1ט ל י

New member
../images/Emo35.gif

אני צריכה לקחת 2 פלקווניל של 200 גרם ושני קרטייה (אספירין) של 100 גרם ביום. הרופא אמר לי שאני יכולה לקחת את ארבעתם ביחד. זה מה שאני עושה. אבל מה לעשות כשאני שוכחת? כלומר, יום שלם עבר, ואני לא לקחתי אפילו כדור אחד? לצערי הרב זה קורה לא מעט לאחרונה.

ל3

New member
טלוש´

הי חמודה. קודם כל זה לא טוב שאת שוכחת לקחת את הכדורים , גם לי זה קרה אבל מצאתי פיתרון לזה. בחניות סופאר- פארם, ניו-פארם ובטח בכל בית מרקחת מוכרים קופסה קטנה וחמודה לתרופות. היא מחולקת ל: בוקר, צהריים, ערב, לילה וכל פעם ממלאים אותה ולוקחים את הכדורים מתי שצריך. וכך אם את לא בטוחה שלקחת את הכדור או לא את פשוט מסתכלת עם המשבצת מלאה בכדור או ריקה. יש למכור כזה יומי ויש גם שבועי ואני חושבת שזה פיתרון מעולה. אם שכחת אל תקחי למחרת מינון כפול כי זה אסור , רק תנסי למצוא לך כל מיני טריקים לזכור- זה חשוב!!!

lupland

New member
"בוקר טוב ויום...את התרופות לקחת"?

היי טלי. כבר עברו 4 שנים אצלי וגם אני לא פעם "שכחתי" בתדירויות גבוהות "בהתחלה" וגם אם לא שכחתי אז היה לא פעם ולא פעמיים ולפעמים גם עד היום ש "לא יוצא לי" לקחת בזמן ואז אני לוקח כמה שעות אחרי משום מה נראה לי כי המסקנה היא שכולנו...בני אדם.אך במקרה שלנו אי אפשר להניח למסקנה זו ולכן עלייך לקבוע לעצמך זמן מסויים ולהתמיד בו עד שזה יכנס כהרגל.אצלי זה אחרי ארוחת הצהריים (מה שמסביר את הפרשי השעות לא פעם) אבל זה מכיוון ששמתי לב שאם אני שוכח לקחת בערב (כמו שעשיתי בהתחלה) הפרשי השעות עד הבוקר שלמחרת הם מאוד משמעותיים. אולי תנסי גם את להצמיד לך את לקיחת התרופות לצהריים? או שאולי יהיה כאן רעיון אחר למישהוא/מישהיא נוספים. נב:אני שמח לקרוא שכל מה שעלייך לקחת הוא "רק" פלאקווניל וקרטייה. יום טוב וגשום כמובן שיהיה לך אה ועוד משהוא שעולה לי כרגע.אם את נכנסת לכאן כל יום אפשר לכתוב למעלה בצבע אדום זועק "בוקר טוב ויום טוב לכולם.את התרופות לקחת..."?

gaia20

New member
אסף, אני אבדוק את הרעיון הזה

נראה לי מצויין שכל פעם שמישהו יכנס זה יהיה לו מול העיניים....

gaia20

New member
כן, זה קורה........

פשוט מיד כשנזכרים לוקחים את הכדורים. אולי כדאי שתרשמי בכל מיני מקומות בבית, על פתק, לקחת כדורים. תמצאי מקומות שאת נמצאת שם לפחות פעם ביום, תדביקי שם פתק עם כיתוב גדול "לא לשכוח לקחת כדורים". את יכולה להדביק על דלת הכניסה או על הדלת של השירותים או על המקרר לא חסרים מקומות.

gaia20

New member
וכמובן שכחתי.............

בוקר טוב לכולם! שיהיה לכם יום נפלא!

1ט ל י

New member
הבעייה היא...

