דיון-מהו אורך הרוח הנדרש בפתיחת עסק?

../images/Emo35.gif../images/Emo70.gifדיון-מהו אורך הרוח הנדרש בפתיחת עסק?

בעקבות היותי אוזן קשבת
היום לחברה בעלת עסק חדש (כשנה) אשר מלאה יאוש
ושוקלת לסגור התיק ולחזור להיות שכירה, עולה אצלי השאלה הבאה- מהו אורך הרוח הנדרש לדעתכן מעסק חדש על מנת לבנות לו שם והתייצבות מבחינה כלכלית? עוזבים מקום עבודה
, חושבים על עיסוק חדש ופתיחת עסק
מגלגלים בראש סכומים ובטוחים שהנה נרוויח הרבה יותר מאשר כשכירה
. שאלת השאלות- איך מתמידים
למרות הפסדים בראשית הדרך (סעיף ההוצאות עולה על סעיף ההכנסות), איך משלבים עסק חדש עם בית ומשפחה? שהעסק והתעסוקה סביבו לא יהיו על זה על חשבון זה. איך לא מפחדים מתחרות? עד כמה משמעותית התמיכה מבית
? המון שאלות, איך אתן הייתן מייעצות לחברה כזו?

../images/Emo20.gifתלוי בכמה גורמים

כאשר נוקטים צעד שכזה- לפתוח עסק חשוב לראות כמה פרמטרים בסיסיים מיקום - קהל יעד תחרות אם שני הפרמטרים האלו נלקחו בחשבון טרם פתיחת העסק מה שנדרש בשלב שני היא: מידת הסבלנות. הכי קל לנו לחזור ל"אזור הנוחות" למקום "הבטוח", לשיגרה, לאפרוריות, לשקט הנפשי (שרק נראה על פני השטח) אבל ממקומי האישי אחרי 25 שנות הוראה במקום הבטוח הזה. לא אחזור לשם לעולם. אני נעזרת בסבלנות מנסה כל אופצית שיווק ומתמידה בלי התמדה ואמונה בכוחנו לא נצליח!
סבלנו ואמונה בהצלחה!

מתלבטת בסוגיה זו בעצמי

לאחר שעוד מעט אני סוגרת שנה של עבודה כעצמאית. מרגישה שכעת זורעת את הזרעים שאקצור בקרוב. מודעת לזמן שזה לוקח. רוצה להאמין שעם חזון ואמונה במה שאני עושה כמו גם התמדה, אקצור את הפירות. מחכה לשמוע תשובות נוספות ותודה על הדיון המעניין.

yaelmmmmm

New member
פתחת פה שאלה ענקית!!! ../images/Emo13.gif../images/Emo35.gif../images/Emo219.gif../images/Emo70.gif

עבורי התמיכה הזו היתה 'קישורי אמהות' לאורך כשנתיים וחצי (!!!) ורק עכשיו אני יודעת ללכת לבד אל הלא- נודע... מישהו אמר שעסק נולד כאשר לוקחים סיכון ועל אף שמפחדים ממה שהולך להיות, ממשכים הלאה. באשר לייעוץ לחברה, ההחלטה להיות או לא להיות עצמאית היא החלטה כבדת משקל. לא כולנו נולדנו עצמאיות!!! וגם, לא בכל תקופות החיים קל או מומלץ להיות עצמאיות. לכן, השאלה הזו אמורה להישקל כמה וכמה פעמים. הרבה נשים מעלות אותה אצלי בחדר הייעוץ. יש כלים לדעת- כלים פסיכולוגיים, אימוניים ואחרים- האם כדאי או לא כדאי להיות עצמאית. אם יש למישהי כאן ספק, התקשרו אליי...

הערכת זמנים? מישהי?מהם המרכיבים?

יצירת קהל לקוחות? יצירת קהל לקוחות חוזר- האם מחייב אותי לשפר ולשדרג את השירות? ליצו רכל הזמן מוצרים חדשים? ומה על חשבון הקיים? לעומת קהל לקוחות חדש תוך כמה זמן הערכה להחזר השקעה פיננסית?- לכן השאלה על אורך רוח. כמובן עם התייחסות לנושא המקצועיות, הנסיון, התמחור יחסית לבידול שלי ותחרות בשוק המציאותי האם זה נכון להגיד שמרבית העסקים מתבססים לפחות כשנתיים?

