שאלות קטנות ונצל"שים

PinkPony

New member
היי כולם ..

אמ .. מישהו מכיר את הסוסה ראבל ? (היא הולנדית) ופיורי הרביע אותה .. אז עם למישהו יש תמונות או מידע עליה אני אשמח = ] תודה וחג שמח = ]

ווינגז

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gifשאלות קטנות ונצל"שים

בבקשה לשרשר לפה את כל השאלות שיש להן תשובה אחת קצרה (לא דיונים
) ואת כל הנצל"שים למיניהם. שימו
- נצל"שים שלא קשורים לנושא הפורום, בבקשה להפנות לשרשור האוף-טופיק הקרוב ביותר.

אני רוכבת על סוס..

והוא קצת קשה לי בפה כאילו מתנגד למתג... איזה מתג מתאים לשים לו כדי שיפסיק? וילמד... דרך עגב... מדובר ברינינג.. רכיבה מערבית

ווינגז

New member
על שתי השאלות

1. צריך להעזר בעיקר במדריך, כי הוא מכיר את הסוס ויודע את כל הרקע שלו.
מעבר לזה, אני מאמינה שהמדריך שלך יחליף את המתג אוטומאטית אם יראה שאת והסוס צריכים את זה (ומוכנים למתג יותר חריף). 2. דרסז' - רכיבה אומנותית (עוד על הדרסז' ניתן לקרוא כאן), כעיקרון זה ענף באינגליש. יגור - קיבוץ קרוב לחיפה
הייתה היום תחרות בענף הדרסז' - שהתקיימה בקיבוץ יגור.

fliperit

New member
קודם כל, להיעזר במדריך...

על איזה מתג הוא נשען? שבור פשוט? טוויסט? קורקשיין?

פרדוש

New member
את צריכה מישהוא מיקצואי..../images/Emo227.gif

את צריכה מישהוא מיקצואי שידע.. על תחליתי לבד.. איזה סוג מתג יש לו אכשיו?

ToryMaster

New member
החלפה זה לאו דווקא הפיתרון

אם יש לו בעיה עם העניין של מתג מתלכתחילה, הוא עשוי להתנגד לכל מתג, אז צריך להתייעץ עם הבעלים, המאמן, מי שמכיר אותו כבר הרבה זמן.

oO nam nam Oo

New member
נממממ../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

בגלל שסוס "קצת קשה בפה" לא מחליפים מתג. דווקא הרבה פעמים זה יחמיר את הבעיה. הרבה סוסים יכולים להתנגד למתג בגלל עבודה לא נכונה בהווה או בעבר, המתג הכאיב להם ועכשיו הם לא "מחכים" שיכאיבו להם-הם כביכול מונעים את זה דרך זה שהם לא משאירים לך מרחב ממש להכאיב להם בו. אז קודם כל, צריך להתייעץ עם המדריך שלך-הוא לא שם לקישוט
אבל פתרונות אפשריים הם, למשל, לקשור לו את הראש בלונג', ושוב-רק בעזרת מדריך שיידע בדיוק איך עושים את זה. אם תעשי את זה בצורה לא נכונה זה יכול לגרום לנזק יותר גדול! עוד פיתרון-להתחיל את ל האיסוף כביכול מהתחלה, באותה עדינות שמשתמשים עם סייחים לתת לו הרפייה על נתינה הכי קטנה של הראש ולאט לאט לבקש יותר... זה יכול מאוד מאוד לעזור במקרה של טראומה, שמישהו בעבר מאוד הכאיב לו עם המתג. (זה מחזיר לו את האמון בידיים של הרוכב-שהוא לא יכאיב לו סתם ככה) בקיצור-לא חסרים פתרונות, אבל צריך להכיר טוב את הסוס לטווח ארוך יחסית, כדי גם לדעת מאיפה הבעיה נובעת ולהתאים לה את הפיתרון.

ועוד שאלה...

סלחו לי על הבורות אבל בגלל שאני רוכבת רכיבה מערבית אין לי מושג (ומעניין אותי לדעת) מה זה דרסז' ביגור.. אז מישהו עם ניסיון... בבקשה תענו לי...

עדימ

New member
כמו שיש תחרויות ווסטרן בחוות שונות

כך תחרויות האינגליש-קפיצות ודראסז' נערכות בחוות שונות. לדוגמא יגור מארחת תחרות דרסאז' אחת אצלה.

The Bitter End

New member
אבוי.

כמו להגיד 'נוער ביפעת', תחרות נוער בקיבוץ יפעת. 'דרסז' ביגור' תחרות דרסז' בקיבוץ יגור.

חחחח

תודה על התגובות אבל לא לזה התכוונתי..חח רציתי לדעת עם זה כאילו מקצועני או משהו כי ראיתי שהרבה מדברים על זה... מה יש שם תחרויות?

The Bitter End

New member
לא הבנתי את הניסוח בכלל:|

זו תחרות דרסז', בכל הרמות השונות של הדרסז', מא' עד ד' ואת הגריידים[פרא-אולימפי]. מקצועני?

fliperit

New member
דרסז' זה מקצוע תחרותי באינגליש

כמו בריינינג זה מקצוע תחרותי בווסטרן. יש מקצוענים ויש חובבים...

SoosKatan

New member
לכאלה עם סוס פרטי

כמה עולה פחות או יותר וטרינר לחודש? מה הם ההוצאות הברורות הגדולות למיניהם בהחזקת הסוס [בלי קשר לפנסיון]? תודה

The Bitter End

New member
וטרינר כשצריך.

משהו כמו 200 או 300 לביקור של הוט', ההוצאות העיקריות: הפנסיון[כמובן], האימון[כמובן], ואז יש את הפרזול, ואת הוצאות הציוד. והמ זהו לאזוכרת עוד. ואז יש את ההוצאה הענקית שנקראת תחרויות[עצוב, עצוב מאוד].

The Bitter End

New member
כשצריך.

זתומרת, כשמשהו לא תקין בסוס, אפשר גם לעשות ביקורי וטרינר פעם בחצי שנה סתם כדי לראות שהכל בסדר ותקין.

למעלה