אבל אשמח להתייעץ איתך (אולי כאגיע סוף סוף לאסוף הדיסקים...)

יופי של עשייה!!

הי מיכלי, ממה שאני מבינה ממך יהיו לך גם סרטוני מתנה כגון זה וגם ערכה למכירה כעוד מוצר שאת מציעה. אני מאוד בעד וחושבת שזו עוד דרך של הכנסה פאסיבית והגדלת הרווחים וחלוקת הידע שלך. אני חושבת שזה בהחלט מכובד ומדליק לקבל סרטונים של כ- 10 דק' של טיולים שונים עם ידע אולי אפשר לערוך את זה ככה שגם בדרך, דרך האייפון או משהו כזה ייראו את הסרטון עצמו. אני חושבת שתוכלי לעשות את זה לבד (זה מה שאני מתכננת לעשות) אבל תצפי להרבה זמן עבודה כי זה מוצר שצריך להיות מוגמר נכון וטוב. תמיד אפשר להתחיל ככה ואז להמשיך ולשלוח חומרים לאיש מקצוע מקסימום. המחיר שתדרשי על זה יעלה בהתאם. בהצלחה!

תודה על הרעיון "לדרך" שלך ושל רוית גלידה../images/Emo45.gif

ממש אהבתי ובכלל לא חשבתי על האופציה הזו כי אני לא "נושמת טכנולוגיה מתחת למים...." כמוכן... רעיון גדול ונתתן לי בהחלט כיוון מחשבה טוב תודה

../images/Emo6.gif כולנו מגדלות זימים ...

מיכל, אני לא חושבת שאנחנו טכנולוגיות יותר, פשוט נחשפנו לחלק מהדברים מעט לפנייך... אני מסכימה לכל הרעיונות שעלו כאן. אולי גם שילוב של טיפים על מקומות לאכול, למשחקיות וכאלה בסמוך, מקומות לינה... יכולה לעשות שת"פים גם בכיוונים הללו. דווקא מקומות קטנים ובסגנון של עסקי בוטיק למיניהם. סרטון של "צידה לדרך"... בהצלחה, רוית

תודה, ממש שמחה שלא התביישתי ושאלתי-נתתן לי

המון רעיונות ולכל רעיון כזה יש "ימבה" דברים שיושבים לי בראש... תודה ותודה ותודה...

מיכל - איזה תסכול...

כתבתי לך תשובה ארוכה ארוכה ומפורטת, וכמה שניות לפני שסיימתי לכתוב אותה.. היתה לי בבית הפסקת חשמל!!!!!! אז כרגע אין לי זמן לנסח מחדש, אבל אחזור לכאן בימים הבאים...

מיכל יקרה

אין לי כל כך איך לעזור לך אבל אני חייבת להגיד לך שאני מעריכה את ההתקדמות שלך והאנרגיות והנחישות. כל הכבוד!
קרן

הי- תודה לכן, בינתיים העלתי עוד סרט- חוויתי

מוזמנות להיכנס ולראות חווית "עושים שוק" בוואדי ניסנאס בחיפה עם הילדודים...

הי מיכל

דבר ראשון, כל הכבוד על הסרטונים הראשונים שהעלית! טיולים זה תחום מעולה לוידאו! יש לי טיפ בשבילך:מומלץ לצלם סרטונים באורך עד 3.5 דקות. יותר מזה, אנשים עוברים הלאה... ולגבי הערכה זה רעיון מעולה! אל תדאגי לזה שהכל כבר קיים וכתוב. הכל כבר נכתב בכל נושא! תביא את התכנים שלך עם היחודויות שבך ואני בטוחה שתהיה לך הצלחה מסחררת! להתראות, אילנית

עגלי

New member
היי מיכל

היתיי ממליצה לך לרכוש "חברים אינטרנטיים וליצור קהל מסוים באינטרנט לבלוג מצולם או לא קבוע שבועי זה יכול להיות משהו קליל או משהו מפורט את יכולה כל שבוע להחליט מה את נותנת טיפ שבועי ועד כמה את מפרטת ובאותה הזדמנות להציע ולפרט את מה שיש לך להציע באופן מעודכן ורלוונטי . שיהייה בהצלחה :)

למעלה