שאני לא אוכלת ארוחת צהריים בשעה קבועה. אני אפילו לא תמיד אוכלת ארוחת צהריים. הקרטייה מסודר לפי ימים. אני תמיד יודעת אם לקחתי או לא. אני נזכרת כמה פעמים ביום, ואז, או שזה מוקדם מידי, או שאני שוכחת אחרי שנייה. אתמול הייתה לי בעייה להרדם. היה לי התקף אסתמה, ונרדמתי בערך בחמש וחצי. בארבע וחצי לפנות בוקר נזכרתי שלא לקחתי, ואז לקחתי. היום אחרי ארוחת הצהריים, בערך בשלוש, נזכרתי בתרופות, אבל חשבתי שזה יהיה מוקדם מידי בכדי לקחת תרופות. גאיה, הרעיון שלך מעולה!!! השאלה היא, אחרי ששכחתי יום שלם לקחת תרופות, איך אני מפצה על זה? מיד לוקחת תרופות ו...? לוקחת שוב ביום למחרת? לוקחת שוב בזמן הקבוע? עקרונית הזמן הקבוע שלי הוא 18:00, כי באופן קבוע אני מנשנשת ב- 18:00. תודה על העזרה,

gaia20

New member
תראי...

אמרת שאת צריכה לקחת בשש בערב... אין בעיה... שכחת... נזכרת בזה רק ב 00:00 בלילה....(סתם, זרקתי שעה...) אז את לוקחת מתי שנזכרת ואז ביום למחרת, תקחי רגיל בשש בערב, כמו תמיד. אני מניחה שכשתתחילי לשים פתקים בבית, אז לא תשכחי, אבל אם בכל זאת שכחת, אותו יום כבר אבוד... אין צורך "לפצות"... אם זה קורה פעם ב... אבל השתדלי לשים פתקים במקומות גלויים, שתמיד תבחיני בהם. היום היתי בהתלבטות.... לא הרגשתי טוב והקאתי שעה אחרי שלקחתי תרופות... אמרתי לעצמי שאולי התרופות לא הספיקו להספג וצריך לקחת שוב.... אבל אז חברה של אמא שלי אמרה לי שעדיף שיהיה חסר זמני מאשר "אובר" כשזה נוגע לתרופות.... אז לא לקחתי שוב ואני אקח מחר בבוקר כרגיל..... מה שאני רוצה להגיד בזה, זה שאם שוכחים לקחת, אז צריך לקחת מיד כשנזכרים. זה אפילו רשום בכל עלון של תרופות, ראי קובץ מצורף. כמובן, שאם נזכרת לקחת את התרופות רק ביום שלמחרת, נגיד בשעה 15:00 בצהריים, אין טעם שתקחי מנה שנשכחה כי במילא עוד 3 שעות, את כבר צריכה לקחת מנה חדשה. ראי בתמונה- אין לקחת שתי מנות ביחד! אבל, התמונה היא מתוך העלון של התרופה "פלקווניל", שימי לב שכתוב אותו דבר גם בתרופות האחרות שלך. מקווה שעזרתי.

1ט ל י

New member
בקרטייה...

רשום לקחת מיד כשנזכרים, ואם המנה הבאה היא בעוד פחות משעתיים, לוותר על המנה הבאה. אני חושבת שבכל זאת אם אבד היום אז אבד היום. עד עכשיו זה מה שעשיתי. את מרגישה טוב? מה זה להקיא סתם ככה בבוקר?

gaia20

New member
זה לא סתם להקיא

יש לי מה שנקרא "מחזור מיוחד" (אני המצאתי את השם הזה
) בעוד שכל אישה מקבלת מחזור מלווה בקצת כאבי בטן שאקמול מעביר אני סובלת מחום, הקאות, לפעמים שילשולים... כאבי תופת בבטן ובגב..... בקיצור יומיים בכל המחזור, אני מנוטרלת לבית.....

ל3

New member
גאיוש´ היקרה

מקווה שאת כבר מרגישה יותר טוב. שולחת לך המון המון המון

עדיתפז

New member
גאיה....../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

נשמע לא נעים בכלל המחזור המיוחד שלך, קשה להיות אשה, הא?! (אבל עדיף מלהיןת גבר!....) יללא שיעברו לך כבר היומיים המסריחים האלה ותתחילי חודש חדש ברגל ימין, להית´ עדית.

gaia20

New member
תודה בנות ../images/Emo140.gif

אכן קשה להיות אישה.......... מקווה לשיפור מחר..........