מצטטת ממה שאני יודעת ושמעתי

אין ספק שלוקח זמן לפתח עסק ולגרום לו להצליח. מבחינת זמנים מדברים על שנה ראשונה ללא הכנסה ושלוש שנים עד למיתוג- עד ששמך מוכר, יודעים מי את ואת מתחילה לראות תוצאות. הדרך לזה היא כמובן בעיני קודם כל ב'למה' את עושה מה שאת עושה (רובנו שואלים מה ואיך ולא מתמקדים ב'למה'- האידיאולוגיה שלנו!) ככל שנעמיק את המודעות שלנו, נכיר את עצמנו ונלמד נדע למה אנחנו בעצם עוסקות בזה? בגלל ההזדמנות העיסקית? הרצון לאזן עם המשפחה? הכסף? האהבה למקצוע? (מה בדיוק שם אני אוהבת..?) מתוך האידיאולוגיה מגיעה התשוקה ומכאן גם המוטיבציה והסבלנות. כשאנחנו בוחנות את האידיאולוגיה נבחן גם את המיקוד שלנו, הדרישה בשוק, הצורך וגם את קהל היעד, המטרה וכו'. אני בעד לקחת כל תקופה או שנה (הגדרה אינדוידואלית) כפרויקט עם 'נושא' למיקוד (זה לא אומר שאני לא עושה את כל השאר אבל אני בוחרת במה אני מתמקדת)- תקופה של קשרים, פגישות, באז. תקופה של למידה, מחקר, התמקצעות, התמחות (בעיני תמיד יש עוד מה ללמוד וזה לא תמיד חייב לעלות כסף..) תקופה של 'להתאהב בשיווק' וכל הזמן לבחון מיקוד, מטרות ועוד.

הילהל

New member
נדמה שזה מאוד תלוי בתחום

לא ברור לי שבכל תחום מרווח הנשימה זהה בתחום שלנו (גינון) נשים מדברים על 3-5 שנים עד שהעסק הופך למשהו מפרנס בית/משפחה לנו ברור שההצטרפות שלי לעסק קיצרה תהליכים (כי לעסק יש גם אבא וגם אמא מסורים, כי יש לי יכולות שיווק וקשרי לקוחות שאין לו, כי זה השקיט המון מאבקי כוח שהיו קודם סביב השאלה "העבודה של מי יותר חשובה") הייתי מייעצת לחברה הזו לבחון: האם יש התקדמות כלשהי בשנה הזו? בשנה הראשונה של העסק, כשהאיש היה לגמרי לבדו, אמנם הוא לא "עמד על הרגליים" אבל ראינו שיש התקדמות, שהכיוון כל הזמן חיובי - וזה מאוד מעודד להמשיך וגם לפנות לאיש מקצוע (אנחנו קיבלנו מאמא שלי ייעוץ עסקי במתנה, אפשר בטח להעזר גם במט"י) ולקבל תשובות רלבנטיות לתחום שלה (פעם מצאתי בנט מידע של מט"י על הנושא הזה בדיוק, מפולג לתחומי עיסוק) אם יש אפשרות כלכלית ל אלסגור (כי יש עוד מקור פרנסה ללמשחה( שנה נראה לי זמן מועט מידי כדי להחליט

mirya

New member
אם אפשר-לעשות מעבר בהדרגה ובבטחון..

אני משלבת עבודה כשכירה, (משרד החינוך ומכללות פרטיות), יחד עם תחום העיסוק כעצמאית. זה בהחלט נותן טווח נשימה. זה גם מאפשר לא לקחת כל עבודה, ובכך להתאים ולדייק יותר את תחום העיסוק.למשל, מסגרות חינוכיות שפונות אליי כיועצת ומלווה, אבל למעשה, אחרי תשאול שלי, מגלות שמה שדרוש להן זו מדריכה פידגוגית. מאמנת המט"י שלי אמרה לי שהקמת עסק זה בין 3-5 שנים. כשאני עוסקת בזה רק מחצית הזמן, אני מביאה בחשבון שזה ייקח כפול.. נו, שויין...

