תמר 26

New member
../images/Emo35.gif

אל תצחקו עלי, שאלה טיפשית. הבנתי שלוקח בין 2-4 חודשים עד שהמחזור חוזר (לאחר זריקות של דקפפטיל) בינתיים יש סיכוי בזמן הזה להיכנס להריון? או שאם אין מחזור סימן שהמערכת עדיין לא פעילה כי אצלי גם ככה לא היה כ"כ סדיר חודש כן חודש לא חודש למה לא... רק עם גלולות זה הסתדר, אז אני לא יודעת מה קורה שם... וזה לא הזמן להפתעות (היו לי מספיק בחילות השנה, נכון?
) שיך להשתמש כבר עכשיו בגלולות? (מותר לי? או שלבוגרות סרטן מכל סוג אסור?) ובאותו עניין אני צריכה ללכת לאונקוגינוקלוג (יש דבר כזה כי התיעצנו איתם בהתחלה) או שניתן להמשיך ללכת לרופא נשים רגיל? חזרתי להשתמש ב3 טיפות שמפו

blg

New member
לא מצחיק בכלל ../images/Emo13.gif

אני לקחתי גלולות כל הטיפול (ABVD) כי ככה הרופא אמר (לא דיברו איתי על טומוקסין בכלל. אני ממשיכה לקחת אותן גם כעת. לגבי אנדקרינולוגיה, בשלב ראשן אם יש בעיות בלוטה אנדו' מספיק. אנדוגניקולוג יש אחד כזה בארץ המליצו עליו באגודה. אני שולחת לך פרטים במסר לגבי רופא נשים אני המשכתי ללכת לרגיל שיודע שהייתי חולה. ויש בסורוקה אחד שחקר השפעת הודג'קינס על פוריות והוא גם נחמד. (גם הוא במסר) למה בעצם אנחנו לא רושמים פה שמות של רופאים?

אם יש לך אפשרות להנות...

נסיעה חינם על חשבון הסרטן. עד כמה שאני יודעת - עד שהמחזור לא חוזר אז בעצם אין כל התהליך הזה גם של ביוץ וכל האפשרות להכנס להריון. אם את רוצה להיות בטוחה אז אולי תשתמשי באמצעים אחרים כדי למנוע הפתעות... לגבי הגניקואונקולוג לדעתי מיותר כי המחלה שלך לא היתה גניקולוגית, ובזה רופא מהסוג הזה מתעסק. אני חזרתי לרופא של קופת חולים (וגם זה רק בשביל מרשמים..) לי לא אמרו שום דבר לגבי הגלולות, רק לבוא לבדיקות השגרתיות פעם בחצי שנה. וגם עוד משהו קטן במסר...

lital_helmer

New member
לא אמרו כלום לגבי גלולות??

הרופאה שלי אסרה עלי. חשבתי שכך כולם.

גם עליי נאסר לקחת גלולות =

או כל אמצעי מניעה אחר שיש בו הורמונים, מסיבות ברורות. יש למשל מדבקה שהיא גם כן הורמונלית, יש התקן תוך רחמי שיש בו קצת הורמונים וזה גם כן אסור. יש התקן נחושת שאין בו הורמונים והוא מותר למשל . אני התיעצתי עם הגניקולוג שלי ובמקביל עם האונקולוגית שמתמחה בבריאות השד. ------------------------------------------------

ואגב - מאד חשוב שתדעי - וגם אתן :

הרופאה האונקולוגית שלי אמרה לי שזה שאין מחזור לא אומר שלא יכולות לקרות תאונות ואפשר להכנס להריון בהחלט !! אני נוטלת תרופה שנקראת טמוקסיפן - זה טיפול הורמונלי אחרי סרטן השד שמטרתו לנטרל את הרצפטורים החיוביים של האסטרוגן שטוענים שהוא מסייע להתפתחות סרטן השד. לפעמים הטמוקסי משבש את המחזור או מעלים אותו אבל זה לא אומר שלא מתרחש ביוץ, הרופאה שלי בפירוש אמרה לי להזהר עוד יותר ממה שהייתי נזהרת כרגיל, כי הגוף באיזה מקום מפצה על העלמות המחזור והביוץ עשוי להיות מוגבר ! -------------------------------------------------------------------

tsy

New member
גלולות

הי תמר נראה לי שאסור לקחת סיכונים. כלומר, מצד אחד לא לקחת גלולות כי צריך לקבל קודם כל מחזור ראשון ואפילו שני ושלישי ולראות שהכל בסדר אחרי הדקפטטיל ומצד שני שומרים כי אף פעם אי אפשר לדעת מתי הוא באמת יבוא, וזה שלא מקבלים מחזור זה לא אומר כלום.. (יש איזה תהליך, פעם הסבירו לי עליו אבל אני לא זוכרת). אני טופלתי לאורך כל המחלה וגם אחרי אצל ד"ר עזאם באיכלוב שהוא אחראי על מחלקת שימור פוריות וההתמחות שלו היא חולות סרטן. בן אדם מדהים, רופא מדהים והוא מקבל גם דרך קופת חולים. אם תרצי פרטים נוספים, בשמחה. אותי הוא גם ליווה במהלך ההריון בסיכון גבוה (תאומות) ולגבי מה שלולו כתבה שהגוף מפצה על העלמות המחזור והביוץ זה נכון, כי זו אחת הסיבות הסבירות לזה שיש לי תאומות... פשוט ביוץ יתר. טל.

תמר 26

New member
היי ../images/Emo141.gif

תודה על התגובות עברנו אתמול רשמית ואין מחשב מחובר, קראתי את התגובות דרך ה
אבל לא יכולתי להגיב. קפצתי להורים שלי וניצלתי כמה דקות לענות. איך זה שכל רופא אומר משהו אחר? נראה שאצטרך להגיע לרופא נשים ולשמוע ממנו, קיוויתי לדחות את העניין
כאילו על כל צעד עכשיו צריך אישור מרופא מסוים? גינקולוג, המטולוג, אנדוקרינולוג, א.א.ג, ואולי עוד כמה ששכחתי הייתי הבן אדם הכי לא מקשיב ומתייעץ עם רופאים (ברמה של לשכוח מחיסונים לילדה) אשתדל לקרוא דרך ה
ובינתיים פסח כשר ובעיקר, שמח לכולם!

blg

New member
אוי - המהירות מן השטן..

תמר שאלה על אונקולוג - גניקולוג ואני עניתי על אנדוקרינולוג - גניקולוג, קטעים איתי... ואגב, זה שאין מחזור לא אומר כלום כי תמיד הביוץ הוא לפני המחזור, וככה שכשהמערכת חוזרת לפעול קודם יהיה ביוץ ואח"כ כשלא יהיה הריון יהיה מחזור. כלומר, יכול להיות שלא מקבלות מחזור ובכ"ז נכנסות להריון כי "הספקנו" בביוץ הראשון. בקיצור אם לא רוצים עכשיו ילד - להזהר.

למעלה