1ט ל י

New member
בעייה מוכרת...

לי יש בעיות אחרות בזמן מחזור. אני לא אפרט אותן כרגע. נתקלתי בבנות עם בעיות דומות בצבא. יש בנות שממש הורידו להן פרופיל בגלל הבעיות האלו. לא שזה מעניין במיוחד, אחרי הכל, צרת רבים נחמת טפשים (או חצי נחמה).

עדיתפז

New member
הי טלי../images/Emo141.gif

לי אמר הרופא שלקרטיה יש השפעה למשך כ-10 ימים מהרגע שמפסיקים אותו, אז לפי הדברים האלה אם שוכחים פעם אחת זה לא סוף העולם, אבל.......................זה לא אומר שמעכשיו תתחילי "לשכוח" לקחת...... וגם לא כדאי לסמוך על זה. אמרתי את זה רק כדי שתהיה רגועה ולא בלחץ במקרה ששכחת לקחת פעם. להית´ בינתיים, עדית.

PowerFul

New member
כיצד לא לשכוח ליטול תרופות?

היי טלי מה שלומך? כמה טיפים לנטילת תרופות: מומלץ לך לקבוע לך שעה שהיא נוחה עבורך, למשל שעת ארוחת הבוקר, ולשים את הכדורים על השולחן שבו את אוכלת את ארוחת הבוקר כך שלא תהיה סיבה שתשכחי. את תראי את הכדורים ולא תשכחי. דרך נוספת אחרת היא ע"י שימוש בקופסת תרופות אותה תמלאי בתחילת כל שבוע ותזכרי היטב מתי לקחת את התרופות, משום שתניחי את קופסת התרופות במקום שאת נמצאת לידו הרבה, למשל ליד המחשב. דרך נוספת היא באמצעות יומן. את יכולה לרשום לך ביומן מתי עלייך לקחת וסמני ביומן כל יום מתי לקחת את הכדורים. שיהיה בהצלחה

1ט ל י

New member
אז ככה...

התרופות תמיד איתי בתיק. כשאני רואה את התיק, אני נזכרת. יש לי קופסת תרופות נוספת על המדף. בהתחלה עדיין רשמתי כל פעם, אבל מאחר שהקרטייה מסומן לפי ימים, הגעתי למסקנה שזה מיותר, אחרי הכל, אני לוקחת את זה יחד עם הפלקווניל. פעם אחת אפילו הוצאתי את התרופות מהאריזה, הנחתי אותן בחדר שלי והלכתי להביא שתייה. שתיתי במטבח, ואחר כך יצאתי עם חברות. כשהייתי עם החברות שלי לא הייתי בטוחה אם לקחתי בסוף את הכדורים או לא. בלילה כשחזרתי מצאתי את הכדורים מונחים יפה בחדר שלי, ולקחתי אותם. אם הם לא היו במקום כל כך בולט, אולי הייתי מוצאת אותם אחרי כמה ימים ולא הייתי יודעת מה למה ואיך. פשוט אין לי זיכרון בזמן האחרון. אני יכולה לראות פתק בבית שכתוב עליו לקחת תרופות, ללכת לחדר בכדי לקחת אותן, וכשאני מגיעה לחדר- לשכוח מה רציתי. תודה על העזרה,

PowerFul

New member
הכל בסדר איתי גאיה

תודה
פשוט רובכם כאן מכירים אותי בשם הישן, וטלי לא הכירה אותי בכרטיס החדש, אבל בכל מקרה מה זה משנה?

ועוד דרך........./images/Emo124.gif../images/Emo59.gif../images/Emo124.gif

לכוון את הנייד שלך, או אם יש לך שעון עם אופציה של מעורר, על צלצול בזמן קבוע, בכל יום, זה אפשרי כמעט בכל הניידים. ואז, תחליטי מתי הכי מתאים לך, כווני אותו, והוא יעשה עבורך את העבודה.... עם הזמן, זה יעבוד אצלך אוטומטית, ועוד לפני שיגיע הצלצול (או "השיר" - אם תרצי) תמצאי את עצמך לוקחת את הכדורים. שיהיה בהצלחה

למעלה