Merav Stern

New member
פתיחת עסק חדש

היי, מניסיוני האישי ומניסיון בליווי עסקים, אין תשובה אחידה לכל תחומי העיסוק. צריך לקחת בחשבון כמה פרמטרים ולעשות הכנה מוקדמת: 1. הגדרת חזון עסקי - ע"מ להבין בדיוק לאן אני רוצה להגיע. מצ"ב מאמר בנושא - http://www.stern-biz.co.il/meida-iski/articlse/50.html 2. תירגום החזון לתוכנית כלכלית/שיווקית - אשר לוקחת בחשבון את: סכום ההשקעה הראשונית ואת זמן החזר ההשקעה, כמות הלקוחות/מכירות במהלך השנה הראשונה, השנייה והלאה רווחיות (לעיתים מתחילים במחירים נמוכים יותר לצורך חדירה ואח"כ מתייצבים) הוצאות פרסום לטובת חשיפה ועוד התוכנית הנ"ל תוכל לתרגם באופן מאוד ברור את אורח הרוח הנדרש והחל ממתי העסק צפוי להתחיל להרוויח. 3. תרגום התוכנית הכללית מהסעיף הקודם למשימות פרקטיות יום יומיות להשגת המטרות כאשר הדרך ידועה מראש (בשל התוכנית המפורטת שנבנתה). גם אם נמצאים כבר בסוף השנה הראשונה של העסק, ולא יודעים את כל הפרמטרים הללו, חשוב להקדיש את הזמן לעשות זאת ע"מ להיערך להמשך ולדעת בדיוק מה צפוי. לא לחיות בערפל אי הוודאות - זה הכי קשה. אני ממליצה לחברתך להיעזר באיש/ת מקצוע ע"מ לעשות את התהליך הנ"ל בדרך הקצרה והיעילה ביותר, וכמובן להתחיל כמה שיותר מהר לפעול לשיפור המצב ולהגעה לרווחיות. לגבי שאלתך אודות גיוס לקוחות חדשים ושימור קיימים - לגייס לקוח חדש עולה פי כמה וכמה מלשמר לקוח קיים וע"מ שלא יכנסו לקוחות מדלת אחת ויצאו בשנייה, כמו בדלת מסתובבת, חובה לשמר את הלקוחות הקיימים. אלו הלקוחות שיהפכו ללקוחות הזהב שלנו - ימליצו עלינו לסביבתם ויעזרו לנו לגייס עוד ועוד לקוחות. גם פה, חשוב לבנות תוכנית שיווקית לגיוס ושימור לקוחות עם המינונים הנכונים לכל פלח. מאחלת לחברתך ולכל הנשים העצמאיות בתחילת דרכן שפע הצלחה ומימוש החזון, מירב שטרן, ייעוץ עסקי, אימון אישי מתמחה בייעוץ לעסקים קטנים ובאימון קריירה

בעיניי זה תלוי בעיקר בדבר אחד

אורך נשימה כלכלי שיש למשפחה. בהנחה שישנו אורך נשימה כלכלי, לדעתי עסק צפוי להצליח לעמוד בכוחות עצמו בסביבות שלוש שנים להקמתו. אם אין אורך נשימה כלכלי, אין יכולת להתעכב ולקדם אותו.החיים חזקים מהכל וכשצריך להאכיל, להלביש, לדאוג לקורת גג, חוגים ועוד, ולא מסתדרים עם משכורת אחת- אין ברירה ולפעמים צריך לקחת החלטה ולמצוא תפקיד שהוא אולי לא הגשמת חלום אבל כן מביא הביתה משכורת. אז בעיני זו התשובה- אורך נשימה כלכלי. חברתך צריכה לבדוק האם יש לה כזה ואם לא, ולפי רמות היאוש שלה שתיארת נשמע לי שלא כל כך- לקחת אחריות והחליט לכאן ולכאן.. לגבי תמיכה בבית- בעיניי זה קריטי. ללא תמיכה, פירגון והבנה לא אפשרי לדעתי להתפתח בעסק לאורך זמן, גם בתקופות הקשות יותר.זה הדבר השני בחשיבותו שהכרחי להצלחה בעיניי. לי היה ברור כשעזבתי את עבודתי הקודמת שבעבודתי כעצמאית ארוויח הרבה הרבה פחות ממה שהרווחתי בעבר. במהלך הדרך לקחתי על עצמי עבודות ללא תשלום, כדי להתנסות, לחוות, לצבור נסיון, להכניס לרזומה, להכיר את עצמי לאחרים ועוד. ללא אורך נשימה כלכלי מחד, ופירגון ותמיכה ללא סייג משותפי לחיים מאידך, לא הייתי יכולה לעשות את זה.

סבלנות,תשוקה למימוש ואמון עצמי

הם 3 היסודות (ועוד יש יסודות משנה) שיוצרים את התשתית לכל בעלת עסק באשר היא. סבלנות לא רק ממך אלא גם מהתא המשפחתי - אורך נשימה של 3 שנים לפחות - והתאמת המצב הכלכלי למצב החדש- מבחינת ירידה לצורך עלייה. אמון עצמי מעל הכל - והרבה פעמים כנגד כל הנשמות הטובות שלא בדיוק מאמינות בך - והתשוקה להצליח .. ןעם זאת להיות מחוברת לקרקע מבחינת משאבים כלכליים - ושאר הכלים העומדים לצידך.. בהצלחה..

האם לחזור לעבוד חלקית משרה בטוחה במקביל ?

אם אין גב מבן הזוג שזה כל כך חשוב אם אין מרווח נשימה כלכלי אולי להקפיא התיק ברשויות ולהמשיך בצורה מינורית לפני הסגירה הסופית? על מנת לצמצם הגדלת חובות, מה דעתכן?

אני מאמינה ש..

כן! אם, יש חזון ותשוקה (כמו שכתבו לפניי..) עבודה שמכניסה כסף (גם אם רק "כיסוי הוצאות הגן", יכולה מאוד להרגיע את בן הזוג, ואת מנהל הבנק :) מניסיוני, עם נשים באמ"א שפ"ע, שעובדות בעוד משרה, "משהו נרגע" אצלן, ודווקא אז- כשלא היה לחץ, נוצר משהו חדש! יותר יצירתיות, יותר חידוש, יותר הסתכלות מבחוץ על העסק,(ולא אחיזה השרדותית) ומכל אלה, יותר לקוחות! את מוזמנת לשלוח אותה, ובכלל חברות שמתלבטות האם נכון להן להיות עצמאיות, בשלב זה, להרשם בחינם ולקבל שאלון אבחון, התאמה לעצמאיות.

Merav Stern

New member
עסק חדש ומשרה שכירה במקביל

היי, גם אני, כמו טל, מאמינה שהלחץ הכלכלי לא מועיל בהתפתחות העסק החדש. אם אין אורח רוח כלכלי המאפשר התגייסות ועבודה עם איש/ת מקצוע ע"מ לשפר את מצב הרווחיות במיידי, עדיף לעבוד במקביל בחצי משרה כשכירה, להשקיט את המצפון ואת חשבון הבנק וממקום נינוח יותר להמשיך לקדם את העסק. למי שהעסק בוער בעצמותיה, מרגישה את הצורך הזה עמוק בפנים - שלא תוותר ותעשה כל מה שצריך כדי להמשיך ולהתפתח נכון, גם אם זה אומר להתפשר למשך שנה-שנתיים על חצי משרה כשכירה. בהצלחה, מירב שטרן ייעוץ עסקי, אימון אישי מתמחה בייעוץ לעסקים קטנים ובאימון קריירה

אין חוקים לאורךרוח תלוי מה התחום

אורך רוח = משאבים כלכליים .כשיש אין בעיה להתמודד עם הפסד כשאין ?.... בשנים הראשונות כמעט בכל תחום משקיעים ,בונים ויוצרים תדמית וקהל לקוחות במשך הזמן התשומה מביאה לתשואה

למעלה